Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst uten grunn

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst uten grunn

juni 1 2018 - 14:14
Har gått med konstant angst i hvert fall en måned nå, men det merkelige er at jeg ikke er redd for noe spesielt.. Angsten er der fra jeg våkner til jeg legger meg om kvelden (det er utrolig slitsomt).. Jeg blir fortvilet! Går det an å ha angst uten å være redd for noe spesielt eller ligger det alltid en årsak bak? Må nevne at jeg sliter med sosial angst og panikkangst i tillegg, men har aldri opplevd så sterk angst før! Gjerne del dine erfaringer! (:
Avatar

Re: Angst uten grunn

juni 1 2018 - 14:31
Symptomer?
Avatar

Angst uten grunn

juni 1 2018 - 15:45
Ja, jeg har også endel angstsymptomer. Når jeg tenker meg om sliter jeg med svimmelhet og uvirkelighetsfølelse nå om dagen.
Avatar

Re: Angst uten grunn

juni 1 2018 - 17:06
"Går det an å ha angst uten å være redd for noe spesielt eller ligger det alltid en årsak bak?"

Angst = frykt. Og frykt = redsel for noe. Og redsel for noe = bevisst eller ubevisst tro på at man er truet av noe.

Med andre ord: Ja, det ligger alltid en bevisst eller ubevisst årsak bak angst. Man føler ikke frykt/redsel (altså angst) uten å ha en grunn til det, fordi frykt/redsel er i seg selv en oppfatning av at man er truet av noe.

Til og med hvis man f.eks. tar visse narkotiske stoffer, så kan man f.eks. øke ens emosjonelle sensitivitet slik at man blir mer tilbøyelig til å kunne utvikle angst (imens man går på det narkotiske stoffet) - men til og med i en slik situasjon er det ens bevisste eller ubevisste tanker som skaper selve frykten, og ikke det narkotiske stoffet i seg selv. Det narkotiske stoffet øker bare ens tilbøyelighet til å kunne tenke ut skremmende ting, samt at det øker den emosjonelle effekten av de tankene man har.

(Narkotiske stoffer kan selvfølgelig også påvirke følelsene uavhengig av hvilke tanker man har - men de kan ikke skape frykt i seg selv.)

Angst/frykt/redsel er en oppfatning.PS: Er du sikker på at det faktisk er angst du har (altså frykt/redsel), og at det ikke bare er fysisk ubehagelige symptomer som du bare forbinder med angst?
Avatar

Re: Angst Uten Grunn

juni 6 2018 - 10:24
Det er fullt mulig å ha angst uten definerbar grunn. Jeg fikk selv denne diagnosen for mange år siden, Generalisert Angstlidelse.
For meg er det summen av ting som tårner seg opp som utløser angsten. Hver for seg er disse ikke ting som man egentlig bør engste seg for, men samlet blir belastningen for stor. For deg kan det være andre ting, men om du søker opp Generalisert Angslidelse vil du kanskje finne noen svar.
Avatar

Angst uten grunn

juni 20 2018 - 22:32
HEI. Jeg sliter veldig med det angst uten grunne, å derfor tror jeg at jeg er syk med mine syptomer å ikke hører på legen som sier det er det . Jeg kan sitte å se på film å plutselig begynner hjerte å rase avgårde.
Å når eg kjenner på pulsen så føler du den bare rister . Å får stiv nakke blir veldig redd av det og. Blir veldig emosjonell .
Jeg vet ikke om dette er noe hjelp men da ser du vertfall andre har det også å det er ikke noe å være redd For selv om angste paralyserer oss helt ..
Avatar

Re: Angst uten grunn

juni 21 2018 - 00:50
Det er alltid en grunn for angsten, men det kan være vanskelig å finne frem til den.

Angst eller frykt er en nyttig reaksjon. Vi kan lær oss å undertrykke følelser, hvilket da gjør at vi holder tilbake uttrykk som går ned i underbevisstheten og kommer tilbake til kronisk angst. Symptomene gjør at man blir mer redd, og der verste er angsten for angsten. Dette avtar etterhvert som man lærer seg selv bedre å kjenne. Vanskelig prosess som handler mye om selvaksept.

Man fortsetter å ha angst etter dette også, men nivået er jo ikke i nærheten. En kan fungere mer eller mindre normalt når triggere er under kontroll. Slutter å fungere dersom man overser dette.

Symptomtrykket er også veldig individuelt. Også mestringsstrategier.

Det finnes ikke noe fasitsvar kan man nok si, men tiden som det herjer som verst er «bare» midlertidig.
Til forsiden