Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst og redsel for sykdom

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst og redsel for sykdom

juni 21 2021 - 10:18
Vet ikke hvorfor jeg skriver akkurat her, mulig jeg har behov for å tømme hodet.. kanskje et håp om at noen av dere der ute har samme problemet, og leser og svarer.. Mulig jeg har behov for noen å snakke med om dette, sparre litt med.. aner ikke.. men jeg prøver. Fastlege, familie og venner er jo der, men jeg føler de ikke tar meg på alvor.

Mulig jeg ikke er åpen nok, jeg har en ledende/eierstilling i et firma med 30 ansatte, og er vel engstelig for hva som skjer om jeg blir sykmeldt eller blir borte. Mulig en bør oppsøke en psykolig eller noe før alt ramler sammen som et korthus.

Slitt de siste 3-4 årene med angst for å bli syk, i hovedsak hjerterelaterte ting. (litt hjertetrøbbel i familen). Jeg har blitt testet 2-3 ganger. omtrentlig en gang pr. år. og det funker i noen mnd, men så kommer redselen tilbake.. hva om de har oversett noe, hva om ting endrer seg.. Nå er vi der at legen rett og slett nekter å teste meg mer, dvs. han lytter og tar blodtrykk men ellers ingen videre henvisninger. I klare øyeblikk skjønner jeg jo det. at han kan jo ikke ta ubegrenset med tester. Så det har gått så langt at jeg har betalt av egen lomme for private undersøkelser. Har også angst for å reise bort.. uten å ha en "backup"plan. Sjekker alltid før jeg reiser hvor nærmeste sykehus er. hvor er legevakt osv.

Jeg er neppe alene om dette problemet, så er det noen der ute som gidder å dele litt erfaringer så blir jeg gla!
Avatar

Hei

juni 21 2021 - 21:21
Hei!
Eg har ganske samme situasjonen. At eg sliter med angst og noe depresjon også.

Eg har tvangstanker, begynte siden mars etter eg fekk vite at eg mistet barn. Så kom de vonde tanker at eg vil skade min mann. Det e så forferdelig trist å ha slik tanke synes eg. Det plager meg veldig dette. I begynnelsen så ble eg jævlig redd for eg komme til å gjøre det virkeligheten, eg var redd for å bli gal og måtte kanskje legge meg på sykehuset. Tankene virker så sterk og prøver å finne ut hvordan eg har det tanker i hele tatt, kan eg ikje tenke på noe annet. Men mer eg prøver å ta det vekk så kommer sterkere. Har også fortalt de tankene til famlilen og min mann. De dømmer aldri meg men heller prøver å hjelpe meg så det betyr mye. Men noen ganger så blir eg vondt å se på min mann og tenke at kona hans, meg tenker å skade han, så blir eg veldig redd og panikk, og en del deprimert pga de vonde tanker

Har vært hos psykolog første gang sist uke og skal mer på onsdag som kommer så sa han skal lære meg med teknikker om det. Så får se om hvordan det fungere. :)

Men uansett så vet eg om at kan ikje bare få hjelp av psykolog hele tida. For i mine hverdager er til jobb og hjem og for tiden så er ikje mye å gjøre. Når eg ikje kan fokusere noe særlig så kommer de tankene tar over. Hva som eg gjør for tiden ;
1.) Meditere meg 15 min før legge deg, kan søke på YouTube. Eg har gjort hver dag i over en måned nå og synes det hjelper meg mye, de 15 minuttene slipper eg å ikje tenke så mye, men tenke noe en del også, men nå eg vet eg tenker noe annet så kommer tilbake til pusten min, dypt inn og sakte lang ut.
2.) Eg prøver å ikje ta de tankene vekk, eg lar de kommer men eg tenker ikje videre om det. Ikje tenke at hvorfor eg har slik tanker, ikje tenke eg skal bli gal. La de kommer og går som blåse vind på hud.
3.) Må akspetere at de e bare tanker. Du e redd for å bli syk. Men sannheten og nå er du ikje det, men du gir oppmerksomhet til de tankene dine hver dag og ofte så det kommer som automatikk eller som din rutine som tenker på det. Vi bare tenker på de tankene for ofte at det blir nå en del av livet.
Må prøve også å tenke bare «nå og akkurat nå» ikje tenke i forkant til framtid. Ikje så lett det vet eg, men når du e redd og de tanker kommer så kommer du til pusten din, dypt inn og ut, flere ganger til du ikje tenke. Og bare gjøre igjen og om igjen med pusting hver dag de tankene kommer. Det hjelper for meg hvertfall.
4.) Eg kan ikje si at eg e nå bli kvitt av de vonde tanker, men eg lever med det. Vi tenker på ulike ting i hverdager. Eg gleder meg til å stå opp imårå og får håper eg kanskje skal tenke noe nytt eller finne på noe som slipper eg å ikje tenke mye. Du har en viktig jobb, bra at du jobber med flere folk. Eg tippet at når du e på jobb og travel så tenker du ikje så mye om redsel å være sykdom. Bare når du e alene kanskje? Eg tenker en del mens eg på jobb men prøver å bevege meg, ta fokus på noe annet.

Eg vet ikje om det hjelpe eller noe riktige råd for deg. Men du kan snakke med meg om du har det tungt. Du må vite at du ikje e alene som har slik problemer.

Husk at du e bare et mennenske som kan få lov å være redd, være bekrymre, være lei deg etc, men du e ikje GAL! i hele tatt!

Klem fra meg :)
Til forsiden