Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst i sommerferien

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst i sommerferien

juli 22 2022 - 20:07
Nesten hver sommer blir angsten min betydelig verre… Jeg vet ikke hvorfor, men jeg tenker det kan ha noe å gjøre med at jeg går mye hjemme i ferien og derfor har ekstra mye tid til å gruble og bekymre meg over diverse ting… Skolen er den eneste distraksjonen jeg har, når jeg er på skolen klarer jeg liksom å «legge bort» tankene og få fokuset over på andre ting enn bare angsten… Det er fortsatt lenge igjen av sommerferien, og jeg vet virkelig ikke hvordan jeg skal klare å holde ut i flere uker til med denne altoppslukende angsten! Jeg er avhengig å ha en fast rutine i hverdagen, men den ble jo ødelagt da sommerferien starta, noe som også har vært med på å forsterke angsten… Skulle ønske jeg hadde hatt et par venner å finne på ting med i sommer så jeg hadde sluppet å sitte aleine med katastrofetankene mine hele dagen… Jeg trives godt i mitt eget selskap, men samtidig så savner jeg noen å tilbringe dagene mine med - det blir veldig ensomt til tider… Er det noen som har noen tips til hva jeg kan gjøre for å dempe angsten? Det er skikkelig slitsomt å gå rundt og være redd dagen lang!
Avatar

Re: Angst i sommerferien

juli 23 2022 - 19:27
Kanskje det kan være lurt å finne på ulike aktiviteter så du får distrahert deg litt bort fra disse tankene som kommer? Noe du liker å gjøre uansett hva det er, trenger jo ikke være så voldsomme greier. Jeg får det også verre om sommeren, skjønner ikke helt hvorfor, men tror jeg også ikke liker at det er brudd i rutinene. Prøver å lage en liten plan for hver dag, så hjernen forstår at jeg faktisk skal gjøre noe. Lei meg for at jeg ikke har noen bedre tips. Lykke til.
Avatar

Re: Angst i sommerferien

juli 24 2022 - 19:30
Jeg forstår deg veldig godt. Jeg er lærer og folk er sjalu på meg fordi jeg har så mange uker ferie. Det må jo være deilig? Nei, egentlig ikke. Å komme ut av rutinene er ikke bra for meg, da kommer tankene og angsten øker. Har denne sommeren prøvd å lage litt rutiner, samt at jeg har en ekstrajobb. Hadde ønsket at jeg kunne slappe av å nyte ferien, men det er ikke lett. Men som sagt, rutiner til tross for ferie hjelper meg noe + å holde seg fysisk aktiv.
Avatar

Ferie er noe drit

juli 25 2022 - 00:41
Jeg har t.o.m mann og barn.

Får forverret angst av å gå ut av rutiner og alt er " løst!"
Gleder meg til høsten.:)
Avatar

Ferie og angst

juli 25 2022 - 09:54
Jeg har egen familie, men opplever også å få mer angst i ferien.

Noen dager fri bruker å være kjempedeilig, men flere uker med for lite stimuli og færre rutiner, det kan aktivisere engstelige tanker og det kan bli vanskelig å slappe av...
Til forsiden