Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst nå :'( Hjelp?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst nå :'( Hjelp?

juli 24 2014 - 20:11
Jeg sliter mye med generalisert angst, og helseangst. Har vært hos utallige leger, spesialister og behandlere grunnet mine mistanker om en viss type sykdom. Og alle har gitt meg samme diagnose - alvorlig helseangst. Relativt nytt for meg. Men ingen har bekreftet mine mistanker.

I et par uker nå har det gått greit, men nå i kveld har jeg fått et anfall igjen. Jeg sitter og gransker kroppen min, tar bilder for å sammenligne med gamle bilder, osv. Jeg skjelver og hjertet banker, og mitt fremste og mest plagsomme symptom, leamus, har blitt hundre ganger verre i kveld. Jeg sliter mye med leamus, men det kommer og går. Men i dag var det mye i føttene. Som fikk meg til å granske dem, og plutselig synes jeg at jeg ser tynnere ut i føttene. Muskelsvinn. Men nevrologene fant ingenting. Beina mine fungerer som de skal (bortsett fra at jeg venter på at de skal svikte). Jeg har tatt mange bilder av meg selv over flere måneder - føttene ser mer eller mindre like ut. Helt like blir de aldri, fordi man aldri kan ta samme bilde fra samme vinkel om igjen (ja, vet det er sykt å holde på sånn). I over to måneder gikk jeg rundt og gransket kroppen min, spente muskler, gnikket på muskler, stirret på leamus, gjorde øvelser for å se om kroppen fungerer, osv. Våknet opptil 5 ganger om natten. Fikk større muskelrykninger i ledd (myoklonier). Kroppen er utmattet. Så ble det bedre etter besøk hos spesialister. Var en dag her da jeg nesten ikke hadde noen plager i det hele tatt. Men så oppdaget jeg mange leamus i føttene i dag. Prosessen er i gang igjen. Jeg greier ikke å riste av meg sykdommen jeg er redd for :(

Jeg er så redd, og jeg er alene. Samboer er på hyttetur hele helgen. Kveldene er verst :( Jeg greier ikke å konsentrere meg om noe annet... Kroppen min er lik som for en måned siden, så nevrologen har sett alt. Ingenting skal være galt. Men jeg tror det er noe galt.
Avatar

Re: Angst nå :'( Hjelp?

juli 24 2014 - 20:18
Veronica, du er tydeligvis i samme båt som meg. Føler med deg.

Dette er relativt nytt for meg, men jeg har total angst for min egen helse. Hver gang jeg kjenner et stikk i brystet så tror jeg at jeg har fått infarkt, har jeg vondt i magen har jeg kreft og har jeg vondt i hodet så får jeg hjerneblødning.

Bruker såpass mye tid på selvdiagnostisering at jeg føler ikke at jeg fungerer lenger.

Burde ikke samboer avlyse turen å være med deg i helgen? Eller er du som meg... at du ikke vil plage din nærmeste med det de i vårt hode tror de skal tro bare er galskap og hypokonderi?
Avatar

Re: Angst nå :'( Hjelp?

juli 24 2014 - 20:26
Hei reddereodor, takk for rask tilbakemelding. Utrolig leit at du også skal ha det sånn som dette.

Jeg fikk dette anfallet nå i kveld, og min samboer dro i morges. Og ja, det har vært mye med meg opp gjennom årene (er perfeksjonist, lider av "flink pike"-syndrom, som legen sier, tidligere selvskader, spiseforstyrret, og driver generelt mye med hjernevasking av meg selv). Nå går jeg til psykolog og mye har blitt vesentlig bedre gjennom kognitiv terapi. Så kom dette for noen måneder siden, dette med symptomer og sykdom. Syptomene startet vagt: prikkinger, stikkende smerter, osv etter en kraftig overbelastning på en stafett jeg løp (det holdt på å svartne for meg da jeg løp den, det sier mye). Men jeg greide aldri å riste av meg frykten for noe verre. Med tanke på min sykehistorie med spiseproblemer og diverse vitamin- og mineralmangler i kroppen, samt år etter år med anspenthet, stress og perfeksjonisme, er det jo egentlig logisk, i følge alle legene, at jeg skal ha disse kroppslige plagene. Særlig etter "sjokket" jeg påførte kroppen på stafetten.

På grunn av alt dette, er jeg blitt en person som ikke vil mase på de rundt meg lenger: "det har alltid vært noe med deg", er det jeg alltid har fått høre. Jeg har allerede holdt på en del med angsten, men ga inntrykket til alle nå at alt bare var fryd og gammen, Nå vil jeg ikke "skuffe" dem med et nytt anfall for en sykdom som FEM forskjellige leger, hvorav to er spesialister, har avkreftet på det sterkeste.

Men frykten... Herregud, den frykten :(
Avatar

Re: Angst nå :'( Hjelp?

juli 24 2014 - 20:59
Å ha frykt er vondt, å ha frykten alene er enda værre.

Kanskje det å skrive litt på forumet / eller med noen på en sånn måte som dette er bra for deg/meg - man er så anonym man bare ønsker å være og kan jo igrunn skrive akkurat hva man føler.. og få de svarene de andre vil gi også selvsagt..

Tror det kan være en ok form for terapi... å ha en samtalepartner på denne måten.

Har det som deg med det å dele dette. føler jeg ikke vil dele dette med de som jeg sikkert burdte delt det med. Redd for å bli stemplet som en sutrekopp og feiging.
Avatar

Re: Angst nå :'( Hjelp?

juli 24 2014 - 21:59
Ja, det er godt å se at andre her på formuet kjenner seg igjen (selv om jeg selvsagt ikke ønsker noen å ha det sånn!), for det gjør det lettere å snakke om problemet. Jeg synes jo selv at sånn som jeg holder på, med å ta bilder, sammenligne kroppsdeler (selv om jeg vet at man ikke er symmetrisk), og kjenne etter overalt, er ganske "crazy". Så det er flaut å fortelle det, men jeg trenger det. Paradoksalt nok så kan jeg finne på å skade meg selv (slå hodet eller hele kroppen inntil veggen, osv.) for å slippe frykten og angsten i bare to sekunder. Jeg greier som regel å kontrollere meg, men jeg får en slik trang når tankene står på som verst. Jeg vil bare at dagen skal være over.

Det er ikke lett å dele sine plager med de nærmeste, nettopp som du sier fordi man er redd for å få diverse stempler, bli forlatt eller sett på som en gærning. Men hvis du vet om en person du stoler på, så burde du definitivt snakke med han/henne. Du burde søke til en lege som tar deg seriøst (jeg er så heldig at jeg har en fantastisk fastlege som virkelig vil hjelpe), for det er virkelig ikke bra å gå rundt med slike plager alene.
Avatar

Re: Angst nå :'( Hjelp?

juli 24 2014 - 22:09
Ja... har prøvd å fremlegge problemene mine for min fastlege, men jeg har på følelsen av at han bare blåser av meg og ikke bryr seg... har vurdert å bytte fastlege - men allikevel er det denne legen jeg har fått hjelp av i alle år når det gjelder fysiske plager.

jeg er vel hva man kan kalle en noenlunde normal mann i 40 årene, har god jobb, bra økonomi, barn og familie - men føler at jeg totalt bryter sammen i enkelte tilfeller;

Store forsamlinger, gå på en buss, gå inn i en kinosal som er mer enn halvfull, sitte på et venteværelse hos legen osv. I den senere tid har jeg også avstått fra å holde store møter på jobben. Jeg er i en situasjon at jeg kan delegere nedover og lar andre få ansvaret for slikt. Har også problemer med å svare på telefonen, da jeg rett og slett ikke til tider orker å prate med kunder/ansatte om jobbrelaterte problemer.

I disse ferietider er det også et problem som dukker opp - for jeg får følelsen av å bli fysisk syk HVER gang jeg skal ut å reise til f.eks. syden. Reiser ofte til Thailand om vinteren, ca. 2-3 uker før avreise blir jeg alltid "syk".
Dvs. ingen feber, men hoste og panikkfølelse. Livredd for å bli syk før avreise og under ferien. Går å tar temperaturen 5-6 ganger pr dag og spiser vitamintabletter så jeg blir helt ør. Jeg antar dette er en form for reisesyke..

Siste ukene har jeg hatt kvalme og kaldsvetting (i varmen) og har nå grunnet det fått totalt hetta for å få bli eller at jeg er alvorlig syk. Det hele topper seg da med fastlegen er på ferie til 4.8 og jeg reiser 2 uker til syden 2.8. Derfor endevender jeg alle former for nettdoktorer for å finne svar.. både de jeg vil ha og de jeg ikke vil ha.

Men, det finns bra dager også da - ganske mange også. Heldigvis :-)
Avatar

Re: Angst nå :'( Hjelp?

juli 25 2014 - 17:56
Det er veldig trist å lese om alt det du sliter med, og at du attpåtil ikke føler at fastlegen din tar plagene dine seriøst. Det er veldig uheldig! Hadde jeg vært deg ville jeg da forsøkt å bytte fastlege, selv om det er denne legen du alltid har gått til med andre plager. Det viktigste er at du endelig får noen som kan lytte til det du har å si, og som kanskje bryr seg nok til å hjelpe deg videre!

O' store internett, ja. Der har jeg vært mange ganger, senest nå, faktisk. I dag fant jeg en "bulk" i siden på låret mitt, på samme ben som jeg har andre plager i. Jeg tok EMG akkurat i det låret for to uker siden, og alt var bra, men jeg har selvsagt overbevist meg selv om at denne bulken kom først etter det. Men innerst inne tror jeg den alltid har vært der. SOm spiseforstyrret og bulimiker går jeg opp og ned i vekt - de siste to månedene har jeg vært oppkastfri fordi sykdomsangsten tok overhånd i stedet. Så det logiske er jo at jeg har tatt av meg vannvekten (men ikke gått ned i vekt?) fordi jeg får i meg mat og væske mer regelmessig uten å "hente" det opp igjen. Kroppen holder ikke på vann. Jeg antar vel at det er muskler som synes bedre, ikke muskler som forsvinner, siden jeg ikke holder på så mye vann. Kanskje har jeg mistet litt fett siden jeg er litt mer aktiv (går mest turer, hver dag). Men jeg har tatt 300 bilder av meg selv i dag for å se hvor synlig denne "bulken" er i forhold til høyre lår, som ikke har sånn bulk :( Og lest på nettet. Det er fryktelig slitsomt! Jeg føler at jeg ikke er tilstede, jeg er helt bortreist. Jeg "vet" at jeg er syk, basta bom. Men jeg kjenner ikke meg selv igjen.

Utrolig kjedelig at legen din er borte og du reiser rett før h*n kommer tilbake. Men du kan dra på legevakten hvis du er svært bekymret? Det finnes sikkert hjelp å få, Det er jo ikke noe bra det du sliter med i det hele tatt!

Hvordan takler barna dine og familien (eventuell partner) dine plager? Selv om du ikke vil "plage" dem, merker de det veldig på deg?
Avatar

Re: Angst nå :'( Hjelp?

juli 26 2014 - 03:21
Vil anbefale dere Joseph Clough. Han har noen dritgode hypnoser. Du finner de på app. Sett deg ned og bare lytt. Han er noe av det råeste jeg har hørt. Han har ulike temaer.

Vi er komplekse vi mennesker, og mye er jo helt ubevisst. Bare det at hjernen vår husker igjen episoder og at alt fra lukter, ting vi ser og hører, lager triggere. Hjernen vår skjønner ikke forskjell på en tenkt og en faktisk handling.

Derfor er det også vanskelig å endre mønster som har pågått over tid. Men som sagt. Ta noen minutter med Joseph Clough på øret. Anbefales på det sterkeste.
Avatar

Re: Angst nå :'( Hjelp?

juli 26 2014 - 20:57
Tusen takk for tipset, Muffeliten, jeg har lastet ned appen. Ser frem til å prøve den ut :)
Til forsiden