Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst og adrenalin

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst og adrenalin

mars 25 2018 - 18:27
Hei og god kveld! Jeg er en gutt i 20 åra med angst. Jeg leste Istad et sted at adrenalin er dødelig. Dette har skremt meg veldig, da jeg er ofte meget redd og vil da si jeg har mye adrenalin. Jeg har nå hatt 3-4 timer med intens angst pga dette å begynner å kjenne det i hjernen + hjertebank. Er blitt veldig utrolig for dette å prøver å roe meg ned, men det virker umulig..
Avatar

.

mars 25 2018 - 19:10
Da må du si til deg selv at dette er angsten og ikke noe annet farlig. Adrenalin som du kroppen lager selv er ikke farlig. Prøv å avled deg selv med noe annet- gå tur eller tren osv.
Avatar

Re: Angst og adrenalin

mars 25 2018 - 19:31
Hvis du har anledning så ta deg en tur på legekontoret når det er som verst og sjekk hjertetrytmen din.
Hatt et par intense episoder før, siste for et par år siden med hjerteslag på 200 i minuttet over 4 timer, legen mente det var normalt og sammenlignet med topp idrettsutøvere, men fikk nå en ordentlig sjekk på sykehuset, men fikk en annen beskjed der hvis jeg opplevde samme igjen over så lang tid måtte jeg ikke være redd for å reise rett på sykehuset istedenfor å vente på natten til legekontoret åpnet.

Men enden på visa ble at jeg fikk hjerte tabletter som senker hjerteslagene hvis jeg opplever det igjen, men heldigvis ikke hatt bruk for dem.
Så du har rett i at man ikke skal bare kimse av veldig høy hjertefrekvens over tid, men ville nå prøvd å fått målt hvor fort det går når det står på som verst hvis du kan.

Sjansen for å dø av angst er nok ekstremt liten, men som du sier så kan det sette adrenalinet på høygir som selvsagt ikke er bra over timer.
Er du urolig så ta en sjekk, bedre med en sjekk enn en for lite, men mest sannsynlig er det nok OK.

Du kjenner kroppen din best selv og noen ganger så er det viktigere å høre på deg selv enn hva leger eller andre sier, men selvsagt litt fornuft oppi dette. :)

Men sjekk det ut så får du litt mer ro i sjela. :)

Avatar

...

mars 25 2018 - 21:53
Tusen takk for svar! Sette stor pris på det. Vært nå på legevakta å tok noen tester. Alt var fint og legen sa at jeg ikke kunne dø av eget adrenalin
Avatar

Re: Angst og adrenalin

mars 26 2018 - 00:14
Godt å høre du har fått litt mer ro i sjelen. :)
Bedre og mer betryggende å høre fra fagpersonell så slipper du å tenke over det på samme måte som før og godt å høre at alt stod bra til og du ga tilbakemelding her.
:)

Håper du får roen og slapper mer av med en god natt søvn så får du ha lykke til videre. :)
Avatar

...

mars 27 2018 - 20:19
Tusen takk, Vestfold38. Det er så godt å se at folk faktisk bryr seg. Jeg takker igjen for dine tilbakemeldinger å støtten:)
Avatar

Heisann

mars 28 2018 - 04:01
Bare koselig det, setter også pris på tilbakemeldingen og at alt stod bra til. :)

Vet selv hvordan det kan føles så kan jo enkelt relatere og forstå situasjonen du var og er i.
Men hjelper utrolig mye å få sjekket seg ordentlig når en er usikker med ordentlig fag personell. Lettere å slå seg mer til ro og deretter jobbe mot det man eventuelt sliter med uten samme frykt, noe som vil ha en stor betydning videre.
Et skritt om gangen og nå har du tatt et fremover, ;)

Og det finnes alltid folk her ute som bryr seg. :)

Takk for svar igjen, alltid godt å høre om fremgang.
Avatar

Hei

mars 28 2018 - 23:39
Du har så rett. Det hjelper veldig å få sjekket det man går rundt å er redd eller bekymrer seg for. Det letter veldig på tankene også. Jeg prøvde å få til en EKG, men legen sa at jeg ikke trengte det kun ved å sjekke pulsen min. Synes det er litt rart det, men:) Selv takk! Du har mye klokt å komme med.
Avatar

Re: Angst og adrenalin

mars 29 2018 - 00:12
Jo takk for den, er vel klok innen visse områder og dum som et brød på andre, men går vel på interesser. så en yin yang hjerne. :)
Send meg møbler fra IKEA så kunne du ledd endel timer for å si det sånn. :)

Men klokt at du sjekket det ordentlig, det var nå du selv som tok det valget og som var det rette å gjøre så det er nå syvende og sist din egen klokskap som valgte det og fant ut av det selv. :)

Viktig at du vet selv at det var din refleksjon som tok det valget du gjorde.

Til forsiden