Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst og matproblemer

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst og matproblemer

mai 26 2023 - 20:24
Er ikke helt sikker om spiseforstyrrelse er det rette ordet for dette, men jeg skal prøve å forklare mine følelser. Så jeg har hatt problemer med angst siden 2020. Det har vært oppturer og nedturer. Følte meg bra i en lang periode, men nå er jeg tilbake satt litt.

Så med angsten min så føler jeg meg verst om morgenene. Er kjempe kvalm og har lyst til å kaste opp, men jeg har ikke spist noe så ingenting kommer ut. Får ikke spist frokost på grunn av det. Problemet er at jeg begynner å føle meg bedre gjennom dagen. Er jeg helt tipp på topp? Nei, men jeg føler meg bedre i hvert fall.

Det som skjer er at siden jeg ikke har spist blir jeg kvalm på grunn av det. Det er en rar følelse å ha, men når jeg ikke har spist på en stund så blir jeg kvalm på grunn av. Magen vet at den trenger mat, men har da problemer med å spise noe.

Det gjør som at jeg ikke har mye energi og jeg har gått ned i vekt. Ikke så veldig mye, men er akkurat så bra heller. Har en normal vekt akkurat nå. problemer er med motivasjon og konsentrere seg siden jeg er så sliten. Hjelper ikke når jeg har litt problemer med å sove også.

Når jeg ikke spiser har jeg sett at min angst blir verre, men på grunn av angsten har jeg ingen matlyst. Så det er en veldig dårlig syklus å måtte ha. Har klart å få i meg noe mat, men sikkert ikke nok kalorier som jeg må ha. Har fått "shakes" som har ekstra kalorier i seg, så jeg prøver i vert fall.

Faren min sier å bare spise litt om gangen. Som jeg synes er ganske greit. Spiste litt for mye her om dagen og kastet opp, så jeg vet om mien limitasjoner.

Hadde bare lyst til å snakke om mine problemer med mat akkurat nå, så kanskje andre kan se at de ikke er alene. Også bare greit å få ned noen tanker. Også fint å høre om andre har disse problemene med angst.
Avatar

Hei blåbær.

mai 29 2023 - 01:12
Jeg har aldri opplevd dette selv men, jeg har hørt om flere som sliter med med det samme. Jeg tror at faren din er inne på noe med å bare spise litt og litt når det kommer til matinntaket. Men, jeg tror at for å få dette til å bli helt bra så må du snakke med noen slik at selve angsten kan behandles, da det er angst som er årsaken bak dette. I mellomtiden så kan du høre på apoteket om det finnes noen kvalmestillende medisiner eller noe sånn som gjør at du ikke blir så kvalm og derfor orker å spise. ♥️
Avatar

Hei Trolltunge

mai 29 2023 - 23:35
Er i utlandet akkurat nå, så usikker på om jeg finner det jeg trenger.

Har i hvert fall blitt litt bedre siden jeg skrev dette. For spist litt mer, men har ikke matlyst akkurat.
Snakker med foreldrene mine, familie-venner jeg bor oss og skolen jeg er på i utlandet. Det har hjelpet meg.

Drikker noen kalori "shakes"så jeg kan få inn mer kalorier som jeg trenger. Også tar vitamin piller også.

Det går i hvert fall bedre med å holde maten ned. Håper du har en fin dag.
Avatar

Godt å høre

mai 31 2023 - 22:19
At du har noen å snakke med og gode folk rundt deg. Også godt å høre at du har blitt bedre, håper det fortsetter sånn ♥️
Avatar

Re: Angst og matproblemer

juni 1 2023 - 19:58
Hei.
Jeg har det helt likens.
Angsten er værst om morgenen, i tillegg har jeg alltid løs mage når jeg står opp. Er kvalm og sliten skikkelig med å spise. Har mistet matlysten selv. Men må tvinge i meg frokost ellers klarer jeg ikke dra på jobb. For ellers går ikke kvalmen seg til. Den vonde følelsen og kvalmen sitter i mellomgulvet. Går på sertralin 50mg som jeg ønsker å slutte på. Vet ikke om det også er noe av årsaken. Har ikke så mye tips. Sitter over en halvtime hver morgen med frokosten så må stå opp ekstra tidlig.
Til forsiden