Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst som følge av stress over lengre tid?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst som følge av stress over lengre tid?

mai 6 2014 - 17:47
Hei. Noen som er plaget med stive muskler, låsninger, nummhet, svimmelhet og slapphet som følge av angst? Hvilken type behandling kan hjelpe mot dette?

Mine symptomer:
Svimmelhet, hodepine, svetting, skjelving, nummenhet i ulike kropsdeler, slapp til tider, uro i kroppen, låsninger i rygg og nakke, press under brystkassa, tungpustet til tider, som og ikke være helt med. kan sikkert liste opp mye mer, men dere skjønner sikkert hva jeg mener.
Har hatt disse problemene siden jeg svimte av i november, Vært oss lege og sjekket meg. ingen unormale funn. Legen mente dette mest sannsynlig var som følge av angst.

Hilsen litt fortvila 28 åring.
Avatar

Til alle....

mai 6 2014 - 18:41
Tror ikke det er veldig lurt aa skrive inn om symptomer.Ta det med ro aa gaa til legen hvis du ikke føler deg bra.MYE kan være angst relatert JA, og mest sannsynlig er du frisk som en fisk.Er du urolig da gaar du til legen en gang til.....og "hisse" hverandre opp med symptom snakk fører sjelden noe godt med seg.Og du blir sjelden klokere....sier dette i god mening.

Man maa huske paa at de aller fleste faktisk er ganske saa friske og med det sikter jeg til medias jag etter sensasjons overskrifter.Frykt selger og det vet media bla aa de spiller paa folks usikkerhet og jeg nevner: "Her har du symptomer paa hjerteinnfarkt, hjerneslag, kreft og alvorlige psykiske lidelser.....har du disse symptomene?"....nei media har en betydelig del av skylden for at det er kommet en flom av sykdoms angst hos nordmenn og hos folk over hele kloden.

For husk paa naar det gjelder somatisk sykdom saa har de fleste god helse unntatt utsatte grupper.Men det er alltid lurt aa ta en sjekk og to i aaret hos fastlegen.Ja uannsett
hvordan man føler seg.

Jeg har selv masse helseplager uten aa bli for personlig, og jeg skjønner folk, men ta symptomene med til fastlegen din.Han/hun vil hjelpe dere med hva dere maatte lure paa vil jeg tro:-))) Dette var min mening om saken....
Avatar

=)

mai 6 2014 - 21:08
Takker for svar. Nå er det slik at mine plager har jeg tatt opp med fastegen. Konklusjon frisk som en fisk, men jeg ønsker gjerne og få løst opp mitt "problem". Det er en tung byrde og gå rundt og bære på. Selvsagt så vet jeg at media blusser opp alt av sykdommer og symptomer. Noe jeg synes er skremmende.
Avatar

Jeg synes at det er bra at du skriver opp symptomer!

mai 7 2014 - 12:10
Det hjelper hvertfall meg som kjenner på det samme som du!
Stress kan garantert gi angst, uten tvil! Anbefaler deg å få kognitiv terapi
hos psykolog :)
Avatar

Ta symptom praten paa privaten.

mai 7 2014 - 17:44
Angst gir stress ikke omvendt ja med det mener jeg ikke sykelig angst.......vi lever i ett stress samfunn noe flertallet av samfunnets medlemmer har vært med aa lagt opp til, ser ut til aa synes er greit og som det ikke i stor grad demonstreres mot.

Mange "vanlige folk" har stress i hverdagen vil jeg mene, men de har ikke angst pga stresset.Det vil jeg si blir feil aa paastaa, men stress kan være bra noen ganger feks da man ikke har til aa fundere paa alle slags problemer.De som er frisk nok til aa være i arbeid vil være helse vinnere.Arbeids stress kan gi somatiske plager og ikke saa mye psykiske.Man blir mer plaget av fysiske problemer naar man stresser over lang tid, men mye -usunt- stress være psykisk belastende.

Men feks aa være ufør, slite med sykdom dagen lang og ikke ha ett familie/samliv vil jeg heller si utløser angst.....for det er stress aa være syk over en lang periode/kronisk.Stress naar det er psykisk betont kan øke stress nivaaet hos allerede syke mennesker.

Dette er jo bare min mening......men synes symptom praten bør foregaa privat for det er mange som ikke har godt av det vil jeg tørre og paastaa;-)

Faktisk flertallet tror jeg;-)
Avatar

Angst..stress...ubalanse. Ja jeg tror stress kan utløse angst

mai 12 2014 - 20:02
Hei, jeg er ein situasjon hvor jeg over lengre tid har kjørt kroppen hardt g ikke lyttet og lagt merke til kroppens signaler . Jeg har vært i 80% jobb, studert samtidig, aktiv i lokal politikk, barn med diverse aktiviteter som følges opp, forholdsvis lang kjørebehovene til jobb. Har bare kjørt på og ikke tatt meg tid til hvile og restitåisjon. Dette kan kalles STRESSS....selv om jeg ikke følte det slik da det sto på som verst. Plutselig sitter jeg her....sliten, nedfor, klump i halsen, trykk i brystet, svimmel mm. Har jeg utviklet en form for ANgST ? Er jeg deprimert ? Er jeg utbrent ? Eller bare veldig sliten? Aner ikke hvilken diagnose jeg skal bruke. Men ja jeg tror stress kan utløse angst og anse symptomer. Jeg har valgt å stoppe opp ! Sykmeldt for en periode. Jeg skal hvile.....leser bøker om kognitiv terapi, lærer puste øvelsér , mindfullness og lytter til avslappende musikk. Legen ville jeg skulle ta cipralex...prøvde men for meg ble det helt feil. Jeg må få kroppen i balanse igjen og forbli der. Ikke enkelt.....men jeg skal tilbake. Det er bare det at jeg må endre litt på hvordan jeg tenker og handler.
Avatar

Uenig

mai 13 2014 - 22:08
Jeg er uenig med deg Wethepeople, for meg er det betryggende å se at mange av de symptomene jeg har i forbindelse med min angst også oppleves av andre. Noe av poenget med dette forumet er jo å dele erfaringer og å søke råd. Det er ok å høre fra andre at de også opplever nummenhet, magesmerter og klump i halsen slik at man kanskje faktisk kan akseptere at dette er symptomer knyttet opp mot angsten og ikke innbilte alvorlig sykdommer. Jeg opplever ikke at folk hisser hverandre opp med sine symptomer, tvert i mot, man deler erfaringer og personlig har jeg stor nytte av dette. Jeg skjønner trådstarter godt og kan skrive under på at mange av de symptomene har jeg også hatt i forbindelse med min angst. Første gangen var dette helt nytt for meg og jeg hadde (og har) problemer med å forstå og akseptere at mine plager var knyttet opp mot angsten.

Når det gjelder dine påstander vedr stress og angst så er det vel ganske allment akseptert at stress godt kan utløse angstlidelser (og depresjon)? Angst utløser selvsagt også stress som igjen kan føre til en ond sirkel med kronisk høyt stress- og angstnivå, hvor symptomene bare øker på.
Avatar

Hei jorgermaa.

mai 14 2014 - 13:17
Alle fagfolk sier/fraraader at man bla selvdiagnostiserer, leter opp info om symptomer paa nettet og lignende for selv aa løse "problemet".....det sies man har lite igjen for det da forskjellige sykdommer kan ha samme symptomer.

Den du sammenligner deg med trenger nødvendigvis ikke ha faatt ett symptom av samme aarsak som deg.Da vil det ha null nytteverdi for deg aa sammenlikne.Hvis du sammenligner paa generellt grunnlag gjelder egentlig det samme.

Er man usikker paa egen helse da gaar man til legen og er ikke det godt nok, saa faar man en "second opinion" hos en annen lege.Dette raadet raades man til paa ett generellt grunnlag aa følge.Og jeg skjønner at du kan finne en trøst i aa høre at andre har det samme, men hva med den gangen ingen har det samme symptom som deg?
Da er du like langt og jeg vil understreke at disse raadene jeg har nevnt kommer fra profesjonelle fagfolk.Det andre jeg skriver er min mening om saken og det er greit aa være uening men i dette tror jeg du tar feil min venn.Lykke til og husk de fleste paa forumet vil hverandre godt.Ønsker deg en god 17.mai...;-)
Avatar

Hei selv!

mai 15 2014 - 15:47
Men dette dreier seg jo ikke om selvdiagnostisering, mer om det å kunne slå seg til ro med at mange av de felles symptomene vi har faktisk kan skyldes angsten og ikke alvorlig, organisk sykdom. Med selvdiagnsotisering sikter man vel hovedsakelig til det du for så vidt sier, at man googler sine vage symptomer og fort ender opp med bekymring/angst for å ha kreft, hjertesykdom eller nevrologiske lidelser.

Og tro meg, vi med helseangst oppsøker legen og spesialisthelsetjensten ofte nok, så hvis vi gjennom å dele våre erfaringer i forum som dette kan få ned frekvensen noe, tror jeg det er bra. Og så klart, har vi symptomer som er tydelige og trolig ikke kan tilskrives angsten bør man oppsøke lege. At de trådene som dreier seg om dette temaet, for eksempel tråden ”oversikt over symptomer de ulike har kjent i forh til angsten” er de som har flest svar sier vel litt om at dette er noe folk synes er nyttig.
Avatar

Ok min slutt kommentar er.

mai 15 2014 - 18:12
Det siste først....

At noe "tiltrekker" folk som den traaden du sikter til trenger bare bety at det er mange mennesker med helseangst paa dette forumet.Saann som massemedier ogsaa tiltrekker seg folk/lesere.Feks en dag for ikke lenge siden gikk jeg i byen og paa vei ned til en venn av meg gikk jeg forbi en aviskiosk....

Mr. Den og den har hatt KREFT med store FETE typer sto det saa alle kunne se.En annen avis stod det: " har du disse symptomene? Det KAN være kreft....osv.Denne dagen var det hele 3 avis oppslag om alvorlig sykdom man KAN komme til aa faa gjennom livet.

At symptom snakk tiltrekker lesere det vet vi bla i fra media.Men er dette nyttig info?
Neppe......de fleste VET med seg selv at de bør oppsøke lege naar helsetilstanden endres
drastisk ogsaa videre.Det kan hverfall være greit med en legesjekk hvis man er usikker paa ens helsetilstand.Jeg støtter meg til de proffesjonelles raad i denne saken....

Hypondere finnes det hjelp for bla paa Haukeland u.sykehus.
Man kan ALDRI være helt sikker paa om man har sykdom i kroppen eller ikke.
Da det ikke finnes generelle prøver man kan ta for aa paavise/avkrefte sykdom.
Man maa heller be om at legen undersøker ett omraade man mener man kan ha sykdom i og saa vil legen ta prøver utifra dette.Ingenting er sikkert her i livet og det maa man bare akseptere (lettere sagt enn gjort) og for de som ikke klarer det maa man oppsøke hjelp feks ved hypokonder klinikker/psykiatrisk sykehus/dps.

Man bør ikke misbruke helsevesenet heller selv om jeg forstaar denne angsten.

Hva med aa oppsøke mental treningstilbud for hypokondere?
Der vil man faa hjelp til aa leve ett bedre liv ift de som sliter med helseangst.

Jeg har selv lest paa en traad her om en mann som hadde slitt med hypokonderi/helseangst i en mannsalder han var ett typisk eksempel og han bekreftet mine mistanker aa saa det enkelt og greit: søk lege hjelp og hvis ikke det hjalp burde snakke med legen for aa faa time i feks psykiatrien.....for dette kan "kureres" sa han.

Det finnes dog ingen kur mot livet hehe.

Ønsker deg lykke til......jeg har selv paa naaværende tidspunkt baade alvorlig somatisk sykdom og ogsaa kroniske alvorlig psykiske lidelse aa slite med......lykke til min venn:-)
Til forsiden