Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst for korona

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst for korona

mars 23 2020 - 22:40
Jeg har de siste tolv dagene hatt symptomer på luftveisinfeksjon: feber, kortpustethet, slapphet, svimmelhet, kvalme, litt hoste, litt sår hals, brystsmerter, skjelvinger om morgningen, hodepine. Feberen har hittil holdt seg ganske lavt heldigvis, 38.3 på det høyeste. Uansett, Det har skapt veldig mye angst, og intensiteten av symptomene har gått opp og ned. Frykter det verste, og klarer ikke å slappe av. Har vært innom legevakten, og fikk beskjed om at de ikke kunne teste meg for korona, men det virket som om kroppen min taklet infeksjonen fint. Nå er jeg redd for at det kan være noe annet jeg har, og at jeg blitt smittet av korona ved å sitte i venterommet på legevakten sammen med flere andre som hadde luftveissymptomer (kanskje Korona). Sliter mye med dødsangst, katastrofetanker og helseangst fra før av, så dette er bare en helt forferdelig situasjon å være i. Er 25 år, frisk, men leser jo om unge folk som blir innlagt. Jeg er veldig skremt. Føler symptomene begynner å bli mildere og bedre, men er redd for at jeg kommer snart til å merke smitten jeg pådro meg i legevakten og da kommer alt til å gå til helvete, Er så mye urolig og har så mye angst at jeg noen ganger glemmer å gjøre fornuftige ting som å ikke ta meg i ansiktet og vaske hender. Klarer ikke slappe av, føler jeg bare venter på at det skal på skeis.
Avatar

Hei oslogutt

mars 23 2020 - 23:16
Det må være veldig tøft for deg,for symptommene dine kan jo være forkjølelse el andre ting.men skjønner du bekymrer deg.jeg tror mye av dine symptommer er angst i tillegg.jeg har kronisk bronkitt astma og den har flere av de symptommene som corona har.det er vanskelig å gi deg akkurat råd,jeg ser jo på nyheter at de ikke tester alle.de har tydeligvis ikke kapasitet til det.kanskje bør du prate med fastlegen din om dette her.mange av oss kan ha corona selv uten symptommer og for mange er de5 ikke farlig men for de med dårlig immunsystem er det verre.jeg går og bekymrer meg for de rundt meg at noe skjer dem.men ja det stemmer også at unge kan bli alvorlig syke av corona både de som har dårlig immun fra før men også de som har vært helt friske før.vsr om det på nyheter.symptommene dine kan være corona men også andre ting for eks angst og forkjølelse samtidig el andre ting.jeg syns du bør prate med legen om dette.bruker du noe beroligende?
Avatar

Re: Angst for korona

mars 23 2020 - 23:56
Det er nettopp derfor det frarådes å oppsøke legevakt om man mistenker symptomer, både fordi de ikke kan teste alle, og fordi det er risiko for økt smittespredning. Uansett, det er viktig å huske at det er svært gode odds for at du overlever om du har infeksjonen, så en innleggelse er ikke automatisk en dødsdom. Og vi vet jo ikke engang om de yngre innlagte også har andre helseproblemer som kompliserer tilstanden. Nå spørs det om legekontoret vil ta deg imot når du mistenker coronasmitte, men du kan kanskje du kan få tatt en legetime over videosamtale i stedet, enten hos fastlegen eller en privatlege. Det er nok ikke stort de kan gjøre for den eventuelle smitten, men sikkert greit å høre om de kan hjelpe deg med angsten på noen måte.
Til forsiden