Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst knyttet til søvnen

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst knyttet til søvnen

juli 23 2017 - 17:44
Heisann!

Er veldig interessert i å få et svar på dette spørsmålet, så håper folk tar seg tid til å lese! (:

Hele greia startet med at jeg ble redd for å slutte å puste om natten. Lå da våken i mange netter fordi jeg var så redd. Etter noen dager, når angsten hadde begynt å gi seg litt, fikk jeg tanken "tenk om jeg aldri får sove igjen!". Da ble jeg enda mer redd, og lå våken i enda fler netter. Lenge har jeg reflektert over "hvordan skal jeg bli kvitt denne angsten om å ikke få sove?!". Jeg har faktisk tenkt mer på det å få vekk angsten, enn selve søvnproblemene mine! Grunnen til at jeg er så desperat etter å få vekk angsten, er at jeg vet at angsten skaper søvnproblemene mine, og da går det i en ond sirkel, ikke sant?

Kort oppsummert er den angst som har "bygget seg opp", som hindrer søvnen min. Når jeg sover på hotell og andre steder som jeg ikke forbinder med angst, sover jeg ofte over 10 timer! Når jeg sover hjemme i eget hjem, får jeg rett og slett angst bare jeg kommer inn i huset, for jeg har sterke angst-minner fra soverommet og blir derfor livredd for å oppleve søvnangsten igjen!

Vet det her ble MYE på en gang! Sorry! Var ikke meningen! Prøvde bare å forklare dette på best mulig måte.. Så.. over til spørsmålet: Hvordan blir jeg kvitt all den angsten her?? Har jeg angst for å få angst?? Er soverommet mitt hjemme forbundet med angst for alltid, så jeg aldri får sove??

Siden angsten bare oppstår på visse steder, tenker jeg at det kanskje er noe å gjøre med. Gjøre soverommet hjemme om til noe koselig, kanskje? Så det blir trivelig å sove på, og ikke forbundet med angst?

Takk for svar på forhånd! (:
Avatar

Re: Angst knyttet til søvnen

aug 8 2017 - 02:45
Hei,
Jeg har også til tider problemer med søvn pga angst, og opplever det samme som deg, at å sove på et annet sted (sofa, gjesteseng, badegulv) kan hjelpe meg til å få sove på tross av angsten. Men hos meg er det bare en dag innimellom, og ikke hele tiden. Min første tanke mens jeg leste ditt innlegg var at det høres ut som angst for angsten nå, og min andre tanke var at det kanskje kunne hjelpe å ominnrede soverommet. Det vil kunne gi deg nye assosiasjoner til rommet. Men det er også mulig at det bare blir en midlertidig fiks, og at over tid kommer problemet tilbake igjen. På den annen side, bare det å klare å sove sammenhengende en hel natt i egen seng kan kanskje redusere angsten videre. En omminnredning trenger jo ikke være dyrt, bare det å flytte senga kan ha stor effekt, så kanskje verdt å teste.

Har du noen du snakker med om dette problemet? Å få satt ord på tankene rundt angsten hjelper ofte meg, iallefall når det er konkrete ting\situasjoner det gjelder.

Håper du sover i natt :)
Avatar

Hei

aug 11 2017 - 09:07
Det finnes meditasjon lydbøker som kan distrahere deg fra tanker. En god øvelse å fokusere på noe annet enn tanker og følelser. Dessuten er det ganske slitsomt så en kan risikere å sovne av den også .
Til forsiden