Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst for sykdom og oppkast

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst for sykdom og oppkast

mai 15 2022 - 16:19
Heisann! For et par år siden var jeg vitne til at min mor hadde en allergiask reaksjon på mat som førte til at hun kasta opp, hadde diaré og besvimte flere ganger. Denne dagen måtte vi ringe ambulanse. Hun har hatt det to ganger siden, der vi har klart å håndtere det på en måte sånn at vi ikke har trengt å tilkalle ambulanse. Men disse episodene har ført til at jeg har utviklet en intens frykt for oppkast og sykdom. Hvis jeg får greie på at noen rundt meg føler seg syke eller dårlige på noen måte, så eg jeg vanvittig stressa og bekymra for at de skal begynne å kaste opp og bli skikkelig dårlige, og jeg er redd for at det kan være noe jeg kan bli smitta av. Jeg er livredd for at jeg skal bli akutt dårlig ute blant folk, spesielt når det gjelder oppkast, eller hvis de rundt skal bli så dårlige at de trenger hjelp. Er redd for at jeg eller andre i familien har arva det mamma har (som hun forøvrig ikke finner ut av hva er). Jeg klarer rett og slett ikke slappe av hvis noen føler seg dårlige, og det kan ødelegge resten av dagen min pga bekymring. Er det noen her inne som har erfaring med lignende, eller har noen tips på hvordan jeg kan redusere mine egne bekymringer rundt sånne ting? Takk på forhånd.
Avatar

Re: Angst for sykdom og oppkast

juni 4 2022 - 07:16
Hei! Jeg har slitet med dette siden jeg var veldig liten. I voksen alder har jeg tatt noen sjanser. For noen år siden tok eksen min en snus (han snuser ikke) også kastet han opp. Jeg trodde jeg skulle bli stressa og få angst. Men jeg var helt rolig og jeg ble veldig glad for at jeg hadde kommet litt over det. Jeg er fortsatt litt stressa over å kaste opp selv. Men mitt beste tips er å ta det med strak arm. Jeg lover at du kommer over det om du eksponerer deg for det. Mest sansynelig var det traumatisk for deg å se moren din på denne måten, så du utviklet en fobi mot oppkast.
Til forsiden