Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst hele tiden

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst hele tiden

mars 22 2021 - 17:21
Hei. Jeg har diagnosen generaliserende angst og kjenner på en konstant uro i kroppen. Jeg opplever at jeg ofte er svett, brystet er stramt hele tiden, kjenner meg urolig og sliter med å sove om natten. Opplever ofte at jeg helt plutselig når jeg nesten har sovnet, "våkner" og får panikk. Hjertet slår fort, jeg begynner å skjelve og får en trang til å bevege på fingrene for å få fokuset over på noe annet. Det er så utrolig slitsomt å gå rundt slikt. Jeg fikk nylig resept på atarax, som kan hjelpe mot angst og uro. Jeg blir veldig trøtt av den, men føler ikke at jeg blir mindre rolig av den grunn og angsten dempes ikke. Jeg har gått på antidepressive før og føler at det hjalp, men har egentlig lyst til å klare meg uten. Noen som har råd? Tips? Samme erfaringer som meg? Kjenner seg igjen?
Avatar

Har også generaliserende angst

mars 22 2021 - 20:07
Ubestemmelig/Bevegelig indre uro / angst.

Har enda ikke bedt om noe for det , men tenkte å spør legen om zoloft .

( har hørt andre har gode erfaringer med denne)

Kjenner meg igjen å våkne midt på natta og føle et eller annet er galt og kroppen er i frys/ flukt modus med bankende hjerte.

Angst slår ut på forskjellige måter fysisk i kroppen.


Avatar

Re: Har også generaliserende angst

mars 22 2021 - 20:19
Fint å vite at man ikke er alene.

Høres lurt ut.
Jeg gikk på Zoloft før og har god erfaring med den medisinen. Fikk lite bivirkninger, bare litt kvalme. Hjalp med å dempe symptomene.
Avatar

Re: Angst hele tiden

mars 24 2021 - 00:00
Jeg har akkurat det samme som deg, helt grusomt! Med meg slår det seg på magen også, og alt annet! Jeg går på zoloft
Avatar

forferdelig

mars 24 2021 - 17:57
Hei

Jeg sliter med angst hele døgnet selv,følest ut som jeg har influensa hele tiden. Føler jeg ikke får nok luft inni meg og magen er helt jævelig. Er helt fryktelig å ha det slik,gått på Fluxotine i 2 uker snart føler meg bare helt tom å grusom rett å slett. Alt er mørkt å ubehagelig.
Avatar

De fleste medisiner har vel en bivirkning?

mars 24 2021 - 19:03
Jeg er er redd for å " miste megselv/ å bli likegyldig "
Derfor jeg ikke har bedt om å få noe av fastlegen ennå :-P

Men 14 dager er ikke så lenge, kanskje du må la d gå minst 4 uker før du vet om det funker ?
Avatar

Effekt etter 14 dager

mars 24 2021 - 19:16
Jeg tror å forvente effekt etter 14 dager er litt kort tid. Og det å gå å vente på endring er også litt vanskelig, fordi man da kanskje ikke merker det. Det er gradvis effekt, og få som opplever 0/1-effekt (intet imellom altså).
Avatar

Re: Angst hele tiden

mars 24 2021 - 21:24
Angstfull1985, huff så slitsomt. Føler du at Zoloft hjelper for deg?
Avatar

Re: forferdelig

mars 24 2021 - 21:28
Høres slitsomt ut. Håper Fluxotine vil hjelpe deg!
Avatar

Re: de fleste medisiner har vel en bivirkning?

mars 24 2021 - 21:37
Rogajente, jeg føler akkurat det samme. Fordi jeg opplevde at sist jeg gikk på medisiner (Zoloft) så følte jeg på en måte ikke så mye. Jeg ble vel litt "flat" i følelsene. Men på den annen side så hjalp det veldig på angsten da.

Jeg sitter her å lurer på om jeg skal forsøke å prøve atarax en stund til eller om jeg skal begynne med Zoloft igjen. Det er vanskelig det her.
Avatar

Jeg prøvde på to medisiner før i 2020.

mars 24 2021 - 22:02
Mot MS smerter - men de skulle virke på angst også.

Med neurotin så fikk jeg syke fremmede tanker, som om jeg var likegyldig om en trikk hadde kjørt på meg el noe. Og ble fiendtlig i tankemåten. Skikkelig skummelt!

Prøvde sarotex ( tidligere kalt lykkepillen) fikk hvilepuls på 99 som bivirking.
Føltes som om hjerter hoppa ut av brystkassen . Ekkelt det også.

Så har fått skikkelig skrekken av å ta medisiner :-O
Avatar

Re: Jeg prøvde på to medisiner før i 2020.

mars 24 2021 - 22:12
Huffda. Det skjønner jeg! Jeg har også prøvd andre medisiner mot angst som blant annet truxal og cipralex. Truxal ble jeg enormt trøtt av, følte meg ut som en zombie og fikk bare enda mer angst av den. Cipralex funket ikke for meg heller.

Medisiner er skummelt, det synes jeg også med tanke på alle bivirkninger og hva det kan gjøre med deg.
Avatar

Kjenner meg igjen

mars 25 2021 - 15:23
Den indre uroen er der jo konstant og går fort over i angst. Denne kjenner jeg godt igjen i det du skriver: " kjenner meg urolig og sliter med å sove om natten. Opplever ofte at jeg helt plutselig når jeg nesten har sovnet, "våkner" og får panikk. Hjertet slår fort" Det er forferdelig, og har hatt noen slike episoder så vet hvordan du har det og etterpå kommer skjelvingen, det er utrolig ubehagelig og en må ligge å riste til det stopper av seg selv. Det med antideppresiva ga jeg meg på for det gjorde meg ikke bedre, men heller likegyldig. Og til tross for medisinen hadde jeg alikevel panikkanfall av og til. Nå er det ekstraslagene som herser, og de tar helt over livet mitt, og det er ikke noe gøy. Sier til meg selv det er ikke farlig, fastlegen sier det ikke er farlig, men når det står på så greier jeg ikke tenke logisk da dette føles fysisk, jeg forsøker selvsagt å drite i det men i visse situasjoner har jeg måtte gi opp.
Avatar

Re: Kjenner meg igjen

mars 25 2021 - 16:16
Det må være helt utmattende å ha det slikt. Når jeg gikk på medisiner fikk jeg faktisk aldri panikkanfall, men nå derimot opplever jeg å få flere. De varer heldigvis ikke så alt for lenge, men er fremdeles helt grusomt.

Helt forståelig at du blir redd, det blir jeg også. Ikke lett å bare drite i det.
Avatar

Re: Angst hele tiden

mai 17 2021 - 21:58
På hvilken måte slår det ut i magen hos dere? Urolig, rumling.?
Til forsiden