Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst, symptomer og redsel

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst, symptomer og redsel

juli 23 2012 - 08:55
Andre som har symptomer så og si hele dagen? Jeg har hjertebank(får det av ingenting), svimmel, anspent, veldig mye redd og urolig. Blir skremt av disse fysiske plagene..Sover av og til også veldig dårlig, kanskje 2-3 timer, noe som forverrer alt! Har dere også det sånn at ting begynte å bli bedre, og plutselig snur det av ingenting? Og feks når du slutter å være redd for noe, så dukker det noe annet opp? Er så redd alt skal bli mye verre av og til, redd jeg skal bli gal og nå totalt bunnen :(
Avatar

Re: Angst, symptomer og redsel

juli 23 2012 - 11:52
Hei:)
Jeg kjenner meg igjen i det du skriver! Og jeg har vært på bunnen.. Legg meg gjerne til om du vil prate:-)
Avatar

Re: Angst, symptomer og redsel

juli 23 2012 - 12:07
Hei, kjenner meg også igjen, legg meg gjerne til om du vil prate! :)
Avatar

Re: Angst, symptomer og redsel

juli 27 2012 - 20:58
Kjenner meg så veldig godt igjen i det du skriver.
Er hele tiden noe en skal være redd for, og føler iblant at nok er nok, syntes dette er utrolig slitsomt nå.
Kan være fin noen dager og syns livet er topp, men så plutselig er det et eller annet som snur hele situasjonen på hodet igjen.

Er lei av dette!
Avatar

Re: Angst, symptomer og redsel

juli 27 2012 - 22:48
Huff ja det er som om jeg skulle sagt det selv. Utrolig mye plaget av at en liten forandring i kroppen gjør at angsten kommer over meg, kan være alt fra ett ekstra slag på hjertet, til at det stikker litt i armen.
Avatar

Re: Angst, symptomer og redsel

juli 27 2012 - 22:59
Kjenner meg veldig godt igjen ja,sliter mye med kvalme jeg da,er så og si uvell hele dagen.. Svetter også veldig masse som er meget irriterende.
Avatar

Re: Angst, symptomer og redsel

juli 27 2012 - 23:14
Heisann!
Kjenner meg veldig igjen i det du skriver...har jeg først fått "kontroll" på noe er det noe nytt som kommer. Og så er det alle disse symptomene...hjelpes...svimmel, uro i kroppen(kjennes ut som om den vibrerer), hodepine, stikker i bryst og rygg, hjertebank, svette, tørr hals, stiv nakke og rygg...osv! Men det aller verste er redselen... Legg meg gjerne til som venn om du vil snakke og dele tanker!
Avatar

Re: Angst, symptomer og redsel

okt 19 2012 - 12:41
Kjenner meg veldig igjen i det dere skriver. En dag føles alt bra og jeg tror at angsten er over, for så å snu helt i løpet av en liten stund. Sliten, tøtt, skvetten, musklene kjennes ut som de vibrerer og kvalme. Iblandt føles det som jeg står på utsiden av verden. E drittlei av hele angsten
Avatar

Re: Angst, symptomer og redsel

des 7 2012 - 00:27
Jeg kjenner meg godt igjen. Jeg har angst og depresjon, og sliter mye på høsten og vinteren. Jeg har få venner, og føler ingen forstår hvordan jeg har det.
Jeg kan være redd, urolig og anspent fordi jeg er redd for at det feiler meg noe.. Og hvis jeg føler meg bedre en dag, så tar det aldri lang tid før jeg merker at angsten kommer tilbake..
Jeg begynner å bli så lei, for jeg greier ikke å gjøre normale ting som å være med ut på sosiale ting fordi jeg er redd jeg skal få panikk...
Avatar

Hei!

des 8 2012 - 01:00
Kjenner meg igjen i det du skriver. Har helseangst og sliter litt enda. Men antidepressiva har fått livet mitt snudd opp ned:) Var livredd for å ta de og leste om alle skrekkhistorier om hvor galt det kunne gå. Og her sitter jeg et år senere og kan med ånden på hjerte si jeg har det MYE bedre. Nesten ikke angst lenger! men det er ikke noe vidundermiddel. De hjelper bare på vei...Lykke til! Hjelper mye for meg å tenke at det ikke er farlig..hjerteklappen og alt annet dritt som angst fremkaller,,,,
Avatar

Re: Angst, symptomer og redsel

des 8 2012 - 23:12
Jo, dette høres velkjent ut. Selv opplevde jeg et middels panikkanfall med makspuls og skjelving da det banket på døra for vel en time siden. Det var ingen der, og jeg har ingen negative erfaringer med naboene, men likevel.

Noe av det viktigste for en som plages med angst tror jeg er identifisering av triggere, slik at disse kan unngås (bedrevitere mener vel at de bør konfronteres, men det er ikke alltid gjentatt eksponering hjelper).
Selvsagt mener jeg ikke at du skal bruke livet på å unngå alt som kan utløse et anfall, men lær deg hvilke konkrete scenarier som er vanskelige og forbered deg mentalt.

Samtidig må du huske å minne deg på at angst ikke er rasjonell, og at du ikke kan stole på din egen hjerne når et angstanfall slår inn. Egentlig burde en hatt en papegøye på skulderen som hylte "DETTE ER IKKE ET REALISTISK PROBLEM! DETTE ER IKKE ET REELT FAREMOMENT!" i øret på en med jevne mellomrom...
I mangel av papegøye kan selvsagt forståelsesfulle mennesker brukes.
Avatar

Re angst, symtomer og redsel

des 11 2012 - 14:04
Kjenner meg veldig godt igjen her ja.. Legg meg til om du ønsker. Kunne tenke meg og høre hva dere gjør når det "kommer". ...
Avatar

angst

des 11 2012 - 14:38
ja, angst er ikke noe moro akkurat. jeg går med en intens uro (spessielt i magen), hele dagen omtrent. den er der hele tiden, fra jeg våkner, og til jeg såvner, jeg merker den heldigvis veldig lite når jeg først har såvnet, men så var det å såvne da, tar mange timer før jeg såvner, men såver heldigvis som regel greit når jeg først har såvnet. men en student som legger seg i 4-5 tiden og må opp på skolen til 9. det sier seg selv at det blir for lite søvn.

det skal også veldig lite til å trigge angsten min, og det er umulig å unngå de. banker noen på døren min, banker hjerte dobbelt så hardt som de som banket på døren gjorde (noe som da var et lite problem på psyk, når de ansatte der kom innom en gang i timen for å sjekke hvordan jeg hadde det, og da alltid banket på først.
om jeg er ute å går, og noen sykler forbi meg, så skvetter jeg veldig, om det er en plutselig lyd (noen som mister en skiftenøkkel i gulvet i garasjen) eller andre uventede brå lyder, skremmer vannet av meg. og da skal det sier at brannalarmen er værst. da knekker jeg sammen,og ruller meg sammen til en liten bakk i et hjørne og gråter og holder for ørene. så det er nok desverre ikke uvanlig å ha angst hele dagen.
Avatar

Hei

des 12 2012 - 01:13
I de periodene angsten herjer som verst går jeg med konstant bekymring hele dagen, hvor det flere ganger topper seg til direkte redsel. Jeg er veldig anspent og har mye katastrofetanker. Det kan være alt fra sykdom, død, ulykker, naturkatastrofer osv til bekymring for sosiale situasjoner, økonomiproblemer og andre materielle og overfladiske ting. Det strømmer på en masse tenkte problemer, og mye "tenk hvis".

Følesen av å bli gal er ikke noe god, og jeg kjenner den veldig godt. Om du klarer må du prøve å skille mellom tenkte problemer og reelle problemer. Hva er verdt å bruke tid på å bekymre seg for nå? Hva er aktuelt? Og fokuser på kun en ting om gangen. Også er det jo dette med å fronte angsten. Jeg har ikke helt taket på hvordan å fronte katastrofetanker selv, men det gjelder vel å eksponere seg og ufarliggjør situasjonen man er redd for.

Jeg prøver også å tenke at det nytter ikke å bekymre seg for alt i forkant. Skjer det å så skjer det, så får jeg håndtere det problemet da hvis det dukker opp. Det er selvfølgelig ikke så lett å faktisk høre på disse tankene, men sier jeg det mange nok ganger til meg selv klarer jeg å roe meg litt.

Kanskje det kan hjelpe for deg også?
Avatar

Re

des 12 2012 - 16:30
Det er greit og lese at andre har det likt med, det du skriver her er veldig likt mine problemer... Og fronte en angst som jeg ikke alltid vet hvor kommer fra er også et tema, det bare kommer... Er nok småting som trigger det.

Jeg sliter mest med redselen for alvorlige sykdommer.. Og tror nok masse av "symtomene" kommer av at jeg spenner meg.. Har noe slike ilinger på ene siden av halsen, pluss tørr hals.. Da har jo jeg kreft, men så er det nok bare at jeg biter tenner, og er anspendt i ansiktet... Men kampen for og overbevise meg om at det ikke er noe er ofte vanskelig...
Avatar

.

des 12 2012 - 17:48
Jeg forstår godt frykten for sykdom. Jeg var i en periode veldig redd det selv og fant symptomer hele tiden på meg selv. Jeg lærte meg tidlig at jeg måtte slutte på søke på internett om de forskjellige symptomene og bivirkninger på medisiner jeg gikk på. Gjør du det? I såfall råder jeg deg til å ikke gjøre det :) Det hjelper mye på angsten.

Men det er jo så klart ikke så enkelt at det hjelper å bare slutte å lese på nett. Jeg har slitt med at jeg i perioder går over flere dager hvor jeg er helt tett i brystet. Klarer nesten ikke å puste. Jeg har vært både hos lege og legevakt og det var ingenting tett i brystet mitt i det hele tatt, så alt var i hodet mitt, selv om jeg fysisk ikke fikk puste. Det er rart hvor mye psyken kan spille inn.

Går du med konstant frykt, eller klarer du å slappe av innimellom? Jeg klarer heldigvis å bryte meg ut en gang i blant for å få puste skikkelig før det slår inn igjen. Jeg bruker også mye søvn for å dempe angsten. Men det er jo så klart ikke helt optimalt. Men det får meg til å slappe av.

Noe annet som har hjulpet meg i perioder er å ha gode rutiner i hverdagen. Stå opp til faste tider, spise frokost, lunsj, middag og kvelds. Ha noen få planer som skal gjøres for dagen, gå turer eller trene osv. Det hjalp på meg når jeg var innlagt i en måned. Hadde mye mindre angst da, og jeg klarte å opprettholde det en stund når jeg kom ut. Men så falt jeg tilbake i gamle rutiner, og da stormet også angsten og bekymringene på. Har du gode rutiner i dagen din?
Avatar

Re

des 13 2012 - 08:34
Det med og google etter symtomer gjør jeg ikke.. Men psykologene sier jo at det er terapi og gjøre dette, samt oppsøke lege for og få ting avkreftet.

Gode rutiner er viktig..når jeg har faste søvnrytmer går det ofte bedre..men jobben min gjør at det ikke alltid går.

Prøver ut pusteteknikker , og føler det kan hjelpe ..av og til.. Noe erfaringer med dette?
Avatar

hei

des 13 2012 - 10:24
Takk for mange gode svar :)
Jeg er en av dem som lett kan gå innom google for å lese om symptomer ja. Av og til hjelper det meg, mens av og til blir alt verre. Vil helst unngå å gjøre dette..
Jeg prøver å tenke at jeg ikke blir mindre syk av å bruke energi på å tenke på alt som kan skje meg, for det er lite liten sjanse for at ting skjer meg, som andre mennesker. Men den tankegangen er desverre lettere sagt enn gjort når man eg inni den onde sirkelen. Jeg har store problemer med å komme meg ut av den, og tenke realistisk!
Innerst inne vet jeg at flere av de tingene jeg er redd for, er det veldig lite sannsynlig at skjer. Men tankene forstår ikke dette.

Angående rutiner. så har jeg gode rutiner. Jeg har en baby så det krever mye rutiner. Legger meg også nokså tidlig hver kveld, men ikke hver natt jeg får nok søvn :)
Avatar

Meditasjon

des 13 2012 - 21:25
I den perioden jeg var sykest og alt av syptomer var konstant på topp så lindret jeg dette med meditasjon. Da klarte jeg å puste igjen å hjertet roet seg, noe av spenningene ga seg og de værste tankene ga seg. Meditasjon tok toppene av panikken og hjalp meg igjennom det. Uten meditasjon vet jeg ikke hva jeg hadde gjort....

Vil noen meditere så er det enkelt å følge en video på feks youtube, det gjelder bare å lete opp en man selv liker. Prinsippet i en meditasjon er det samme så hvordan den er lagt opp er ikke så nøye, man trenger bare å legge seg ned, lukke øya og lytte.

Jeg skulle gjerne linket til en god gratis meditasjonscd på norsk, men det er ikke lov å legge ut linker her på forumet... Jeg kan sende på pm om noen ønsker :) Den jeg tenker på er den første meditasjonen jeg forsøkte å den er lett og fin til å begynne med. Jeg har brukt meditasjon veldig mye så kan sikkert svare på noen spørsmål visst noen lurer.

God klem fra meg :)
Avatar

Meditasjon..

des 14 2012 - 19:41
Solivente, jeg sendte deg en venneforespørsel, for jeg vil gjerne ha link til meditasjonsdvd på norsk:)
Avatar

:)

des 14 2012 - 20:29
Link sendt :) så at jeg hadde skrevet meditasjonsdvd, men det var feil.. Jeg mente meditasjons CD, endret det nå. Men samme det, man skal jo bare lytte uansett.
Avatar

bra tråd!

des 14 2012 - 22:52
Hei!

Dette var en bra tråd! Dere belyser mye av det jeg selv opplever. Om ikke annet er det greit å høre at jeg ikke er helt aleine om angst.

Det solivente nevnte om meditasjon har jeg også tro på.
- skulle gjerne hatt den linken du nevnte. Tok meg friheten til å sende deg en venneforespørsel :)
Avatar

Link sendt :)

des 15 2012 - 09:05
Blir motivert til å begynne å meditere igjen selv jeg :) er lenge siden sist. Jeg vet jo hvor behagelig det er så aner ikke hvorfor jeg ikke har gjort det på lenge.

Kanskje vi mediterer oss inn i det nye året med en mye bedre helse alle sammen! For det lindrer angst, det er helt klart og ikke no er så deilig som det.

Ha en fin dag alle sammen, hos meg laver snøen ned :)
Avatar

Yoga

des 15 2012 - 20:07
Det med meditasjon er ikke dumt. Før gjorde jeg yoga når jeg hadde mye angst. Helt grunnleggende, ikke noe avansert, men med mye fokus på pusten. Det hjalp litt. Men det var hovedsaklig når jeg hadde angst som gikk mer på pusten slik jeg ikke klarte å puste skikkelig.

Det var også veldig fokus på pusteøvelser når jeg var innlagt på DPS. Jeg burde nok bli flinkere til det. Eller, alle har godt av gode ordentlige pusteøvelser av og til :)
Avatar

Yoga ja

des 15 2012 - 21:18
Det har jeg også gjort endel og det hjelper veldig godt mot angst og ikke minst er det godt for en anspent kropp.

Takk for at du nevnte det! Nå skal jeg jammen meg begynne med yoga igjen :) Har liksom glemt å gjøre alt som er bra for meg etter at hr depresjon kom... Yoga har fått bort spenninger jeg har hatt i korsryggen, har fått knekt opp noen heftige spenninger.

Jeg pleier å legge et teppe på gulvet og å sette på litt sånn typisk yogamusikk, brukte en dvd fra bladet I form for å lære meg noen øvelser. Jeg gjør det også helt enkelt. Yoga behøver ikke å være så komplisert og vanskelig som mange kanskje tror.
Til forsiden