Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst og slitenhet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst og slitenhet

juni 29 2019 - 18:42
Hei. Mars 2018 gikk jeg på en smell etter å ha hatt angst i 3 år. Panikkangst og helseangst som har gått litt opp og ned. Men som sagt, i mars sa det stopp. Kroppen var totalt utmattet og angstnivået steg til 100! Det var helt forferdelig. Angstnivået har heldigvis gått sakte men sikkert nedover. Fortsatt en del angst, men bedre. Vært flink med å eksponere meg samt gå til behandling. Problemet er at jeg fortsatt blir veldig sliten! Jeg får disse utmattelsesperiodene der kroppen er totalt død! Beina er tunge og ekstremt svake. Kjennes ut som de ikke klarer og bære meg. De kan også føles veldig stive. Armene er kraftløse og svake. Det jeg har begynt å slite med i denne utmattelsesperioden er skjelving! Så lenge jeg er rolig går det greit, men bare antydning til den minste angsteksponering begynner jeg å skjelve voldsomt på hendene, Jeg prøvde meg i butikken her for noen dager siden. Kjenner selvfølgelig at kroppen er sliten og at det er en utfordring for meg å reise dit da, men gikk som sagt greit helt til jeg kom til kassen. Fikk angst og begynte momentant å skjelve så voldsomt at jeg slet med å taste inn pinkoden. Noen som har noen erfaring med skjelving og hva som eventuelt kan hjelpe? Er det at nervesystemet er overaktivert? Har vært litt mye i det siste og har stresset en del.

Lurer også om noen har noen tips hva man kan gjøre med slitenhet? Blir noen ganger fryktelig redd for at legene tar feil, at dette ikke bare er angst, men også en fysisk sykdom. Er så ekkelt og kjenne at kroppen er så svak som den noen ganger blir. Kan føles ut som jeg skal kollapse liksom.
Avatar

Kjenner meg igjen

juni 30 2019 - 22:52
Hei! Jeg kjenner meg igjen i det du skriver! Har i perioder skjelvinger over flere dager ved vanlige hendelser hele dagen. Det er adrenalinet i kroppen som gjør at man skjelver. Detter man feks og slår seg så slår adrenalinet inn og man skjelver. Det er en helt vanlig reaksjon når man gjør noe man har gruet seg til eller lyst til.

Jeg er oppe å står og går hele dagen nesten. Kan også kjenne meg helt tom for energi en dag jeg feks sitter mye i bil. Det hjelper absolutt å trene for å orke mere. Det hjelper for meg.

Håper ting roer seg og at du blir fornøyd.
Klem
Avatar

Re: Angst og slitenhet

juli 1 2019 - 08:20
Hei @Cheerup11 !

Umiddelbart så tenker jeg at dette like gjerne kan være tegn på en eller annen form for utmattelses-syndrom(ME). Symptomene er veldig like med depresjon.
Når man er deprimer så har man ofte et litt livløst ansikt - om du virker ''kvikk'' i blikket så tror jeg du bør utredes for ME.

En psykiater vil enkelt kunne se forskjellen, usikker på om en fastlege gjør det:)

Ellers er det også mange av symptomene til depresjon/ME som ligner på mangel av vitamin D samt jernmangel. Har du sjekket dette?

Lykke til!
Avatar

Re: Angst og slitenhet

juli 1 2019 - 15:19
Det kan godt være at det er angsten som sliter deg ut. Videre blir du naturlig nok redd av å merke at kroppen ikke virker slik du vil, og dermed får angsten enda mer næring. Så har du i den onde sirkelen gående.

Imidlertid kan det jo også være fysiske årsaker til symptomene dine. Lavt blodtrykk f.eks, det er ubehagelig men ufarlig. Da hjelper det på velværet å øke blodvolum med å drikke mer vann og øke sirkulasjon med fysisk aktivitet.

I tillegg til jern og D-vitamin hører b12-vitamin og folat med til blodprøver som rutinemessig skal taes ved utredning for angst og depresjon siden mangel på disse også gir bl.a skjelving og utmattelse. Da hjelper det IKKE å trene, men man bør ta det mer med ro frem til man har fått fylt opp igjen vitaminlagrene sine. Høyt stoffskifte gir også skjelvinger, hjertebank osv, og plutselig episodisk utmattelse fordi kroppen slites ut av et stoffskifte på høygir. Da skal man såklart ha medisinsk behandling for dette.
Til forsiden