Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst og frykten for symptomene ♥️Hvordan er d for deg?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst og frykten for symptomene ♥️Hvordan er d for deg?

okt 21 2019 - 10:06
Angsten er virkelig altoppslukende om dagen... Det er så enormt energitappende. For meg er det verste frykten for hjertet... For det er virkelig noe inni meg så rasler på. Hjertet er jo motoren vår, og ikke noe vi lett bare kan skru av og på...
For 6 år siden fikk jeg diagnosen supraventrikulær takykardi. Dvs jeg har hurtig forkammerrytme. Jeg tar medisiner som holder d i sjakk. MEN jeg sliter så enormt med ekstraslag... Alt fra hvert 3-10 slag slår ekstra... Jeg er veldig sensitiv for disse, og kjenner hvert eneste ett. I perioder verre enn andre.
Jeg har fått mye angst. Helseangst, panikkangst og generalisert angst... Det har ballet godt på seg... Kroppen går i kampmodus, og jeg blir helt slått ut. Får lettere infeksjoner som feks herpes, urinveisinfeksjon osv når d står på som verst. Føles ut som jeg har intens influensaverk i kroppen. Alle muskler og ledd verker og jeg klarer knapt å bære en liten handlepose.
Så til poenget: jeg sliter med å skjønne at det er angsten som slår ut kroppen... Jeg er 110% sikker på at d er noe fryktelig galt med med kroppen min, da spes hjertet mitt, at legene overser noe, ikke sjekker godt nok, og at jeg er døden nær... MEN jeg har nylig vert hos hjertespesialist, som tok ultralyd av hjertet, belastnings ekg (sykkeltest), og gav meg grundig forklaring. Han såg alle ekstraslagene mine, men det er ufarlige ekstraslag... For livskvaliteten sin del ville han anbefale meg å prøve en ny ablasjon, noe jeg har gjort tidligere uten hell, men det er ikke livsviktig å gjøre d...
Jeg slår meg liksom ikke til ro... Når jeg har noe å gjøre på så kjennes d bedre ut, men med d samme jeg kjenner etter, eller skal sitte/ligge å slappe av så er d der... Det kjennes som en vibrasjon i hjertet... som om at hjertet skjelver... og i tilegg til ekstraslagene så kjennes d helt kaotisk ut...
Jeg ble beroliget der og da når jeg hadde vert hos spesialisten... Men d gikk ikke lang tid før d var påan igjen... Nesten verre enn før... KAN virkelig angsten slå oss ut så grådig? KAN angsten skape så grådig med frykt og skape så voldsomt trøbbel i maskineriet/hjerte vårt? Jeg KLARER IKKE se at d KUN ser angsten som er grunnen til å kjenne d slik... Men frykten og det å være 110% pålogget og kjenne etter i kroppen, må nok gi konsekvenser.... Jeg vet ikke, og klarer ikke stole på d... Hvordan er det med dere andre her inne?♥️
Avatar

Re: Angst og frykten for symptomene ♥️Hvordan er d for deg?

okt 22 2019 - 14:21
Hei Trultelisa:)

Har du tenkt på å kanskje få noen å snakke med; tenker en terapeut? Du har en kjent diagnose, og du har vært hos spesialist. Når man har en sykdom så er det veldig godt for mange å ha en psykolog eller noen lignende å snakke med, og som kan hjelpe deg håndtere og akseptere kroppen som den er. Selv har jeg MS, og hatt dette i over ti år.

Angst er sånn. Hjertet på sin side tåler angst veldig godt, den er faktisk lagd for det. Den lager også lyd, og bråker, humper og går. Angst er ikke farlig for hjertet ditt. Hjertet er jo en ekstrem sterk muskel. Med angst skjerpes fokuset. Dette fokuset er jo best når du faktisk er i en farlig situasjon, men angsten gjør at vi blir så fokusert på det inni kroppen. En måte å håndtere det på er å faktisk å IKKE REAGERE på det som skjer i kroppen. Lær deg å forstå at angsten vil at du skal bevege deg (for å unnslippe fare) men i angstsammenheng skal du reagere minst mulig, puste deg gjennom det. Det er lettere sagt enn gjort. Det er trening, på lik linje som idrettsutøvere på treningssenter.

Disse tingene sier jeg med utgangspunkt i at du har allerede vært hos spesialister som har sagt at du er i orden med den diagnosen du har. Angst er skikkelig slitsomt, men det er kurerbart.
Avatar

Mandeltre♥️

okt 22 2019 - 17:21
Tusen takk for svar☺️ det setter jeg stor pris på!!! Jeg er beg på timer hos psykisk helseteam for å bearbeide og jobbe med angsten. Angst er virkelig noe skit!!! Jeg har store problemer med å forstå at angsten alene gir så mange fysiske vondter i kroppen. Hver en muskel verker, og ja som sagt dette med hjertet tar fullstendig overhånd... Frykten for at NOE er galt, blir oversett og at jeg plutselig skal dø er til stede omtrent hele døgnet. Jeg scanner hver en minste lille ting jeg kjenner???? Som du sier, jeg må prøve å stole på spesialistene... Og det dr ikke noe jeg vil mer enn det, og å få d bra. Men fy søren så vanskelig det er♥️
Avatar

Re: Angst og frykten for symptomene ♥️Hvordan er d for deg?

okt 22 2019 - 19:17
Du skal også stole på deg selv. Angst har en av sine røtter i at man kanskje ikke stoler på seg selv godt nok til å vite at man faktisk er i stand til å... "håndtere seg selv", om det gir noe mening? Man er ofte redd for at man ikke har kontroll over seg selv, men det er da man har mest kontroll over seg selv. Det er rart men sant!

Og angst, tatt ut av kontekst, er skummelt og den setter i gang en laaaaaaaaaaaang rekke med fysiske symptomer. Man kan angste på seg de aller fleste symptomer. Og det som er det leieste er at vi "tror" på de. Derfor blir vi redde. Men tingen er jo det at det meste av det vi tror og tenker er subjektivt og full av feil! Vi mistolker det meste som skjer i kroppen når vi har angst, spesielt helseangst. Vi trigger en masse ved å være anspent og puste overfladisk. Vi har en tendens til å holde pusten når vi blir redde, og dermed får vi litt for mye CO2 i toppen som gjør oss svimle. Besvime gjør vi skjeldent, til nærmest aldri, fordi pulsen er for høy. Prikking, kulde, varme, muskler som strammer seg etc etc etc, listen er lang. Men ikke farlig.

Og vi skal jo alle dø. Det er noe alle sammen har til felles, så du får ikke gjort noe med det! Derimot så kan vi aktivt velge hvor mye oppmerksomhet den tanken skal få, for å dø vil vi jo uansett. Men du dør ikke sånn ved å frykte at du skal dø.

Det fine er jo at uansett hvor mye frykt du har i kroppen så er det ikke skadelig eller farlig, og du dør ikke noe fortere eller senere av det!

Jeg er veldig glad for at du har fått kontakt med et team, og håper de kan få deg på andre tanker. Det tar tid, men det er verdt det.

Det er **** vanskelig, men det er verdt det på de gode dagene.

PS: Angst er veldig flink til å så tvil over din egen kompetanse til å håndtere en situasjon. Jobben er å vise at du faktisk klarer det når kroppen er i angstmodus. Vil den flykte, så stopper du og så videre.
Avatar

Mandeltre♥️

okt 22 2019 - 19:59
Takk for gode ord, og en liten preike! ???? Er akkurat det jeg trenger tror jeg! Å høre noen forklare litt hjelper meg til å tenke klarere når d surrer som verst ☺️ tusen takk!!!
Avatar

Re: Angst og frykten for symptomene ♥️Hvordan er d for deg?

okt 22 2019 - 23:04
For meg personlig hjelper det, og har hjulpet, å forstå hvordan kroppen fungerer, og hva som faktisk skjer i kroppen ved angst. Jeg Kroppen tåler helt sinnsyke mengder med stress, press og bølling.
Psyken vår må også trenes, som kroppen, på livets utfordringer, og alt hva det innebærer. Vi er jo bare mennesker. Og verden er bråkete og stor og full av vas. :)
Avatar

Hei

okt 23 2019 - 01:26
Jeg er glad du får hjelp til å takle alt dette.all forskning har visst at angst over mange år kan føre til alvorlige fysiske sykdommer også og mye stress dårlig stress er heller ikke bra for immunforsvaret vårt.derfor syns jeg det er kjempe bra at du får hjelp og finner ut av ting.jeg heier på deg og krysser fingre for at ting går bra.klemmer
Avatar

Opplevelser angst

okt 26 2019 - 00:42
Har hatt ulike plager hvor jeg ennå ikke stoler helt på at alt virkelig skyldes angst.

Dette gjelder alt fra hodepine, øreverk, smerter i kjeve/ansikt, vonde muskler i nakke, skuldre og rygg, svimmel, konsentrasjonsvansker, konstant slapp og kraftløshet, hjertebank, brystsmerter, skjærende/isende smerte i bryst og generelt kropp, tungpust til tider, magesmerter, muskelspasmer og ja, listen er lang.

Senest igår når jeg dusjet hadde jeg en ekkel opplevelse. Kjente at venstre side av kroppen begynte å skjelve og ble helt kraftløs. Var jo selvfølgelig redd for slag, men det gikk over etter et par timer. Har slitt med søvn den siste uken og stress som kan være skylden.

Har vært på utallige prøver i år, mr av hode/mage&bekken/skuldre, fult av blodprøver og 24 t ekg. Ble oppdaget 16 SVES på denne, men det skal vist være normalt. Ellers har jeg fått påvist sinus arytmi.

Så alt dette er så oppslukende og gjør meg helt utmattet.
Avatar

Annis205

okt 27 2019 - 14:27
Send meg gjerne en privat melding om du vil, så kan vi snakkes der♥️
Til forsiden