Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst og det at det hindrer meg i og gjøre ting.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst og det at det hindrer meg i og gjøre ting.

des 2 2012 - 20:43
Hallo,

Jeg har ikke trodd at jeg hadde angst. Alle jentene i familien har fått det, det er en svakhet dessverre i våres familie.

Det verste for min del er at angst hindrer meg i og gjøre viktige ting, slik som gå til legen, dra hjem fra hvor typen min bor, møte en person jeg ikke helt forstår(mine sosiale antenner er litt ødelagte).

Ting som trigger min angst er når jeg må ut på en tur som tar mer en bil. F eks dra hjem fra typen min til Norge, når jeg må ha en konfrontasjon med en person jeg er usikker på(DVS jeg ikke vet om de liker meg eller ikke), når jeg blir/ble spurt om jeg ville henge med folk, når jeg må gjøre noe som har med fobiene mine(f eks ta en vaksine). Andre ting kan til og med trigge angsten, f eks en seng jeg lå i da jeg fikk angst anfall. Så jeg har mye angst anfall i senga, vet det høres tett ut men objekter er trigger for meg også.

Men verste av alt er nok den med og dra fra typen min tilbake til Norge. Jeg får angst av tanken på at jeg kommer til og få angst liksom, og uansett hvor positivt jeg prøver og tenke så får jeg ikke til og roe meg ned. Jeg har nå ikke spist på en hel dag, og jeg antar i morgen kommer jeg ikke til og klare og spise heller. Jeg skjelver og er kvalm, jeg går inn i løp eller sloss mode og kroppen fylles med adrenalin, hjerte dunker fort, jeg blir helt ut av meg og føles som om jeg skal besvime når som helst.

Som regel klarer jeg og holde det under kontroll, for eksempel det med og ta en vaksine. Det er nemlig slik for meg at jeg reduserer sjansen for og få angst ved og få min mor til og ikke fortelle meg når jeg skal til tannlege/lege, og det da gir en 'hoppe i det' effekt, hvor jeg ikke rekker og grue meg og jeg bare gjør det. Men det er ikke noe jeg kan gjøre med dette med og dra til steder, fordi det trenger som regel litt planlegging.

Jeg er ikke redd for og dra, tror jeg. Jeg tror jeg får angsten fordi jeg er drit redd for og få angst/panikk anfall. Fordi jeg vet at det er triggere som vil gjøre at fram til datoen vil jeg få mange panikk anfall, og det er så påkjennelse at jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Noen som har noe som helst tips om hvordan man kan håndtere angsten/panikk anfallet?

Til forsiden