Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst fra hælvete

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst fra hælvete

mars 19 2021 - 18:39
De siste månedene har jeg hatt så mye angst, hver eneste jævlige dag. Jeg er så redd og lei og sliten. Disse anfallene setter fysiske spor i kroppen. Aldri før har jeg hatt så mange vondter rundt om i kroppen. Våkner opp om morgenen i helspenn. Spesielt ille har det vært den siste måneden. Sug i brystet og hjertebank og dobbeltslag, kvalme og stive kjeveledd. Vondt i nakke, skuldre, rygg, bein, armer og fingre. Det dirrer og bobler liksom i hele kroppen, spesielt i brystet.
Har noen av dere kjent på lignende fysiske symptomer? Jeg er livredd
Avatar

altså

mars 19 2021 - 21:13
angst fra hælvete er jo ikke behagelig
jeg kjenner igjen hvordan du har det nå
trøsten må være kroppen er seig
det skal mye til før den bryter sammen
men jeg må på det sterkeste anbefale
at du skaffer hjelp fortest mulig
du trenger først noe beroligende
til å roe ned når det er som verst
hold ut vennen - dette klarer du
vit at jeg heier på deg da <3
Avatar

Det er veldig vanlig at psyken slår ut fysisk i kroppen

mars 19 2021 - 21:27
Alt det du nevner er vanlig når hjernen er på bærtur.

Jeg vet ikke hvor gammel du er , men ville startet med å kontakte fastlegen din., og be om medisinering/ sykemelding/ henvisning til psykolog.

Mange kommuner har også lav terskel tilbud med psykiatrisk sykepleier .

:)
Avatar

Angst og muskelspenninger

mars 19 2021 - 22:10
Gresshoppa: Vedvarende angst gjør at kroppen hele tiden er i beredskap, den slapper ikke av. Det fører til muskelspenninger, økt trettbarhet, skjelving, uro. Det gir også svært ofte symptomer som hjertebank, tørr munn, svetting, kortpustethet, ørhet, svimmelhet, ubehag i magen, kalde hender - men ikke panikkanfall.

Mulig at du har flere av de trekkene ovenfor. Det kan kanskje virke som du beskriver GAD - generalisert angst; altså ikke noe utpregede enkeltproblemer - men vedvarende, ofte over tid.

Noen merker bedring ved metakognitiv behandling. Hvor man i korte trekk lærer å gi mere blaffen, akseptere angsten og få fugleperspektiv på egne tanker og vurderinger.

Trolig har du opplevd å bli nesten helt stiv i musklene, i retning det mange beskriver ved panikkangst.

Flere deler av hjernen er sentrale aktører i produksjonen av frykt og angst . Ved hjelp av hjernebildeteknologi, har forskere oppdaget at amygdala og hippocampus spiller viktige roller i de fleste angstlidelser.

Du merker kanskje at du går i «alarmmodus» når du har denne angsten, og frykter små katastrofer rundt hvert hushjørne.

Du er ikke alene, og dette er det mulig å få bistand med. Hjernen din spiller deg noen puss, og alarmer i amygdala (primitivt responssenter) er da ofte aktivert. Våg å fortell dette til helsetjenester, de vet hva dette kan være.

All the best :-)
Avatar

Hei

mars 20 2021 - 06:07
Gresshoppa det er veldig slitsomt med slik angst men du vet kropp og psyke henger jo mye sammen og jo mer man kjenner etter jo mer føler man det er noe men greia er at det er så ubehagelig at man har ikke valg.Jeg sliter selv med angst hver dag og merker det overalt Vondt overalt fra ryggen til hjerte til panikkangst også får man hodepine og det er ille hvis man får spenningshodepine.Det er slik hele tiden så kan skjønne hvordan du har det.Men ta kontakt med fastlege så du får støttesamtaler og kan bli henvist til psykolog slik at du får hjelp med dette her.Angst er slitsomt for det er så fysisk og da tenker man fort om at det må være noe annet ja det går rundt i ring ond sirkel som er vanskelig å komme seg ut av.Jeg heier på deg og tenker masse på deg og håper ting ordner seg for deg.
Avatar

I samme båten

mars 20 2021 - 09:04
Sliter med samme type angst, får beskjed om å drite i ekstraslagene. Det er ikke lett, og blir skremt uansett. Men som legen min sa «du har hatt flaks mange ganger du» det er nok noe i det men, det er ikke lett å slå seg til ro. Nærmer meg 40 år her og føler når det står på som verst blir jeg bare livredd faktisk. Noen som har teknikker når ekstrasalg står på som verst?
Avatar

Behandle årsak og ikke reaksjon

mars 20 2021 - 09:14
Det er trolig høye adrenalinnivå som gir deg ekstraslag The Hound og Gresshoppa. Nivå som kan være skapt av angst. Det å «drite» i ekstraslagene er vel ikke helt suverent råd, det er vel heller årsaken til slagene msn må jobbe med: angsten. Kan metakognitiv terapi og/eller ACT hjelpe ? Det tror jeg.
ACT: https://tidsskrift.kognitiv.no/sta-pa-kjempers-skuldre/

————

Blir vi redde nok, så vil ethvert menneske få rask puls og ekstraslag. Det er en "enkel" og forutsigbar fysiologisk respons på adrenalin og stresshormoner som fyller hele systemet ditt, når du er så redd som du er. Lavere adrenalinnivåer, som følge av andre ikke-angstprovoserende tanker, vil gi færre ekstraslag. Og når du får til å oppleve det, så vil du også bli mindre redd.
Avatar

Hei

mars 28 2021 - 19:12
Har det akkurat på samme måte som trådstarter!!!
Til forsiden