Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst i jobben

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst i jobben

jan 13 2020 - 20:32
Hei!

Jeg har nettopp startet i ny jobb som nyutdannet. Det er skikkelig vanskelig, og jeg føler jeg blir helt lammet av angsten på jobb. Jeg blir usikker og mister all selvtillit, noe som igjen fører til at jeg blir stille. Jeg går hjem hver dag med en klump i magen, og det fører til tårer og sliten kropp og slitent hode hele kvelden. Jeg gruer meg til å gå på jobb hver eneste kveld og morgen, og søndagskvelden er verst. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre. Jeg jobber i en lederstilling, og vet at det er forventninger til meg, men jeg klarer ikke leve opp til dem. Angsten tar for mye plass, og jeg er LEI.

Noen andre som er nyutdannet og føler på det samme?
Avatar

Re: Angst i jobben

jan 15 2020 - 16:14
Heisann,

Jeg kan sterkt relatere. Jeg var nyutdannet og startet i en liten bedrift. Tidlig ble jeg gikk mye ansvar og innen et par md behandlet de meg som en fast ansatt (i jobben min er forventet utdannelsestid 3-5 år). Følelsen av å drukne hele døgnet kommer jeg nok ikke til å glemme.

Det jeg lærte er at man må lære seg å sette grenser, akseptere at man er ny og dum, er mye bedre å spørre spørsmåli dag enn om 6 md.

Se for deg at du har jobbet en plass i mange år og det kommer en nyansatt rett fra skole, hva forventer du egentlig av denne personen? Kanskje du er for streng med deg selv
Avatar

Re: Angst i jobben

jan 15 2020 - 22:43
Huff jeg skjønner så godt hvordan du har det!

Plutselig i høst opplevde jeg å få panikkanfall på jobb, da spesielt under kundemøter og ved felles møte med avdelingen. Endte med at jeg bare måtte komme meg på toalettet for å ta beroligende som føltes som et stort personlig tap for meg. Skjønner ikke hvordan det plutselig ble sånn. Har også angst for angsten som gjør det 10 ganger værre.

Men kanskje du kan prøve å snu tankegangen din; ikke ha for store forventninger til deg selv. Du er nyutdannet og nyansatt. Det kan jo ta flere måneder før man blir kjent med arbeidsplass og bli kjent med rutinene for arbeidsoppgavene. Når du kjenner angsten komme, ta å pust med magen og eventuelt strekk litt på beina. Prøv å tenke at du er heldig som har fått denne jobben slik at du ikke gruver deg så fælt i helgene. Om dette tar på kan du jo eventuelt snakke med en psykolog som kan komme med teknikker.
Til forsiden