Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst pust, blir aldri bedre, redd for å dø

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst pust, blir aldri bedre, redd for å dø

mai 24 2021 - 11:33
Fikk førstepanikkanfall i fjor pga pusten ble tung. Etter det har jeg hatt en rekke anfall i sammenheng med at pusten er tung,stram,vondt etc. har blitt hyperfokusert på pusten min og klsrer ikke puste automatisk lengre. Legen, øre nese hals, lunge CT, ultralyd av halsen har jeg gjort med kunn normale funn. Er konstant livredd for å bli kvelt/ikke få puste. Pusten kjennes tung og vond ut konstant nå. Virker som det bare blir værre og værre med tiden. Virker ikke som kognitiv terapi hjelper heller. Redd for å dø og har mye helseangst. Føler meg veldig fortapt og redd. Er kunn 22 år og vært frisk hele livet.
Hva har hjulpet dere andre med samme problem?
Avatar

hmmmmm

mai 24 2021 - 18:51
jeg
hadde masse dødsangst
men
mistet alt i år 2006
og
fikk da dødslengsel
vel
vi skal alle den veien
la
det bare skje når det skjer
Avatar

Re: Angst pust, blir aldri bedre, redd for å dø

mai 26 2021 - 04:03
Hei,
Kjenner meg igjen i mye av det du sier.
Er 42, da jeg var 16/17 begynte jeg plutselig å bli "bevisst" på min egen pust. Følte som jeg måtte kontrollere hver inn/ut pust og at jeg ikke fikk nok luft ned i lungene. Så startet panikkanfall å komme. Mitt beste råd er å ta kontakt med fastlegen din, evt psykolog. Snakk med dine nærmeste om det. Jeg holdt mine problemer skjult i åresvis da jeg følte det var flaut/et nederlag og si at jeg hadde angst. Og ellers, for min del, så er det å være i mest mulig aktivitet tingen. Gå turer, tren, finn noe å holde på med. Blir jeg sittende lenge å bare kikke på tv/tenke så kan jeg fort begynne å kjenne på indre uro.
Mvh
Mann42
Avatar

Føler med deg mann

juni 7 2021 - 04:15
Hvis du leser dette, så vit at det er folk der ute som bryr seg og at det er krefter som tar vare på deg.
Angat er helt jævlig, og kan lede til problemer med å puste.
Men kanskje du bør få en utredning rent fysisk for å se om det er noe der først.
Hvis den er clear, så tror jeg det er viktig å finne trygghet... Hvis mulig: noen gode venner som du kan snakke med når det er som verst.
Så må du finne trygghet på innsiden... som sagt finne tillit til at det er krefter som holder deg i live, så fremt du tillater dem å det.
Angst er rett og slett fraværet av tillitt på at det ordner seg og at alt skjer for en god årsak.
Jeg tror angst ikke er en sykdom, men et tegn på at du må finne mening med din eksistens. Dvs finne hvem du er og hva du virkelig er skapt til å utføre.
Når du lever meningsfullt så opphører frylten for alt...
Det slik helter takler døden.. de vet de gjør noe som er større enn dem selv...
Til forsiden