Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst, sitter i hals/svelg

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst, sitter i hals/svelg

juli 19 2020 - 20:38
Hei! Er det flere som sliter med svelgeproblemer, følelse at det er noe i halsen? Jeg fikk dette etter hatt sopp i munnen og hadde mye smerter. Har vært hos øre nese hals og sjekket og alt er nå bra.. Men føles ikke sånn ut..
Nå er jeg bare redd og merker panikkangst og angst klemmer på.. Jeg har sjekket alt og vet jeg er frisk men føles ikke sånn ut. Noen tips eller råd for å håndtere dette med halsen? Klumpen? Jeg tørr knapt å spise eller kose meg. Føles livsgleden bare forsvinner da går hele tiden tenker på dette. Føler er helt tørr og trangt..
Alt av tips, ideer, hjelp, linker som kan hjelpe meg igjennom dette er gull verdt da jeg aner ikke hva gjøre mere..
Avatar

Hei

juli 20 2020 - 01:07
Vet ikke om dette hjelper men sjekk globus hystericus og prat med legen om dette.jeg slet nå lenge nettopp hele tida klump følelse at det sitter noe der men legen pratet om globus hystericus,
Avatar

Globus

juli 20 2020 - 14:52
Jeg tror også som mrsfreak sier at dette kan være globus følelse / globus hystericus - dette er noe som ofte opptrer sammen med angstdiagnoser - jeg sliter også med det samme selv. Jeg får ofte panikk av det, både før og mens følelsen oppstår - noe som fører til at jeg har satt mat i halsen mange ganger - eller holdt på å sette mat i halsen. For min del hjelper det noe å flytte fokus mens jeg spiser, og unngå å tenke for mye på det (lettere sagt enn gjort). Jeg har alltid noe å drikke lett tilgjengelig som en slags sikkerhetsfølelse dersom jeg faktisk skulle sette noe i halsen. Men jeg spiser ikke blant folk lenger pga dette. Dette er egentlig eneste tipsene jeg har - noen dager er bedre enn andre. For meg er det mer forbundet til middag, sliter sjeldent til frokost eller kvelds - derfor jeg har godtatt at det er psykisk :)
Avatar

Hei

juli 20 2020 - 16:59
Jeg ble overrasket når legen sa globus hystericus jeg bare hva i all verden er det.hun forklarte når man hele tiden føler det er en klump der og du kjenner den i halsen og føler det er vanskelig å svelge men så er det ingen klump og ja det henger med det psykiske også mye.faktisk ved mange typer psykiske lidelser.for ett rart navn.
Avatar

Samme her

juli 23 2020 - 00:08
Høres kjent ut, er inne i en angstperiode nå, får av og til følelsen av at jeg har svelget galt (som oftest uten å ha gjort det), dette fører til angst for jeg har svelget galt, og så er sirkuset i gang, vedvarende slimklump i halsen, hosting og harking, etterfulgt av hyperaktivitet i øvre del av kroppen.

Sier til meg selv at dette er angst, og er jo ganske sikker på det, men det ligger jo en liten tvil bak som lurer på om dette er reelt.

Går ikke så mye ut over matlysten, men det har påvirket spisegleden innimellom.

Avatar

Re: Angst, sitter i hals/svelg

aug 26 2020 - 14:34
Samme her. Vært av og på plaget med det i lang tid. Sjekket hos ØNH-spesialist og ingen ting feil.
Føler også at mat og drikke ikke kommer helt ned, at det nesten blir liggende i svelget og spiserøret en stund etter jeg har spist. Er så ubehagelig.

Er er veldig kjent og vanlig angst symptom. Jeg prøver å minne meg selv på alle gangene det har gått bra og gått over. Akkurat som alle de andre symptomene jeg har som kommer og går. De flytter seg konstant. Og det taler mot sykdom!
Avatar

Angst eller noe!

sep 13 2020 - 18:47
Jeg har kjent på den følelsen av at jeg svelger noe og har behov for å svelge. Men innser at det antaelig er mest psykisk. Veldig rart og ekkelt!
Avatar

Re: Angst, sitter i hals/svelg

sep 15 2020 - 00:14
Noen som har kjent noe lignende som dette i halsen? Av og til bygger det seg opp ein luftboblefølelse i halsen, helt rart, nesten ein «flagrende sommerfuglaktig» følelse. Skikkelig ubehagelig. Er mye plaget med globus h siste tiden!
Til forsiden