Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst og pust

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst og pust

april 16 2018 - 10:21
Hei! Jeg har slitt med angst en god stund og har for en måned siden gått på en skikkelig smell. Har vært totalt utmattet og hatt sterk angst om hverandre. Legen finner ingenting galt og sier det er sterk angst fordi jeg har gått på en smell. Jeg sliter veldig med pusten etter dette har skjedd. Har opplevd tidligere den følelsen av å ikke få nok pust samt klump i halsen men dette arter seg litt annerledes. Det går stort sett fint når jeg sitter eller ligger, men når jeg reiser meg opp føles det ut som det låser seg helt i mellomfgulvet/brystet og jeg klarer ikke puste ordentlig. Pusten kommer ikke naturlig og jeg finner ingen rytme på den. Er som en kjempestort trykk i mellomgulvet. Pusten min da blir derfor veldig dårlig. Noen som har noen tips? Jeg har jo vært redd for at det er noe alvorlig, men jeg tenker jo at om jeg ikke hadde fått puste så hadde jo ikke dette gått bort når jeg la meg ned. Kan det være muskelspenninger?
Avatar

Re: Angst og pust

april 16 2018 - 13:01
Innlegget er ulest.
Vanskelig pust er en veldig vanlig angst plage. Sliter med pusten jeg også :/
Men så er det sånn at jo mer oppmerksomhet du gir det, jo værre blir det. Det er som å gå, prøv å fokuser veldig på hvordan du går, tenk på hvert eneste skritt og tenk på hvordan andre ser det når du går. Plutselig er det umulig å gå ordentlig. Sånn er det med pusten også. Jo mer du tenker på å puste ordentlig, jo værre blir det å faktisk gjøre det. Få tankene over på noe annet :-)
Jeg får noen ganger den klumpfølelsen i halsen, å snakket med psykolog om dette. Hun fortalte meg at det faktisk kan komme av at jeg får for mye luft! Når man er litt engstelig så setter kroppen i gang forsvar, å noe vi trenger når vi skal flykte er masse oksygen. Så klumpen du kjenner kan være at halsen har utvidet seg for å få inn masse luft til å løpe :) Synes også det er litt ubehagelig, å kjennes ut som jeg nesten ikke får puste, men det som fungerer er rett og slett å ta et dypt pust inn, og få fokus på noe annet.
Ønsker deg alt godt, klem!
Til forsiden