Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst og ekstraslag i serier

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst og ekstraslag i serier

okt 5 2013 - 21:45
Hei

Er en ung man i begynnelsen av 30årne. Har slitt med panikkangst og generel panikklidelse i snart tre år. Har kommet med veldig det siste halve året. Har også utviklet litt helseangst og særlig når det gjelder hjertet og ekstraslag.

I begynnelsen da jeg var veldig redd for ekstraslag var jeg en del på legevakten for ekg. Ellers har jeg tatt ultralyd av hjertet, sykkeltest og 24timers ekg. Ikke funnet noe galt, men hadde heller ikke ekstraslag under testene :(

Sliter periodesvis med ekstraslag og dette er det værste jeg vet. Er så forferdelig ubehagelig og dette ødelegger hele dagen og kanskje den neste også. Men heldigvis går det kanskje en uke eller 2 mellom de skikelig kraftige ekstraslagene.

Det som jeg bekymrer meg for nå er såkalte ekstraslag i serier, lurer på om noen andre også opplever dette?? Dette har skjedd med meg 3-4 ganger det siste året. I går opplevde jeg dette igjen..Skal prøve å forklare hvordan jeg opplevde det:

Hadde nok stresset litt de siste dagene pga boligkjøp og flytting. Jeg satt å så tv på kvelden, da jeg kjente et lite ekstraslag. Bare et vanlig lite et. Dette taklet jeg ganske fint tenkte jeg...så fikk jeg et til et par sekunder etterpå. 1-2 sekund etterpå så kom det ett til..og det bare forsatte og ville ikke gi seg. Jeg var ikke alene og klarte derfor å holde meg nokså rolig. Noen var kraftigere men flesteparten var nokså små. Tilslutt tok panikken litt overhånd og jeg måtte bare springe inn i sengen å legge meg mens samboeren holdt rundt meg mens ekstraslagene bare tikket inn. Trur det var normale slag innimellom alle ekstraslagen..ikke sikker. Skikkelig ubehagelig og varte nok 10-15min.

Hadde også ett lignende anfall i sommer og fikk time hos fastlegen og fortalte om ektraslaganfallene i serie. Fikk beskjed om at det ikke var noe å bekymre seg for.

Dette har altså skjedd noen ganger og jeg har som regel alltid vært inne i en god periode og vært rolig i forkant av anfallet.

Klarer ikke helt å stole på legen om at dette ikke er noe å bekymre seg for..Lurer på om noen andre her med angst og panikklidelse har opplevd lignede?
Avatar

Ekstraslagene dine

okt 5 2013 - 23:40
Ekstraslag og angst hører bare sammen.
Jeg har ikke helseangst så jeg er ikke redd mine...
Er enig i at det er ubehagelig,men min erfaring er at om du er litti aktivitet så merkes det mindre en om du sitter i ro...
Du kan nok helt sikkert stole på legen din....
Du har jo tatt mange tester og om det hadde vært noe galt hadde det vist på testene.....
Prøv å finn tryggheteni deg selv på at det ikke er noe galt.... Ingen andre en deg selv kan trygge deg på det....
Her er en hondfull trygghet på ekstraslagene ikke er noe alvålig bare noen hjerteslag du kan merke og det betyr jo at kroppen din holder deg ilive
Avatar

Takk for svar

okt 7 2013 - 18:52
Takk for svar. Det hjalp litt :)

Men hadde håpet at noen andre hadde de samme opplevelsene som jeg har hatt..

Avatar

jeg har det samme

okt 7 2013 - 21:46
Og jeg er kjempeplaget.. med det samme som deg. Jeg har hatt rytmeforstyrrelser i alle mulige varianter tror jeg. Begynte med ekstraslag når jeg var yngre.. er nå 29.. jeg har hatt samme undersøkelser som deg, ikke funnet noe galt. Jeg har hatt ubehag med måler på, men de beskrives som normale variasjoner i hjerterytme. Jeg syntes det forandrer seg veldig over tid. Men jeg blir skikkelig kaldsvett når de kommer i serier! Det er nok bare fordi man blir stresset av det første ekstraslaget og kroppen spyr ut adrenalin som gjør at hjertet girer seg opp og glipper.. el hva jeg skal si:) jeg syntes det er værst når jeg går /trener og det holder jeg meg helst langt unna. Send meg gjerne melding om du vil snakkemed noen med samme plager
Avatar

Ikke alene..

okt 8 2013 - 21:41
Hei

Så godt å se at jeg ikke er alene. Eller..det er jo egentlig ikke godt. Det er jo så ubehagelig at det unner jeg ingen. Men det hjelper å lese om andre med lignede opplevelser for da føler jeg, iallefall for en stund, at kanskje alt er i orden med hjertet og at det bare er angsten som gjør at hjertet løper løpsk.
Avatar

samme her:)

okt 8 2013 - 22:56
Det hjelper veldig å vite at det er flere som opplever ubehag uten at noe er galt. Tviler dukker opp stadig vekk fordi det er veldig skremmende og ubehagelig. Det MÅ være noe galt tenker jeg, dette er ikke normalt. Særlig siden det dukker opp plutselig, selv om alt annet er fint. Ett ekstraslag og dagen kan være ødelagt. Har du hatt andre bekymringer i forhold til helse tidligere? Jeg hadde i en periode kraftige symptomer på hjernesvulst.. svimmel, rykkninger i fingere, armer og bein. Press i hodet osv.. men det var ingenting der. Det roet seg når jeg fikk det avkreftet.. el jeg har vel symptomene men kjener de ikke så godt lengre
Avatar

samme her også...

okt 8 2013 - 23:04
Jeg får det også. For mange år siden fikk jeg full utredning for det, men det var jo ingenting. Jeg syntes selv de kommer hyppigere om jeg stresser mye, men det kan være at det er noe jeg innbiller meg siden jeg da også får mer angst. Mer angst = mer oppmerksom på alt mulig "feil" i kroppen min. Det er ubehagelig når det skjer, men, gå deg heller en tur eller finn på noe annet vist det skjer, og bare husk at det ikke er farlig =)
Avatar

Flott svar

okt 9 2013 - 23:26
Takk for du tok deg tid til å svare meg og dele din erfaring :)
Avatar

Ekstraslag/angst

mars 20 2021 - 08:49
Noen her inne lengre? Sliter med disse plagsomme ekstraslagene for tiden. De kommer selvsagt helt uventet og når man minst aner det og helst ikke trenger det. Har fått samme svar dere har fått, at det ikke er farlig. Jeg driver litt med metallsøking og senest i går fikk jeg disse ekstraslagene som kom ca hvert tredje til femte slag, noen ganger senere noen ganger flere. Så er det vanskelig å tenke logisk når man står i det, selv om leger og folk mener det er harmløst spinner hodet selv om, Blir inderlig skremt jeg. Men i går så stod jeg bare i det fortsatte som vanlig mens det stod på i ca 1.5 time. Har ikke tatt 24 timers ekg men har tatt ekg mange ganger tidligere når det har stått på, de fant ikke noe galt. Men klarer ikke helt slå meg til ro med disse ekstraslagene når de kommer fra åpen himmel. De er så ubehagelige. Har diagnose panikkangst, har også adhd og det er stor mulighet for at jeg får en tourettes diagnose i en alder av snart 40 da jeg er under en utredning av det nå. Synes det er vanskelig å leve et helt vanlig liv og bare «drite i» disse ekstraslagene. Noen som har råd eller lignende som har funket for dere?
Til forsiden