Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst og kaotisk tankegang

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst og kaotisk tankegang

jan 20 2013 - 22:28
Jeg sliter en del med sosial angst, men merkelig nok har jeg klart å opprettholde en jobb.
Det som er vanskelig er at jeg ofte sliter med kaotisk tankegang og en del indre stress, spesielt på jobben.
Føler det er virkelig vanskelig å fokusere 100% på jobben, det er ofte vonde tanker som tar plass istedenfor.

Har lest en del selvhjelpsbøker, og skjønner jo at det er negative automatiske tanker jeg sliter med, og som gjør at jeg opplever livet som vanskelig og kaotisk.
Det som er trist er at flere har opplevd meg som uoppmerksom eller treg i oppfattelsen til tider, men folk vet ikke at jeg har så mange kaotiske tanker som tar så mye plass i sinnet.
Jeg klarer å utføre jobben min, men jeg veit at jeg kunne klart å være mye bedre dersom jeg ikke var så stresset og urolig på innsiden.
Merker stresset pga angsten på kroppen, og spesielt i kjevene, nakken og skuldrene.

Det virker som en uendelig ond sirkel.. altså kaotisk tankegang, stress og angst, stive og vonde muskler, skuffelsen over at det samme skjer om og om igjen uten endring til det bedre.
Jeg har prøvd å følge mange av de rådene som man kan finne i selvhjelpsbøker.. jeg utsetter meg for det jeg synes er ubehagelig daglig, alt fra jobb, trening på treningsenter, være sosial med venner på cafeer/utesteder.
Jeg oppsøker alt som for meg er skremmende og ubehagelig ettersom jeg ikke ønsker at angsten skal stenge meg inne hjemme .. men jeg sliter like mye som før på innsiden.
Føler jeg møter angsten min hver dag, men den har ikke blitt borte av den grunn. Trodde angsten ville forsvinne etterhvert som jeg utsatte meg for den, men nå har det gått noen år og den er forsatt med meg på daglig basis til tross for all eksponeringen jeg foretar meg:-s
Avatar

angst

jan 20 2013 - 22:37
jeg kjenner meg igjen i mye av det du skriver. jeg også utsetter meg masse for ting jeg er redd for, tar buss, går på butikken, er ute med venner. og trosser angsten, og gjør det motsatte av det følelsene sier og vil. fordi jeg vil gjøre det jeg vil. og ikke la angsten få styre. men uansett om jeg gjør det. så blir det ikke noe bedre. noen ganger kan jeg faktisk få følelsen av at det blir værre. men jeg tenker at det kanskje er lurt å ta det gradvis. ikke hoppe fra 10 meteren om du har høydeskrekk. men begyn å hoppe fra kanten, og bygg deg gradvis oppover. og til slutt når du målet om å hoppe fra 10-meteren. jeg tror det er viktig med kontroll, og ikke hoppe i ting uten å ha kontroll på det først.

men det er også veldig bra at du utsetter deg for ting du frykter. for da blir det ihvertfall ikke så du isolerer deg mer og mer. fortsett med det. selv om det er ubehagelig. du vil få igjen for det seinere i livet. og det vil gå lettere å bli bedre. om du bare fortsetter slik du har gjort. så blir du ihvertfall ikke mer isolert enn du er (nå veit jeg ikke hvor isolert du er, men veit at det er lett å droppe å dra ut, pga angsten, og på den måten bli mer isolert) for det er veldig domt.

stå på. jeg vil tru at du kommer til å få det bedre etterhvert. prøv neste gang å kjenn på følelsen som kommer i en ubehagelig situasjon. kjenn og føl på den. tenk over hva som skjer. også gjør du det hver gang en liten tid fremover, og prøv å se om du finner et mønster. så kanskje du klarer å bryte det mønsteret, og kanskje bli kvitt angsten? jeg veit ikke. har ikke prøvd selv. men det var noe jeg kom på som kanskje kan hjelpe deg?

:))
Avatar

re-angst

jan 20 2013 - 22:50
Har nok ikke vært så flink på å kjenne etter på følelsene når de kommer over.Det føles ut som en stor klump av ubehagelige følelser som er sammenøstet. Jeg viker som regel aldri unna ubehagelig situasjoner, men jeg burde nok prøve å kjenne bedre på følelsene.
Har nok blitt for opphengt i å utsette meg for ting og eksponere meg uten å egentlig kjenne ordentlig etter på følelsene der og da. Det må vel nesten være tilfellet ettersom jeg ikke klarer å beskrive angstfølelsen annet enn vond og forferdelig, og noe som jeg ønsker å bli kvitt.
Avatar

re: angst

jan 20 2013 - 23:13
bra du ikke viker unna, for det gjør nemlig jeg.
det er vell mange som ikke tenker på hvordan angsten egentlig er. inkludert meg, mn kanskjje prøve det nete gang, å se om du finner et mønster, og kanskje du finner ut noen lur måte å prøve å bli kvitt den på ?

:))
Avatar

Jobb

jan 30 2013 - 21:24
Marcolio, jeg kjenner meg igjen i det du skriver. Hodet er fult av tanker som hemmer og distraherer meg. Jeg har en slags kontorjobb, og jeg er veldig usikker på om jeg gjør en god nok jobb. Jeg har også lest mye om emnet, og jeg leser at tankene jeg har ikke er sanne. Det hjelper liksom ikke når jeg tror på dem.. :/ Kan jeg spørre hva du jobber med eller hvilken utdanning du har?
Til forsiden