Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst for pusten, corona, fulleangst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst for pusten, corona, fulleangst

april 30 2020 - 13:57
Hei!
Jeg lurer så veldig på om det er andre som også kjenner seg igjen i dette, for jeg kjenner ingen selv.
Vanligvis har jeg angst for pusten min. Jeg føler iblant at jeg ikke puster slik jeg skal, og føler jeg må kontrollere den når jeg begynner å tenke på det (og det kan være ganske ofte). Iblant er det også sånn at jeg da kun klarer å tenke på pusten og ikke bli avledet av noe med mindre jeg fokuserer eller holder på med noe krevende. Men det er slitsomt å aldri kunne slappe av, å må jobbe med noe hele tiden. Jeg får også ofte et «trykk» i brystet da, samtidig som jeg får mye luft i magen som gjør at jeg føler at det hvertfall blir vanskeligere å puste. Hvis det blir for mye tenking kan jeg også bli nummen i hender, ben og ansiktet, og få sammentrekning/kramper av muskler spesielt i legger. Samt jeg begynner å kaldsvette ekstremt i hender og på bena. Dette er angst for angsten og ikke skikkelige panikkanfall for det har jeg kun fått skikkelig 2 ganger i mitt liv, og fikk det for ca. 4-5 år siden da jeg ikke hadde det så bra i et forhold.. før dette var jeg bare en super positiv, utadvendt jente som ville hjelpe alle mennesker som hadde problemer. jeg klarer nå å ha såpass kontroll på meg selv slik at panikkanfallene ikke klarer å komme. Jeg har aldri tatt medisiner eller gått til psykolog, til tross for at jeg med en gang fikk antidepressiva av fastlegen, men jeg ville ikke gå på noe sånt for jeg har tildels medisinangst også (redd for å være allergisk mot medisinen å på den måten bli kvalt). Jeg ville klare meg selv og bevise ovenfor legen at det går an å bli frisk uten at jeg må ta medisiner for det (legen sa jeg aaaldri kom til å bli frisk om jeg ikke tok de medisinene). Jeg har klart å holdt dette i sjakk leeenge, men etter coronaen kom og det stod at symptomer kunne være «pustevansker», at en kunne bli tilnærmet kvalt, begynte jeg å analysere pusten min igjen, for å kjenne etter om jeg var tungpustet eller om jeg har noen andre symptomer på corona. Jeg har ikke underliggende sykdom som jeg vet om, og blir nesten aldri syk så vet ikke hvorfor jeg skal være så utrolig redd for å få det. Men jeg er like redd for at noen i nær familie skal få det også. Er det andre som har slike plager som dette og som har tips som hjelper?
Jeg klarer heldigvis å «fake» at jeg har det bra og jeg tror ingen ser det på meg. Jeg jobber med mennesker og har nesten aldri vært borte fra jobb.

En annen ting er når jeg drikker alkohol. Jeg har ikke problemer med det, drikker kun sammen med andre for å ha det gøy. Når jeg drikker har jeg ingen bekymringer overhode! Koser meg, er utadvendt, snakker med alle, er rolig osv osv.! MEN dagen derpå utover dagen om jeg har drukket for mye, kan jeg på kvelden bli nummen i armer og ben, i ansiktet, og til og med halsen, og få skjelvinger/kramper i muskler????. Og hvis jeg skal prøve å få sove for å få dette bort hender det at jeg må hive etter pusten plutselig, for det føles ut som om pusten stopper, og da får jeg også hjertebank og høy puls.. jeg blir også svimmel og det føles ut som jeg kan være «utenfor min egen kropp». Disse symptomene blir bedre etterhvert om jeg spiser og får i meg sukker. Så jeg lurer på om det er noe annet enn angst jeg da har? At det er noen indre organer som ikke tåler det eller noe, for det føles jo ut som om hele kroppen skal kollapse! Er det andre som har opplevd lignende eller er det fremdeles bare meg i denne verden som opplever dette?
Håper for all del at det ikke feiler meg noe farlig..
angst har jeg mest sannsynlig fordi jeg har arvet det, og pga ting jeg har opplevd.
Avatar

pssssst

april 30 2020 - 23:29
ville bare si
jeg tror det hele er angst
og angsten for angsten
er noe av det verste
den er bare helt jævlig
prøve jobbe med deg selv
koble inn fornuften
og logikken
og få en never mind holdning
vit at jeg tenker på deg ;)
Avatar

Tusen takk :)

mai 1 2020 - 01:11
Tusen takk for svar aliengang72 :) ja den angst for angsten er helt forferdelig. Kjennes ut som om en skal stryke med i blant! Føler meg flink som klarer å styre meg selv før jeg freaker helt ut! Håper aldri det skjer x)
Hadde jeg fortalt dette til venner og kjente tror jeg de hadde fått hakeslepp, så godt å ha denne siden å kunne få tips her! Du gjorde kvelden min bra:)
Til forsiden