Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst og trening

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst og trening

des 29 2017 - 10:45
Har en kamerat som i mange år har slite med angst. Nå har han prøvd trening på helse studio. Han sier han får mer angst av trening og har slutta å trena. Dette er nå stikk motsatt av det jeg har hørt. Trening og fysisk aktivitet skal jo dempe psykiske plager. Noen av dere her som har prøvd trening mot angst
Avatar

Re: Angst og trening

des 29 2017 - 13:46
For meg har trening fungert både for og imot. Det som er viktig for at det skal funke er å starte rolig. Veeeeldig rolig. Om du ikke har trent så mye, eller man er veldig dårlig av angsten, så kan hode tolke forandringene( uroen, pulsendringen og svetten), som et panikkanfall.
Dette er helt grusomt ubehagelig. Det som hjelper er å roe tempoet. Kanskje det er nok å bare møte opp de første gangene? Så kan man kanskje starte å gå litt på mølle, eller gå på en lett vippetime, og bygge seg oppover. Da hjelper trening,og etterhvert. Bare ikke kjør på for hardt.
Avatar

Re: Angst og trening

des 29 2017 - 15:55
Treningsstudio er gjerne ikke optimalt for alle.
Jeg prøvde noen ganger, men pga sosial angst fant jeg meg aldri til rette på studio, selv i lag med venner.

Det som fikk ting til å funke bedre for meg, og som hjalp veldig på depresjonene jeg var inni var å gå tur i skog/fjell. En kompis dro meg med noen ganger og det var god medisin. Etterhvert som formen ble bedre ble dette til mer og mer jogging/løping før jeg til slutt følte meg komfortabel til å løpe "ute blandt folk" uten at jeg det trigget angsten.
Går nå også på studio, løper på mølle, men angsten kommer med en gang jeg tenkjer på å prøve andre ting enn løping som jeg bekersker. Når jeg fant en treingsform som jeg likte hjalp det veldig på psyken, men viktig å ikke presse seg for mye i starten, eller til en aktivitet man ikke liker.

Husk også, hard trening maks annenhver dag, ellers rolig!
Avatar

Re: Angst og trening

jan 10 2019 - 14:00
Jeg har sliti med angst siden jeg var liten og alle jeg snakker med har kommet med den regla der. kom deg på treningsstudio. for en med sosial angst ++ er dette ikke akkuratt optimalt. Jeg har prøvd så mange ganger å komme igang med å trene på et treningsenter. Men uansett og jeg gjør det alene eller med andre er det like ille. Jeg bryr meg så mye om hva andre tenker om meg og med selvtillit på sitt laveste så tror jeg alltid folk tenker de negative tankene jeg har om meg selv og overtenker hver eneste situasjon.

Alt i alt ender det med at den timen med trening gjør meg mer vondt enn godt. skulle ønske jeg bare kunne gå på treningsenter som andre men det funker ikke, så da har jeg isteden begynt å trene hjemme for meg selv. mange apper man kan laste ned med øvelser som man kan gjøre hjemme :)

Til forsiden