Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst og tvangstanker ødelegger livet mitt.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst og tvangstanker ødelegger livet mitt.

okt 27 2018 - 10:50
Jeg har siden juni gradvis utviklet en type angst og tvangstanger som har tatt mer og mer over livet mitt. Først var det litt problemer med å spise ute på kafé, treffe ukjente mennesker og i tillegg vegring mot å bruke offentlige toalett . Jeg så smittefare, bakterier og farlige virus i alle situasjoner. Dette har bare utviklet seg gjennom sommeren så nå er jeg lammet av fryktelige katastrofetanker nesten uansett hvilken situasjonen jeg er. Til og med i mitt eget hus er jeg utrygg, og må være forsiktig med hva jeg tar på, hva jeg spiser og i tillegg blir det mye vasking av hender osv. Jeg har hatt my glede av å være ute på tur i skog og fjell. Det er min beste terapi, men nå er dette også ødelagt for tankene mine kommer på at flaggermus kan være smittet av rabies, og når jeg går på tur så kan det være flaggermus i luften rundt meg og spre rabiesvirus som jeg puster inn. Dette er vel ikke teoretisk mulig, men likevel skremmer det meg for å gå ut på tur. Jeg hadde sterk helseangst i månedene før denne nye angsten utviklet seg fra juni og utover. Dette begynte samtidig som jeg økte cipralex fra 10 mg og oppover til 20 mg. Det kan ha en sammenheng med dette, eller det er angsten som tok en ny retning. Nå kan det ikke bli stort verre iallfall, jeg er som i et fengsel.
Avatar

Re: Angst og tvangstanker ødelegger livet mitt.

okt 31 2018 - 18:04
Det høres kjedelig ut. Har du vært i terapi for angsten? Og snakket med lege om det nyeste? Folk kan jo reagere ganske ulikt på de forskjellige medisinene, så kanskje det kan hjelpe å prøve en annen type.
Avatar

RE: Angst og tvangstanker ødelegger livet mitt.

okt 31 2018 - 20:24
Til Gummihjerte: Jeg har de siste dagene trappet ned til 15 mg cipralex. I dag begynte jeg på 10 mg som jeg skal stå på iallfall 2 uker, så får jeg se om jeg kan trappe videre ned. Skal ha min første time hos psykiater om to uker, da får jeg sikkert gode råd om medisin også. Jeg er iallfall nå helt overbevist om at antidepressiva også kan skape krøll i tankene/hjernen vår. Det er ikke bare til hjelp.
Avatar

Re: Angst og tvangstanker ødelegger livet mitt.

okt 31 2018 - 20:57
Ok, så bra at du får gjort noen grep. Antidepressiva kan skape krøll noen ganger, ja. Det er ingen medisin som er uten potensielle bivirkninger, så det er ikke så rart, selv om det naturligvis er veldig slitsomt. Håper roer seg ganske snart, da.
Til forsiden