Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst for antidepressiva

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst for antidepressiva

okt 15 2019 - 02:57
Jeg har alltid slitt med angst og depresjoner, og alltid ignorert problemet. I forrige uke tenkte jeg at det var på tide å gjøre noe med det så jeg ikke blir sprø til slutt, så jeg ordnet meg en time hos fastlegen. Jeg ville egentlig ha litt rettleiing, siden jeg ikke har peiling på hvor jeg skal spør om hjelp (pluss, synes det er vanskelig å si "jeg trenger hjelp")... Men i stedet fikk jeg en resept på Zoloft.

Jeg sa ganske klart og tydelig i fra at jeg *ikke* ville ha medisiner i første omgang, men det brydde han seg veldig lite om. Jeg har prøvd kognitiv terapi før hos BUP, men pga. brudd på taushetsplikt så sluttet jeg med det. Fastlegen min sa at terapi ikke "har noe for seg" og at medisiner er mye bedre i lengden, men jeg er ganske uenig i den. Men uansett... Jeg var inne på kontoret i maks 4 minutter, men merka fort at han var lei av meg og ikke hadde tenkt å ha en samtale om dette. Så jeg godtok resepten og henta den til og med rett etterpå.

Men jeg tør ikke å begynne. Det første man gjør når man får en medisin er jo å lese vedlegget, sant? Så der sitter jeg og leser på bivirkningene en fredags kveld, og psyker meg selv ut totalt. Jeg skumleste de mest vanlige, men ble totalt opphengt i noen av de mest alvorlige. Blodig avføring? Tachycardi? Besvimelse? HJERTEINFARKT? Jeg bor alene, liksom. Katta ringer ikke 113 dersom jeg er den ene av 10 000 som opplever hjerteinfarkt, da er det game over. Mye av angsten min har rot i at et nært familiemedlem døde som følge av en alvorlig bivirkning, så det er jo en grunn til all angsten - selv om jeg veit at det trolig ikke skjer meg.

Konseptet antidepressiva høres fantastisk ut, men når man er redd for enkelte legemiddel, så går vinninga opp i spinninga... Tror jeg kommer til å leve med angsten og tomheten til jeg dør av det.
Avatar

Hei

okt 15 2019 - 03:13
Først og fremst vil jeg si trist du har det så vondt.det legen din driver med er ansvarsfraskrivelse.istedet å prate med deg velger han å skrive ut medisiner. Rundt 4 minutter er kort tid.han bør ta seg mer tid.min erfaring er psykiatrisk behandling sammen med medisiner har fungert bra for meg,har du vurdert å bli henvist til psykolog el psykiatrisk sykepleier.syns du bør gjøre det og blir du ikke hørt kanskje bør du tenke på å bytte fastlege.du trenger ikke bære på alt alene.når så det er sagt kan medisiner hjelpe men du har dårlig erfaring dette med bivirknunger på grunn av nært familiemedlem hvor det ikke gikk bra.men det er sjeldenheter det med hjerteinfarkt.alle får ikke alle bivirkninger selv ikke de vanligste det er forskjellig fra person til person og zoloft har god virkning men tilbake til dette med fastlegen å si terapi har ikke noe for seg er helt merkelig.selvfølgelig kan terapi hjelpe.høres ut du ikke har så god kontakt med fastlegen din.tenker lurt å spørre om å bli henvist til psykolog.jeg er av den meningen at fastleger ikke er egnet alltid til å behandle psykiske lidelser.det er ikke deres felt for de er ikke spesialister på det området.jeg håper virkelig du finner ut av dette.du fortjener å få det bedre.
Avatar

Re: Angst for antidepressiva

okt 15 2019 - 11:02
Hva skal vi med legen da, hvis de ikke kan noe mer enn å skrive ut resept uten engang å ha snakket med deg..., dette synes jeg var skikkelig skuffende!

Det høres jo ut som at du har depresjon og angst med klare årsaker og skjønner godt at du vil prøve samtaler først. Når en går og tenker de samme tankene i en vond sirkel så kan en ved en klok teraeut/et medmenneske av noe slag sin hjelp komme over i andre og mer konstruktive tenkemåter.

Noen har visst nytte av psykomotorisk fysioterapi, de snakker visst med sine pasienter om det som plager dem i tillegg til den fysiske behandlingen. Tror det ikke trengs henvisning for fysioterapi.
Avatar

Re: Angst for antidepressiva

okt 15 2019 - 13:08
Jeg prøvde Zoloft pga legen sa jeg skulle ta det.

Og jeg opplevde forferdelig ting.

Mareritt og svetting med hjertebrann og til og med hjerte palpitasjoner.

Helt grusomt.

Jeg er ingen som skal bedømme hva du skal gjøre og sånt. Men det var min erfaring etter å ha lest posten din måtte jeg bare svare.
Avatar

Hei

okt 15 2019 - 13:20
Dessverre tror jeg leger har for lite tid i dag.jeg tenker kanskje hvis det ikke går absolutt med relasjonen at du da bytter fastlege.å si at terapi ikke har noe for seg er helt merkelig.enig med Akershusøst her angående psykomotorisk.kan være det kan hjelpe deg.det er ikke noe galt med å prøve medisiner bruker det selv men det som funker bra er kombinasjon.men når det gjelder zoloft bruk det fungerer forskjellig fra person til person.ett eksempel her er Mikael opplevde det som forferdelig zoloft men det trenger ikke bety at du gjør det samme for det avhenger fra person til person hvordan man tåler medisiner når det gjelder virkninger og bivirkninger.men terapi er viktig og det fastlegen sier stemmer ikke i det hele tatt terapi har ikke noe for seg.terapi har mye å si noen trenger kun terapi mens andre terapi og medisiner.det er forskjellig hva man sliter med og i hvilken grad.men hør på Akershusøst det med psykomotorisk el ta opp dette om å bli henvist til spesialister.piller alene tenker jeg er ikke nok.det med at du har angst for medisiner har jeg skjønt henger med en som er nær i familien men måalle medisiner har jo bivirkninger selv Ibux men noen blir mer plaget andre mindre.alt er individuelt.
Avatar

Re: Angst for antidepressiva

okt 15 2019 - 13:23
Bytt lege! Medisiner kan ha noe for seg, men det varierer helt fra person til person, og du skal naturligvis ikke få det prakka på deg om du ikke selv ønsker.

Finn en lege som hjelper deg med henvisninger til samtaleterapi i stedet! Søk etter noe som heter legelisten, der kan du lese brukervurderinger og se hvilke som har ledig plass.
Avatar

Hva gjør jeg?

jan 12 2020 - 21:52
Trist å høre at du blir møtt slik av fastlegen din. Jeg synes du skal be om en oppfølgingstime hos fastlegen din, og gjerne be om en dobbeltime. Bruk litt tid i forkant til å forberede deg. Skriv gjerne ned hva som plager deg, hvordan det plager deg og hvor lenge du har slitt. Sjekk gjerne ut hva som er tilgjengelig av tilbud i kommunen du bor. Ring gjerne dps og spør hva de kan tilby og ikke minst, skriv ned hvilke tanker og følelser du har rundt medisinering

Veldig mange kan ha god hjelp av medisiner, og de aller fleste slipper å merke noe til bivirkninger. Men det betyr ikke at man ikke skal ta det alvorlig.

Det viktigste er at du klarer å kommunisere med fastlegen din om hva som plager deg og at han lytter og tar deg på alvor. Du skal ikke trenge å gå fra legekontoret med en følelse av at du ikke blir hørt.

Det finnes masse god hjelp, både i form av medisiner men aller viktigst i form av gode behandlere. Det være seg psykologer, leger, sykepleiere og annet helsepersonell.

Om du forbereder deg i forkant av møter hos legen kan det være mye enklere å få tak i den hjelpen du trenger

Stå på, det finnes ingen ting som er viktigere enn deg for at du skal få et godt liv.

Masse lykke til ????????
Avatar

?????

jan 12 2020 - 21:54
Alle spørsmålstegn på forrige innlegg skal være videre av hjerter og kjærlige ansikter.
Forumet klarer ikke mottatt det.
Til forsiden