Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst og pusting... Håper på svar!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst og pusting... Håper på svar!

april 11 2013 - 12:23
Jeg er plaget med angst ... Enkelte dager er verre enn andre. Mitt problem er at jeg henger meg opp i dette at jeg føler at jeg ikke får puste skikkelig. Trekke pusten. Men er også innemellom plaget med at jeg føler at jeg ikke får til å puste inn skikkelig med nasen. Som om det er et trykk i øverste del av nasen. Er dette normalt ? Er det flere som opplever dette ? Jeg er ikke forkjølet. Jeg blir så redd for denne pustingen og henger meg sinnsykt opp i det. Redd for noe er galt med lungene mine. Legen har lyttet på meg og sier at alt er perfekt, men jeg klarer ikke roe meg ned med dette. For to år siden tok jeg pusteprøve og røngen av lungene. Alt bra da. Likevel er jeg konstant redd for dette. Er så lei og sliten av dette....
Avatar

samme her

april 11 2013 - 14:42
Har følt det samme mange ganger, liksom ikke få pusten inn i lungene, og ja, det er både ubehagelig og skremmende. Jeg har endelig forstått at det er p.g.a. angsten og blir ikke lenger redd for det i seg selv. Nå klarer jeg som regel å fokusere på å puste rolig og det håper jeg du også kommer til å få til. Men det meste er slitsomt og vanskelig når angsten slår til. Ønsker at du får det bedre.
Avatar

Hei,

april 12 2013 - 20:08
Kan jo også hende at du faktisk er litt tett i nesa på det ene neseboret...det har jeg hatt mange ganger, men da er det lurt om du går til en øre-nese-hals lege.
Så kan han sjekke om det kanskje er en polypp du har i nesa. Det er ikke noe farlig altså!, hvis det skulle være tilfelle så må du skylle nesa med saltvann og bruke en spesiell salve eller noe. Eller så kunne det være bra å ta et røntgen av nesa di...men dette er noe legen kan anbefale. Kanskje du har noe pollen allergi?..uansett, snakk med fastlegen din du, så får du en henvisning og undersøker hva den tettte nesa dreier seg egentlig om....og hvis det er bare angst, så må du prøve å slappe av og puste rolig. Rolig Spa-musikk er fint å høre på..eller yoga musikk..for eksempel.

Lykke til!.
Avatar

Pust

april 13 2013 - 04:45
Jeg føler med deg, som har det slik, jeg skulle ønske vi fant en løsning på dette, jeg håper du har funnet den allerede og har det bedre!

Har det samme problemet selv, nå har det vært slik en del mnd igjen.
Jeg føler jeg ikke får luft, tross det ikke feiler meg noe. Jeg har vært hos leger ifjor og dette året, lungene er supre og god lungekapasitet har jeg, ikke noe annet feil heller. Jeg trodde det ble slik pga lungebetennelse som satt lenge ifjor, men det stemmer ikke.

Dette er flaut synes jeg, men mest er det ubehagelig og skremmende, noen ganger stopper det opp og jeg må hige/gispe etter luft, jeg blir redd når jeg våkner om natten å ikke får luft, føles som kvelning.

Jeg går i terapi for kompleks pstd, så jeg mener dette er en reaksjon på hvordan jeg har det, pusten min er slik fordi jeg har så mye reaksjoner og minner av det vonde som har skjedd, jeg vet at angsten også påvirker oss fysisk.

Terapauten min foreslo at jeg skulle bruke en pose å puste i, når det ble skikkelig ille, jeg får ikke noe ut av det. Husket da, at jeg hadde en sånn måler av lungekapasitet/pust som en blåser i for å sjekke status, for astmatikere osv. Prøvd noen dager nå, puster ut alt jeg har i den måleren tre ganger eller mer,det hjelper faktisk en liten stund etterpå, å det er godt å føle normal rytme litt.

Men jeg er fortsatt veldig misfornøyd og synes ikke den måleren er nok, men som et forslag til litt redusert ubehag, for en liten stund er det verdt å nevnes!


Avatar

Jeg distraherer meg

april 17 2013 - 13:29
Heisann
Jeg har det på samme måte -som om pusten ikke er automatiskog jeg må konsentrere meg om inn og utpust. Har funnet ut at om jeg har et komplisert håndarbeid som jeg tar fram så går det over etter en liten stund - da har jeg glemt pusten og den klarte seg selv, utrolig nok :-) Om du ikke har håndarbeid på listetoppen over hobbyer så har du nok noe annet som engasjerer deg nok til å ta tankene bort.
Til forsiden