Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst og tvangstanker

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst og tvangstanker

okt 22 2012 - 12:23
Hei alle sammen :)
Er det mange av dere som sliter med angst og tvangstanker?
Da snakker jeg om alt mulig slags tvangstanker?
Jeg får innimellom i overkant mye tvangstanker om hva som kan feile meg, en ting er angst men det topper seg med panikkangst etter tvangstanker.

Blir lett stresset uten å måtte stresse egentlig, og da kommer tankene. Eller i settinger der jeg helst skulle ha gjort noe f.eks vasket huset. Da blir jeg fysisk dårlig når jeg begynner, kvalm og uvel. Slutter jeg går det ofte over, eller når jeg er med andre og de begynner å diskutere f.eks politikk. Det tåler tåler jeg dårlig, da kommer tvangstankene ofte. Vanskelig å unngå at noen diskuterer innimellom:) Blir som å se noe trist på tv'en, da kommer ofte angsten.
Avatar

Re: Angst og tvangstanker

okt 22 2012 - 20:02
Hei :)

Jeg har også tvangstanker (og handlinger) og mye angst. Angsten min er mest konsentrert rundt angst for smitte og jeg har derfor utvikllet vasketvang. Det er snakk om kroppsvask, mens vask av leiligheten for eksempel, synes jeg er ekkelt og jeg forsøker helst å unngå dette.

Jeg klarer ikke helt å forstå hva tvangstankene dine dreiser seg om ut i fra det du skriver og hvor mye dt påvirker deg i hverdagen? Får du profesjonell hjelp?
Avatar

Re: Angst og tvangstanker

okt 22 2012 - 20:41
hei og takk for svaret :) Min tvang går mer ut på at jeg ikke klarer at noen skal bestemme hva jeg skal gjøre. Og kanskje ikke så ''tung'' en tvang? Vanskelig å vite siden jeg ikke har noen andre enn meg selv å sammenlikne med :)
Ellers har jeg vel litt tvang på sykdommer, men det har kanskje de fleste med angst. Men innimellom blir angsten så ille av tvangstankene at jeg må gå meg en tur. Å sitte inne når angsten er på det verste klarer jeg ikke. Spiser ikke medisin, (2 år siden jeg sluttet) og merker at angsten blir mye hardere
Avatar

Re: Angst og tvangstanker

okt 23 2012 - 08:57
Jeg sliter også med angst og tvangstanker. Samt at jeg er ganske deprimert av alt dette.
Mine tvangstanker er frykten for å skade noen. Ser for meg de mest morbide bilder i hodet mitt. Og dette skaper svært sterk angst hos meg. Jeg er nå inne i en veldig dårlig periode og kjenner jeg ikke klarer å slappe av overhodet! Jeg er så lei av angst dritten! :(
Avatar

Re: Angst og tvangstanker

okt 23 2012 - 10:41
Hadde i en periode like tvangstanker som deg, var redd for å skade noen i nærmeste familie. Ble beroliget av psykolog som sa at så lenge man var redd for at det skulle hende så gjorde det ikke det. Men jeg skal jo ikke si noe om din tvang, siden jeg ikke vet noe om din diagnose :)
Selv har jeg angst, og tvangstanker. Som deg har jeg en mindre bra periode nå, håper det går over snart, man blir så utmattet og lei av å ha det sånn!
Avatar

Re: Angst og tvangstanker

okt 23 2012 - 11:49
Føler med dere begge to, det er slitsomt å konstant gå rundt å engste seg. Er selv også inni en dårlig periode og merker at det sliter sterkt på humøret og generelt energinivået mitt. Jeg føler også det spesielt "irriterende" at venner og familie ikk forstår hvordan det er, de er støttende, men føler at de bare mener at jeg må ta meg sammen. Om det bare hadde vært så enkelt :p
Avatar

Re: Angst og tvangstanker

okt 23 2012 - 11:56
Jeg har egentlig ikke fått noen diagnose på tvangstanker, men har lest mye om det og skjønner at det er det jeg har. Har fra før av diagnosen agrofobi og panikkangst. Men har de siste årene klart å leve på en ok måte med den angsten. Det opp og ned dager, såklart og det er ikke på noen som helst måte lett. Men jeg ble vant med angsten og lærte meg å kjenne den igjen. Og dermed klarte jeg å slappe litt av med den, på en rar måte. Ihvertfall når jeg var hjemme og på steder hvor jeg føler meg trygg.

Det som "utløste" alt nå, som satte i gang dette helvete jeg lever i nå, er at min søster ble alvorlig syk. Først blodpropp, deretter har hun hatt to store utbrudd med Crohn's sykdom. Siste gangen for bare 2 uker siden, og da stod det mellom liv og død. Skal ikke fortelle alt, men alt dette har nå utøst veldig sterk angst hos meg.
Og disse tvangstankene, som jeg nå har fått, er nytt for meg. Jeg har aldri hatt det før, og fikk helt panikk av dette! Får det delvis enda, men skjønner selv at jeg ikke er i stand til å skade noen. Men tankene er så levende og sterke at jeg føler jeg mister kontrollen. Blir livredd for dette! Jeg er så redd for å miste kontrollen! Jeg er livredd for at jeg plutselig skal ønske å skade familien min! Jeg kverner på disse tankene omtrent fra jeg står opp til jeg legger meg , og det er ganske slitsomt. Utrolig plagsomt og skremmende! Jeg aner ikke hvordan jeg skal klare å komme ut av dette :(
Går til psykolog, men har ikke fått så mye ut av det enda. Tar vel gjerne litt tid...

Kjenner jeg er helt forvirret av alt dette. Og så er jo angsten veldig sterk i disse dager også, så jeg føler meg virkelighetsfjern og rar. Det er akkurat som jeg lever i et mareritt jeg bare vil våkne opp fra :(
Avatar

Re: Angst og tvangstanker

okt 23 2012 - 11:59
Huff, jeg blir så forbannet når man føler de rundt seg bare tenker "ta deg sammen!"

Ja, det skulle jeg gjerne gjort du, men det er faktisk ikke så lett...!
Avatar

Re: Angst og tvangstanker

okt 23 2012 - 12:23
Ikke rart du har en dårlig periode når noen i familien er alvorlig syk. Er sikkert kroppen din sin måte å reagerer på med tvangstanker? Håper det går bedre med søsteren din nå.

Det blir for dumt når noen sier at man skal ta seg sammen, du får bare trøste deg med at de ikke forstår en eneste ting av problemene...


Jeg har det verst hvis noen " bestemmer" at jeg skal gjøre noe, eller at det er noe jeg må gjøre, som feks en liten datajobb (jeg har som gjør at jeg kan jobbe hjemme). Sitter jeg der en stund føler jeg som at jeg ikke er tilstede og det koker i hodet. Skvetter ved den minste ting og alt av skarpe lyder når jeg er på det verste høres tusen ganger verre ut.... Iblandt føles det som jeg aldri skal bli "normal" igjen? Mens andre dager fungerer jeg ganske bra, glemmer ofte angsten når jeg er sammens med andre heldigvis.
Til forsiden