Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst i bekkenet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst i bekkenet

sep 14 2022 - 17:20
hei, jeg sliter med kroniske smerter i bekkenområdet og har fått konstatert at jeg er veldig stram. Nå som jeg endelig har hatt en opptur i forhold til angsten, så har det blitt enda vondere. Skjønner ingenting. Tøyer, tar pusteøvleser, trener og har vært hos gynekolog og andre behandlere. Blir bedre, så kommer det tilbake.

Finner veldig lite om bekken og angst på nettet, så lurer på om noen har det på samme måte og kunne gi noen gode råd om hva som har hjulpet. Veldig frustrerende at jeg ikke har funnet en ting som hjelper. Dette gjør meg nedstemt og går utover livskvaliteten min i tillegg til at jeg føler meg totalt mislykket.. Rådet jeg får er å slappe av, men det er jo det jeg ikke får til. Jeg klarer ikke å slappe av når det gjør vondt. Blir veldig takknemlig for svar.
Avatar

Re: Angst i bekkenet

sep 18 2022 - 10:00
Høres ut som du sliter med psoas muskelen.
Avatar

Hei

sep 18 2022 - 12:42
Jeg sliter med hofteleddsbøyer/psoas muskelen selv , det høres ut som det er denne som er synderen hos deg også. Jeg har desverre ingen gode råd da det bare kommer tilbake igjen og igjen hos meg også selvom jeg gjør øvelser, tøyer og fysio strekker og masserer den , kommer det alltid tilbake og ja det er vondt og tappende for kropp og psyke. Jeg er like frustrert over hvor vanskelig det er å bli kvitt den smerten og stramheten. Klemmer din vei
Avatar

Re: Angst i bekkenet

sep 19 2022 - 14:40
Trist å høre at du har det på samme måte. Har du fått noen styrkeøvelser spesifikt for hofteleddsbøyerne? Lurer litt på om jeg kanskje er litt for svak i muskulaturen i det området selv om jeg trener mye styrke og kondisjon. Noen behandlere har sagt at man ikke bør trene styrke siden man er så stram, men leste et sted at en vond muskel ofte er en svak muskel, så da bør man ikke tøye for mye. Blir helt forvirret. Kan ikke ha det på denne måten. Hvis det henger sammen med psyken, så bør det jo løsne litt når ting går bra. Vet at jeg blir hyperoppmerksom på det vonde området og klarer ikke å fokusere på noe annet. Håper du finner noe som hjelper!!
Avatar

Re: Angst i bekkenet

sep 30 2022 - 09:28
Jeg sliter også med smerter i dette området og dukket opp første gang for 20 år siden. Det kommer igjen og igjen, men det kan være mange måneder/ noen ganger år mellom hver gang. Jeg har vært til diverse undersøkelser opp gjennom årene, men ikke funnet noen annen årsak enn at det er muskulært. Jeg vet ikke om det er smertene som trigger angsten eller motsatt. Men jeg sliter mer med angst når smertene er der, så det er nok en sammenheng. Jeg har ikke funnet ut hva som kan forkorte smerteperioden, men minner meg selv på at dette har jeg hatt mange ganger før og at det går over - prøver å gi smertene mindre oppmerksomhet.
Avatar

Hvitlilje

sep 30 2022 - 12:29
Jeg har nå fått en stram strikk til å ha rundt lårene , mens jeg ligger på en Matte og drar lårene fra hverandre og slipper igjen , altså spenne og avspenning, 10 ×3 runder . Det har hjulpet litt faktisk. Kommer nok tilbake igjen ,men da bare fortsetter jeg med den øvelsen. Tror spenning og avspenning er en god teknikk. Sender gode tanker og styrke klemmer .
Til forsiden