Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst for besvimning + anfall

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst for besvimning + anfall

aug 18 2017 - 18:48
Hei,

Jeg har alltid vært en sensitiv person, og har i mange tilfeller besvimt (ifh lege, blod, sykdom osv). Etter en hendelse der jeg havnet på sykehus har jeg strevd veldig mye med angst. Og spesielt da med angst for å besvime eller bli dårlig. Tør for eksempel ikke gå på butikken alene i tilfelle jeg skulle bli dårlig eller liknende. Generelt å gjøre ting alene har blitt et problem.

I tillegg til dette besvimte jeg her om dagen, trolig pga angst - noe som da bygger enda mer på denne angsten, og jeg føler det er en evig sirkel.

Noen som har noen erfaringer/tips/råd til når det kommer til besvimning i forhold til angst?
Avatar

Blodtrykk

aug 18 2017 - 19:28
Hei!

Jeg må bare spørre om du har fått utredet dette hos lege?
Besvimelse er jo kroppens måte å beskytte seg selv på men i de fleste tilfellene skyldes det blodtrykksfall.
Har du sjekket blodprosent, blodtrykk, jernnivåer f.eks? :-)

Avatar

Re: Angst for besvimning + anfall

aug 18 2017 - 20:01
Høres rart ut at du kan ha besvimt som en konsekvens av angst, siden hjertet pumper ekstra under angstanfall, og du er ekstra opplagt/på vakt under et angstanfall (som kroppen sørger for i et forsøk på å sikre overlevelsen din). Men jeg veit samtidig ikke om det er helt umulig å besvime under et angstanfall... Men jeg ville uansett tatt en helsesjekk hos legen hvis jeg var deg, og testet blodtrykket samt forhørt meg om det finnes andre fysiologiske årsaker til besvimelse.
Avatar

Re: Angst for besvimning + anfall

aug 18 2017 - 23:44
Takk for svar folkens!

Kan meddele at jeg har tatt alt av helsesjekker hos lege, og til og med gått med blodtrykksmåler i 24timer for å utelukke dette. Alt er i fineste orden helsemessig.

Har i tidligere sammenheng fått en kommentar fra en lege at det kan skyldes min "fight or flight" modus, der kroppen min shutter ned når noe blir for overveldende. Når dette er sagt pleier jeg ikke å besvime hver gang jeg har angst, men det er ofte at jeg kan spenne kroppen for mye og dermed stenge av for blodårene som går opp til hjernen (har nå legen min sagt), som kan gjøre at jeg føler meg svak/lightheaded og på grensen til å besvime hvis jeg ikke får roet meg ned.

Grunnen til at jeg spør er i grunn fordi jeg har sett flere skrive om svimmelhet når de har angst, så tenkte kanskje noen hadde noen erfaringer.. har ikke hørt om noen andre med samme problem som meg, så føler meg litt alene om det.
Avatar

Re: Angst for besvimning + anfall

aug 26 2017 - 20:45
Jeg kjenner meg igjen. Jeg har besvimt et par ganger, blitt henta i ambulanse og full pakke. Men jeg har etter hvert prøvd å slå meg til ro med at det var diverse fysiske faktorer som spilte inn, menjeg tror ikke angsten akkurat hjalp. I følge legen min kan jeg ikke angste meg til å svime av.. Dette har i hvert fall ført til at jeg er redd for å få lavt blodsukker og redd for å måtte stå på bussen, stå lenge på konsert osv.. Jeg prøver bare å trosse det egentlig, puste og tenke at jeg er frisk og ikke kommer til å besvime. Mer elller mindre vellykket. Men du er i hvert fall ikke alene..
Avatar

Re: Angst for besvimning + anfall

juli 27 2018 - 14:23
Hei.
Jeg har opplevd det samme. Jeg har besvimt i klassen på skolen, og på jobb. Jeg er overbevist om at det har med angst og gjøre, men psykolog sier at en besvimer ikke av angst. Jeg er ikke enig i det fordi jeg har opplevd det mange ganger.
Avatar

Re: Angst for besvimning + anfall

juli 27 2018 - 15:55
Det er sant som psykologen sier, man besvimer ikke av angst. Når man får angst, så går kroppen i forsvar, og da hadde det vært veldig dumt å ha et forsvar som gjør at du besvimer.
Hvis dette er noe du opplever ofte burde du snakke med lege om det som får sjekket deg :-)
Avatar

Re: Angst for besvimning + anfall

juli 27 2018 - 16:20
Psykologer vet ikke alt.
Jeg har vært sjekka for alt mulig.
Avatar

Re: Angst for besvimning + anfall

juli 27 2018 - 16:49
Man besvimer ikke av angst
Avatar

Re: Angst for besvimning + anfall

sep 1 2018 - 23:54
Trodde nesten jeg var den eneste..

Folk sier , du besvimer ikke av angst..vel jo jeg gjør det.. det er også konklusjonen fra legen min..
Har vært til hjerte observasjon på sykehus og sikkert testet for alt mulig og jeg er visst frisk.
Men det er ganske uforståelig at det går ann å besvime så lett, jeg kan våkne på natta og besvime flere ganger etter hverandre
Jeg hyperventilerer ikke. Jeg får veldig høy puls ,hjertebank og besvimer av det.
Det har blitt veldig mye verre de siste årene ,før var det kun hos tannlege og lege og den type, nå er det for alt og det er grusomt!

Jeg har ikke vært ute på sikkert et år nå

Avatar

Ikkeheltfrisk

sep 5 2018 - 16:44
Jeg skjønner at det må være vanskelig for deg å ha det sånn, og at sikkert uroen for å kunne besvime når som helst bygger opp enda mer angst, men er det ingen måte du kan komme deg til behandling på, om noen du kjenner kan hjelpe deg med skyss til og fra, f.eks?
Til forsiden