Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst og flyreise noen som vet ?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst og flyreise noen som vet ?

jan 5 2018 - 20:06
Jeg skal på en flytur som varer 10 timer. Lurte på om Vival 5 mg har bra virkning i sånne tilfeller. Har ikke flydd på ca,28 år pga, panikk anfall på fly og steder hvor jeg føler meg inneklemt. Alt er blitt ok nå på de stedene hvor jeg ellers følte det var ubehag. Men har ennå ikke tatt fly så jeg er litt urolig for at det kan bli problem hvis ikke Vival virker.
Er det noen som har hvert i samme situasjon ?
Avatar

Re: Angst og flyreise noen som vet ?

jan 8 2018 - 00:07
Dette hørtes litt ut som å gi hunder beroligende medisiner på nyttårsaften. Det anbefales da å gi hunden middelet i helt rolige situasjoner på forhånd, slik at hunden er kjent med hvordan medisinen virker i kroppen uten noen ytre skremsel, sånn at hunden ikke får å forholde seg til både nyttårsrakettsmell OG nye kjemikalier i kroppen samtidig.

Ellers er det vel legen som kan svare på om dette medikamentet er en god ide som tiltak mot flyskrekk hvis reisen må skje så snarlig at en ikke har tid til å jobbe med det på annen måte.
Avatar

Heisann

jan 8 2018 - 11:11
Nå er ikke vival/valium/stesolid av de sterkeste slagene & siden du nevner at du har hatt et problem med å fly så ville jeg nok tatt hvertfall 2 stk 20 minutters tid før du er på flyplassen. Ser ikke noe problem med det, så ser du at du klarer deg "greit" i det minste & kanskje på hjemturen at du tør å prøve uten så får du bare ha et par i bakhånd i tilfelle.
Slet mye med angst før & har reist en god del & vært på noen av de største flyplassene som jeg må innrømme var et mareritt til tider, men etter å ha reist såpass mye så er jeg relativt kjent på endel flyplasser så vet hvor jeg skal sitte & hvor jeg finner det meste, det hjelper en god del når en har klart å lagt en rutine i det, men nå blir det noe annet i din situasjon.

Selv tar jeg 2-3 valium selv når jeg reiser, men er mest grunnet at jeg liker å sette meg på flyet & bare legge meg til å sove så jeg våkner opp når destinasjonen er fremme.

Antar du har tatt vival før & at det fungerer for deg?

Det går nok veldig bra skal du se, bare å komme seg over "kneipa" så blir det som det meste i livet, jo mer man gjør det jo lettere blir det. :)

Du får kose deg masse på turen din, må jo være moro å reise så langt når en ikke har reist på så mange år. :)Avatar

Re: Angst og flyreise noen som vet ?

jan 8 2018 - 12:48
Hatt samme problem som deg, men nå er det ikke flyturen jeg er redd for men hvordan jeg reagerer på selve turen pga situasjonen jeg er i. Man har ikke kontroll og kan ikke ta kontroll over situasjonen.
Stesolid/valium fungerer veldig bra i sånne sammenhenger, det gjør også mindre mengder alkohol, men ikke miks dem.

Men ikke ta valium før du sjekker inn, diazepam virker relativt kjapt og når fort en topp og den har kommet før du har rukket og kommet ombord på utenlandsreise. Ta 2x5mg ca 30 min rett før ombordstigning. Og evnt reparer senere på turen men dette kommer til å gå bra, sett deg godt til rette og se frem til destinasjonen og hold deg okkupert med noe hele turen. Jeg har gått fra å ha total utfreaking i 2003, 2004 og jevnlig lært meg å bruke valium på flyturer opp igjennom årene. Siden 2012 har jeg vel hatt en 3 siffret antall flyturer også helikopter offshore. Bruk det fornuftig, ikke ta det for tidlig og sørg for å ha noe å gjøre hele tiden :)
Avatar

Re: Angst og flyreise noen som vet ?

jan 8 2018 - 22:51
Takker for svarene og er veldig taknemmelig og beroliget for at jeg leser at jeg ikke er alen om disse problemene, jeg har hatt Vival i tilgjengelig i ca,25 år og det har virket på stort sett på alt av Angst tilfeller. Men var litt usikker på dette med fly da jeg har hatt et par anfall på fly for 28 år siden. Men da hadde jeg ikke brukt piller eller drukket alkohol. Det var egentlig årsaken til at det ble bråstopp på flygingen. Har også hvert i Nordsjøen med helikopter det gikk også fint den gangen for 28 år siden :-)
Takker igjen for verdifulle svar :-)
Til forsiden