Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst: kvalme og oppkast

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst: kvalme og oppkast

nov 26 2017 - 02:43
Angst; kvalme og oppkast

Så her er problemet. Jeg har mange diagnoser, mest psykisk men noe fysisk.
Og jeg er nesten ikke sikker på hvor det kommer fra men regner det er angsten. Jeg har slitt med kvalmedelen først i 6 år (6-12) og med oppkast og kvalme siden.

Er nå snart 25 og det blir ikke bedre
Jeg begynte hos psykolog når jeg var 11 år og gått fast siden som en kasteball i dps, forskjellige kommuner (flyttet) og også privat.

Eksponering har jeg gjort mesteparten av livet og ikke gitt opp helt enda men alt mulig, fra å gå ut av døra, dra på butikken, ta toget, møte venner og oppkasten/kvalmen er like ille, og noe enda vanskeligere. Jeg gjør fortsatt disse tingene men jeg er like ved å gi opp og bare bli i senga.

Jada, jeg kan også spontant kaste opp i senga og føle meg kvalm selv om jeg ikke skal noe.

Det eneste som hjelper litt når jeg skal noe spesielt er sobril, det er ikke så bra men var en god del år umedisinert og da turte jeg ikke gå ut av døren på disse årene, noe som førte til at flere av mine ungdomsår forsvant, sammen med venner. Tar det ikke om jeg bare skal være inne, så det er sagt.

Det eneste andre som hjelper meg er om jeg har noe i munnen konstant, så jeg bruker alt fra halslinser til ingefærrot for å forhåpentligvis slippe å kaste opp. På dager jeg skal noe kaster jeg vanligvis opp 1-3 ganger, har også skjedd ute så jeg har med små plastposer tilfelle jeg kaster opp.. Når jeg bare er hjemme kan det også skje at jeg må løpe til badet og sliter med å rekke det.. Ingen fremprovosering fra min side og jeg er fornøyd med kroppen min.

Tannlegeregninger er skyhøye grunnet oppkast, halslinser (som hjelper best), tåler ikke sukker nemlig. Det verker i tennene, svir i spiserøret, føles ut som om jeg skal kaste opp. Dette begrenser livet mitt så ekstremt og jeg har viet så mange år til å få tak på dette men ingenting har hjulpet. Så kom jeg tilfeldigvis ovenfor dette forumet nå i natt.

Er det noen her med gode råd? Noen som har hatt noe lignende selv eller kjenner noen? For ingen jeg har møtt og snakket med om dette har det (leger, psykologer, psykiatere) osv.. Jeg tar alle råd dere kan ha til meg for jeg er så utrolig sliten av å ha det sånn.
Avatar

Hei!

jan 28 2018 - 20:39
Regner med du har vært til dypere undersøkelser som gastroskopi osv? Jeg har slitt med kvalme siden jeg var 8 år gammel, og legene fant ut at jeg hadde en magesårsbakterie som kalles Helicobacter Pylori. Denne gjorde meg veldig dårlig. Den ble fjernet med antibiotika i en alder av 16år. Samme år som jeg fikk angst. Jeg ble plutselig redd for å bli kvalm, noe som førte til nettopp....kvalme. Den har vært så sterk at jeg har kastet opp, gjerne før jobb osv..den ble sterkere i sosiale situasjoner for jeg forverret den selv med å gi den oppmerksomhet. På gastroskopi fikk jeg vite at magesekken var veldig sensitiv. Diagnosen idag er IBS og nervøs tarm. Jeg følger et FOODmap opplegg som gir noe effekt, men det er fortsatt utrolig kjipt på leve med kronisk kvalme. stor klem til deg! Jeg vet godt at livskvaliteten minskes kraftig og man får på en måte en stor blokk i veien videre. Vit at du ikke er alene om det, vi er ihvertfall 2! ^^ Kvalme og angst er noe dritt, vi må bare presse på hos leger og psykologer alt vi kan for å komme til bunns i mysteriet, masse lykke til :)
Til forsiden