Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst i klasserommet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst i klasserommet

aug 16 2021 - 10:13
Dette er 4. gangen eg prøver å fullføre 1. vg. Eg fikk komme litt tidligere og sitte meg i klasserommet før alle andre kommer. Eg får fast plass bakerst. Hjertet banker. Det snører seg i brystet. Vanskelig å puste. Frykten prøver å tømme tarmen så eg kan flykte fortest mulig. Gjentagen nervøse gjennomstrømninger som begynner fra magen og brer seg hele vegen utover til tuppene av tær og fingrer. Kaldsvetter. Tåkete i hodet. Eg har tatt litt beroligende så tror den hindrer meg fra å gå her i fra. Kvalme. Føler eg må kaste opp. Eg har møtt kontaktlærer og rådgiver. Men likevell begynner eg å gråte. De er flinke til å tilrettelegge, men likevell er det forsatt så vanskelig.

EDIT: Angsten var nesten på peaken når eg skrev dette, så litt interessant å lese gjennom hva eg faktisk skrev. Eg kom meg gjennom dagen etter føler det skumleste er over nå. Nå er det bare resten igjen. Det er godt å ha verktøykassen full. Den kommer godt med.
Avatar

Re: Angst i klasserommet

aug 17 2021 - 15:04
Kjære deg ❤

Jeg vet hvordan du har det. Har mye angst selv, spesielt i møter på jobb.

Vet du hva som trigger din angst?

Min angst henger mye i sammen med lav selvfølelse og lav mestring.
Jeg føler ofte at jeg mislykker og er en mislykket person.

Når hørte jeg nettopp på det med å styrke selvfølelsen. Når den er veldig lav og vi snakker ned oss selv (mobber oss selv egentlig) så utløser dette igjen angst, frykt og skam.

Ofte det du kanskje har fått hørt opp igjennom livet ditt av andre så snakker du kanskje til deg selv på samme måten.

Men det finnes også andre metoder for å lære å takle angsten når du står i det. Men av erfaring selv så vet jeg det ikke er så lett når angsten kommer. Men jeg vet også i mine perioder der jeg har en bedre selvfølelse osv så klarer jeg å stå sterkere i det. Angsten er ikke så kraftig da.

Men visst du drikker mye koffein eller røyker så ville jeg først og fremst kutte ned på det pga det kan gi kroppslig uro og kan forveksles med angst.

Trening hjelper også. Men jeg syns du er veldig tøff som sitter i klasserommet til tross for sterk angst. Det blir oftest bedre når du er så flink til å eksponere deg selv ❤
Avatar

Re: Angst i klasserommet

aug 21 2021 - 12:02
Jeg kjenner meg noe ekstremt igjen i klasserom angst. Eller generelt skoleangst bare for å gå inn døra til og med. Har droppet ut 3 ganger allerede selv, og satser nok ikke på nytt med det første. Jeg har klart å komme meg gjennom vg1, men det var bare fordi jeg fikk sitte helt alene på et eget rom med oppgavene mine 3/4 av tiden.
Så ja, jeg vet hvordan det kan føles og hvor mye det påvirker en.

Det jeg foreslår er at du får legeattest/generell legeerklering på angsten slik at hvis du trenger å dra tidlig, eller ta pauser i løpet av dagen, så går ikke det utover 10% regelen. Angsten kan være vanskelig uansett, men det demper noe av uroen ihvertfall. Det har vært helt avgjørende for meg for det året jeg kom meg gjennom.
Til forsiden