Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst og psykosomatiske smerter

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst og psykosomatiske smerter

mars 5 2018 - 15:06
Hei
Jeg er en 22 år gammel mann som sliter mye med angst i hverdagen, og har i de siste månedene hatt flere legebesøk og bekymringer enn noen gang tidligere. Jeg har sluttet med narkotika etter å ha brukt fra alder 13-22, og har vært fraværende siden Desember 2017. Jeg har da opplevd mye mer angst, og en del bekymrende symptomer deretter. Jeg opplever mye stikksmerter, og føler ofte at jeg får hjerteinnfarkt selv om at jeg ikke egentlig har det.
Etter mange legebesøk (Opptil 4 ganger i uka) der legen har forklart meg hvordan jeg er frisk og i fin form, men har kraftig angst - Har jeg ofte dager der jeg føler det er noe alvorlig galt med kroppen min, og at jeg kommer til å dø av usannsynlige ting for min alder som kreft, hjerteinnfarkt, eller blodpropp.
Jeg har oppdaget at jeg har veldig mye psykosomatiske smerter, ofte i brystkassen under panikkanfall, eller mye ubehag i en eller begge testikler. I testiklene føler jeg noen ganger at det verker eller "klemmer", og utvikler tankegangen om at det er torsjon eller noe skumlere. Legen har selfølgelig sjekket meg flere ganger, og jeg er da frisk. Jeg går til behandling for angst, men føler at fagfolk ikke nødvendigvis forstår. Jeg har registrert meg på denne siden da jeg føler at jeg kanskje trenger "vanlige" folk til å fortelle meg at jeg ikke er den eneste, eller at dette er ufarlig, altså jeg søker litt støtte. Vær så snill, hjelp!
Avatar

Re: Angst og psykosomatiske smerter

mars 8 2018 - 00:46
Smerter i brystkassen er klassiske syptomer på angst, grunnen til dette er at angst gir deg ubeviste spenninger i musklaturen spesiellt i brystområdet og dette vil forsterke angsten som igjen vil føre til enda mer brystsmerter. Det blir en evig rundans desverre.Jeg har blitt merkbart bedre i brystet etter å ha startet styrketrening av rygg og bryst. Om du kan få dempet muskelsmertene vil også angsten avta fordi du vil føle deg bedre.
Du er kun 22 år og derfor ville det vært lurt å fått noe psykologhjelp til tankene dine. Kognitiv terapi har gjort underverker for meg.

Hilsen meg
Avatar

:)

mars 10 2018 - 21:12
Hei!
Jeg har angst, hvis du trenger å prate er det bare å chatte med meg :)
Til forsiden