Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst, hjelp!!!!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst, hjelp!!!!

des 13 2018 - 09:40
Hei

Jeg er en 17 år gammel gutt. Har i 12 år slitt med angst og tvangslidelser. Jeg var de første 8 årene mest fokusert på sykdommer og min egen helse, men de siste årene har det forandret seg litt.

Grunnen til at jeg var så redd for sykdommer var fordi jeg var så redd for å dø. Men i det siste har jeg vært mer redd for å få livet ødelagt, måtte lide meg gjennom ting Osv. Eksempler: har hatt utrolig mye tvangstanker om at jeg er pedofil, og være pedofil hadde ødelagt livet mitt fordi jrg hadde bært på en stor hemmelighet jeg aldri kunne fortalt til noen og hadde aldri klart å akseptere meg sekv. Videre har jeg hatt masse tanker om at kjæresten min skal slå opp med meg, være utro etc, jeg elsker han over alt på jord så å miste han hadde knust meg. Etter dette fikk jeg en utrolig stor frykt for at jeg ikke likte han, pga mine tvangstanker begynte dette etterhvert å bli så overveldende at jeg slo opp med han i r desperat forsøk i å slippe unna angsten. Vi ble sammen igjen et par uker senere fordi jeg elsker han og klarte meg dårlig uten han. Rett etter vi ble sammen igjen kom frykten for pedofili tilbake igjen. Men en har roet seg nå. For en uke siden var jeg på konsert, har alltid hatt en stor frykt for tinnitus. Alle som har vært på konsert vet at det piper i ørene når man skal legge seg på kvelden etterpå. Denne kvelden klarte jeg ikke slutte å tenke «hva hvis pipingen ikke går bort»? Og siden det har jeg gått å hørt etter hele tiden, og når jeg konstant går å hører etter resulterer det i at jeg fantisk hører det. Pipingen r selvfølgelig levere enn etter konserten. De få gangene jeg klarer å løsrive meg litt fra angsten så hører jeg det ikke og jeg klarer endelig å slappe av, men så fort jeg merker at jeg slapper av så tenker jeg på at jeg egentlig er redd, begynner å høre etter og da hører jeg pipingen igjen. I frustrasjon begynte jeg å google, leste masse forum også videre og ant masse folk som skriver at de har fått livet ødelagt på tynn av tinnitus, fant til og med historier om folk som hadde begått selvmord. Dette skaper så mye frykt fordi jeg føler at lyden ødelegger livet mitt. Har så vidt sovet på to dager nå fordi jeg får panikk hver gang jeg skal legge meg. Jeg har hørt at de fleste mennesker har en viss pipelyd i øret, og at hvis man fokuserer på et så hører man det. Lyden jeg har er ikke spesielt høy, den forstyrrer meg ikke og har egentlig INGEN innvirkning på livet mitt. Hadde denne tinnitus frykten for et par år tilbake også og da gikk det en lang stund med lite søvn, hørte etter konstant og tenkte alltid «nå er det høyt». Da jeg kom ut av det tankemønsteret så hørte jeg nesten aldri lyden. Helt frem til nå, fordi jeg er så utrolig opphengt i den. Jeg sliter så utrolig mye, og trenger virkelig noen tryggende ord. Så hvis noen har lignende opplevelser, tips, råd eller hva som helst, vær så snill og skriv noe!
Avatar

Re: Angst, hjelp!!!!

des 13 2018 - 14:44
Hei Kristian. Angående frykten din for å være pedofil så skrev jeg et utyfllende svar til deg tidligere i den første tråden du lagde angående dette. Men jeg ser nå at svaret mitt har blitt slettet fra den tråden - antageligvis fordi det var for "kontroversielt/støtende" for sidetmedord.no. (Man kan ikke skrive sannheten om "kontroversielle/støtende" temaer på denne siden.)

Dessuten er det jo ikke sikkert at du faktisk er pedofil; det kan jo hende at det bare er frykten din som leder til katastrofe-tenking. Med det sagt så er det uansett veldig enkelt å finne ut om du faktisk er pedofil eller ikke - og du kan finne det ut på en helt harmløs måte.Angående tinnitus'en din:
Du skriver at "Lyden jeg har er ikke spesielt høy, den forstyrrer meg ikke og har egentlig INGEN innvirkning på livet mitt.".

Jeg fikk tinnitus selv da jeg var 17 år, og har hatt det helt siden den gang. Jeg trodde det kom til å ødelegge livet mitt, og ble kjempe deprimert da jeg fikk det. Men i likhet med tinnitus'en din, så ble aldri tinnitus'en min særlig høy. Jeg kan alltid høre den klart og tydelig hvis jeg fokuserer på den, og den utgjør alltid en konstant bakgrunns-støy hos meg. Men siden jeg har vært heldig nok til å slippe unna med en ganske lav tinnitus, så har den derfor aldri hatt noen reell innvirkning på livet mitt.

Jeg har også vært innom de samme fasene som deg, hvor jeg legger ekstra godt merke til tinnitus'en, og frykter at den skal bli verre. Slike frykt-faser har jeg særlig opplevd etter å ha vært på konserter/nattklubber hvor lydnivået er svært høyt, som har ført til en midlertidig økning i tinnitus'en den samme kvelden/natten, på grunn av all lyd-påkjenningen. (Dette forekommer særlig hvis jeg er uforsiktig med hørselen min og ikke bruker ørepropper på konserter/nattklubbber, siden lydnivåene på slike steder naturligvis sliter svært mye på hørselen.)

Siden det virker som at vi har relativt samme lydnivå på tinnitus'en vår, så er det ganske tydelig at frykten din er uberettiget og bare skyldes katastrofe-tenking - og ikke skyldes en reell risiko for økning i tinnitus-nivået ditt (selv om ingenting er sikkert så klart).
Avatar

Angående frykten for å være pedofil

jan 8 2019 - 19:30
Hei! Jeg har også hatt det samme som du har - en frykt for å være pedofil. I årevis. Er kvinne som aldri har hatt seksuelle følelser for et barn, men allikevel har jeg hatt denne voldsomme angsten for at jeg en dag skal oppdage at jeg er pedofil. Og selv om jeg vet inni meg at jeg ikke er det har tankene bare eskalert og blitt verre.

Nylig holdt jeg på å bryte sammen da jeg ikke orket mer av hodet mitt og tok kontakt med en venninne som er utdannet innen psykiatri. Det viser seg at jeg har OCD. Selv ante jeg ikke at OCD kunne handle om kun tanker, har tenkt på det som noe som handler om atferd. Anbefaler deg å undersøke "intrusive thoughts" og pedofili. For meg forsto jeg at det var dette jeg har hatt. Har hatt flere "varianter" av intrusive thoughts opp igjennom årene men pedofili-tankene har liksom vært de desidert verste.

Håper det kan være til hjelp og du føler deg bedre.
Til forsiden