Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst og spenninger (hals/nakke)

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst og spenninger (hals/nakke)

des 16 2019 - 15:26
Hei,
Har de siste mnd (fra august ca) slitt med mye angst/helseangst, og får da en del spenninger knyttet til dette.
Stresser meg opp for den minste ting, strammer muskler fra mage til "over ørene" og har i den siste tiden fått noe nytt jeg bekymrer meg om.
Halsen snører seg sammen, føler at noe er i veien, av og til hes, ubehag ved svelging. Også fysiske smerter "utenpå" om jeg tar på strupehodet, spesielt venstresiden. Når jeg gjesper og svelger kan det komme smerter i samme områder. (verst med gjesping)
Tror jeg snorker mer også, våkner ihvertfall av og til av det. Ikke gjort det før.
I dag prøvde jeg å synge i bilen, men det var heelt "låst". Kom ikke opp en kvart oktav fra vanlig talehøyde, og når jeg prøvde å ta i (også falsett) så var jeg som en 15 åring i stemmeskifte. Har vært hes i hele dag også, ved vanlig tale. Ble faktisk litt skremt. Skikkelig ekkel følelse når stemmebåndene var så stramme. Som om en muskel jeg ikke kunne spenne/evt. slippe.
Noen som opplever lignende symptomer?
Avatar

vel

des 16 2019 - 20:12
har opplevd lignende
for mange år siden
mitt råd er å gå til legen
få en seriøs sjekk
jeg tror det er angst
men er jo ingen ekspert ;)
Avatar

Har det samme nå

juni 24 2021 - 03:16
Hei! Hvordan går det med deg og disse plagene? Jeg opplever det samme nå (bortsett fra hesheten). Har du kommet til bunns i hva dine plager skyldes? Angst som viser seg så fysisk er nytt for meg, slik at jeg nå er redd for hva alt jeg kjenner på skyldes. Legen sier det er angsten som gir fysiske symptomer, noe jeg tror på, men ikke fullstendig klarer å slå meg til ro med - særlig ikke dette jeg kjenner på i halsen. Venstre side, trangt, kan komme små stikkinger, litt trangt å få ned en Ibux, men det går. Ikke problemer ved svelging av mat ellers. Pluss kan få en litt «skjærende» smerte i hals på venstre side en sjelden gang dersom jeg gjør noe spesielt (gjesper for høyt, strekker hodet til ene siden samtidig som bøyer hodet osv.) Tror det kommer av svært anspent muskel eller rett og slett bare frykt.. hører gjerne mer om hvordan det går med deg iom såpass like «symptomer» :-)
Til forsiden