Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst og flytting

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst og flytting

aug 25 2020 - 22:28
Jeg flyttet for to uker siden til et nytt sted for å komme meg litt bort. Har slitt med veldig mild angst før, men etter jeg kom hit har jeg hatt sterk angst hver dag. Får konstant ikke puste. Jeg vil liksom ikke flytte tilbake fordi da «vinner» angsten. Men likevel føler jeg at trygge omgivelser er det eneste jeg trenger nå. Alt ble verre etter at jeg ble sendt til sykehuset her om dagen. (Ikke pga angst). Men da jeg kom tilbake, har jeg vært ekstremt redd for at det er noe som feiler meg som legene ikke fant. Jeg vil helst ligge inne hele dagen, men jeg prøver å leve så normalt som mulig og kommer meg ut hver dag. Jeg vil ikke forbinde denne plassen med noe skummelt/usikkert eller med angst men det er det eneste jeg kan tenke på.
Bør jeg flytte hjem? Føler det kunne hjulpet mye. Har som sagt hatt dette i 14 dager uten bedring. Eller bør jeg være her?
Avatar

Re: Angst og flytting

aug 25 2020 - 22:55
Ingen av oss vet egentlig hva som vil være best for deg, men jeg skjønner deg veldig godt når du sier at du ikke ønsker at angsten skal ta overhånd! Da vinner jo angsten som du sier... og jeg forstår veldig godt at du ikke ønsker å forbinde den nye byen med noe negativt.

Jeg tenker at du er bare 14 dager inn i det, så du kan fint "sjekke" byen ut litt mer og prøve å skape en positiv relasjon til byen før du vurderer å flytte tilbake til kjente og kjære. Angsten er jo tross alt noe som kan behandles med eksponering -så mitt beste forslag er å komme deg ut av heimen du bor i nå, se deg rundt, gå i gatene, gå på café, bli kjent med noen nye, dra på svømming, dra på kino, prøve å finne noen koselige restauranter å spise på i byen du er i.

Du får jo puste - du skrev jo dette innlegget og da får du jo puste. Om du er usikker på hvor langt pusten holder deg, kan du jo teste det ut ved å f.eks. løpe. Klarer du å jogge, puster du jo kjempefint. Og grunnen til at du føler at du ikke får puste er jo bare pga. angsten. Når vi har angst tenker vi på pusten hele tiden og er redd for å slutte å puste - dermed puster man feil, og hyperventilerer, som igjen fører til at man ikke får nok luft. Men det gjør man jo egentlig...
Til forsiden