Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst - utmattelse

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst - utmattelse

april 11 2018 - 16:05
Hei. Har i det siste (kanskje de siste ukene) opplevd en stadig økende grad av tretthet, konstant, tross ganske mye søvn. Føler meg omtrent på randen av kollaps - grunnet slitenhet. Har alltid hatt ganske mye energi, men merker nå at jeg er så utrolig sliten. Lurer på om noen andre har lignende erfaringer knyttet til angst og om dere har gjort noe for det?
Lever for øvrig et over gjennomsnittet aktivt liv; jobber, studerer og trener, samt vanskelige nære relasjoner som tærer mye på. Er det en idé å ta en uke, evt noen dager «fri», hvor jeg bare sover og slapper av? Eller er dette bare noe jeg foreslår for å gjøre det «lettere» for meg selv?
Setter uendelig pris på svar - hva som helst :)
Avatar

Kjent utfordring

april 11 2018 - 17:19
Hei!

Dette høres veldig kjent ut og noe jeg har gått gjennom det siste halve året og som jeg fremdeles jobber med.
Det som er sikkert er at det ikke går ann å hvile seg til energi, hvor rart det enn høres ut. Du må finne ut hvordan du kan balansere alle gjøremålene dine med aktiviteter som gir deg glede og avslapning. Kroppen vår er veldig god på å tilpasse seg, så den gir tilbake det den får på en måte. Er det noe du kan kutte ned på som spiser energien din? Angsten i seg selv er nok en litt for langvarig oppgave å bite over, selv om du selvsagt skal jobbe med den også. Men hva med venner/kontakter som du sier tærer mye på deg. Er det mulig for deg å be om en "time-out" fra disse en periode? Si at du trenger en liten pause fra alt og bare fokusere på deg selv? Jeg tenker at det er det beste du kan gjøre sammen med å få struktur på soving om du ikke har det allerede... Mitt regime som hjalp ekstremt var; 0 kaffe etter 17.00 ingen trening etter 18.00, skjermfri minimum 1 time før leggetid og ikke spise senere enn 2 timer før leggetid. Passet også på å drikke nok vann + legge meg og stå opp til lik tid hver eneste dag, selv i helger. Det var bare 2 uker før jeg kjente stor effekt av det. Lykke til :-)
Avatar

Re: Angst - utmattelse

april 11 2018 - 17:27
Tusen takk!! Det regimet skal jeg så absolutt prøve!!:):)
Avatar

Lykke til!

april 13 2018 - 06:03

Masse lykke til og kom gjerne innom å fortell hvordan det går :-)
Avatar

Re: Angst - utmattelse

mai 2 2018 - 17:52
ser det er en liten stund siden du skrev, hvordan går det med deg nå?
Tenker også at du kanskje burde ta en tur til legen for å sjekke forskjellige vitaminnivåer osv i kroppen.
Mangel på D-vitamin kan jo bl.a gi utmattethet. Evt om det er andre ustabiliteter i kroppen som gjør deg sliten!
Også er det viktig at du tar vare på deg selv, tar deg litt fri fra alt og bare fokuserer på deg selv. Sånt trenger alle i blant! <3
Avatar

Re: Angst - utmattelse

mai 3 2018 - 14:36
Hei. Tusen takk for at dere svarer og kommenterer; betyr mye.
Det går egentlig mye bedre, spesielt med tanke på energinivået. Har hatt noen bra uker siden innlegget og har stort stort sett hatt dager med mer enn nok energi :):)

Merker midlertidig nå at jeg nok har levd litt over evne, og er blitt ganske sliten igjen nå + en del angst. Men satser på at noen dager fri gjør det bedre :)
Avatar

Re: Angst - utmattelse

mai 3 2018 - 18:28
Så godt å høre at det går bedre :) Ingenting er bedre enn det! Og er jo veldig bra at du kjenner selv at du har levd litt over evne og trenger litt fri! Håper det hjelper :)
Til forsiden