Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst for angsten

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst for angsten

juli 25 2017 - 15:27
Hei!

Tror jeg sliter med angst for å få angst.. Leita litt rundt på nettet etter dette, men fant ikke så mye informasjon der. Tenkte derfor å spørre litt her inne isteden!

Når jeg først har greid å gi slipp på en angst, blir jeg livredd for at angsten plutselig skal dukke opp igjen gjentatte ganger! Angsten pleide helst å komme da jeg skulle legge meg om kvelden, så om dagen går jeg ofte og gruer meg til leggetid. Redd for at angsten plutselig skal dukke opp igjen da, selv om den sjeldent gjør det.

Jeg går rundt og bekymrer meg for å få angst! Jeg må liksom passe på og være oppmerksom på at jeg IKKE får angst!

Noen tips eller noen som har hatt det på samme måte??
Avatar

Veldig vanlig

juli 25 2017 - 19:40
Hei!


Dette er veldig veldig vanlig blant de som har angst eller panikkangst.
Jeg startet med panikkangst og utviklet deretter angst for angst, helseangst og generell angst. Kjenner igjen følelsen du beskriver med at man er redd for at angsten dukker opp igjen.

Det at du går og er oppmerksom på at du ikke får angst er nok bare med å gjøre vondt verre. Du må prøve å erstatte disse tankene med noe annet, slik at du ikke danner for mange negative tankebaner som er vanskelig å bli kvitt.

Jeg vet at dette er lettere sagt enn gjort, men grunnen til at man får angst for angsten er at man ikke har lært seg å takle angsten på en måte som gjør deg trygg. Det finnes mange hjelpemidler for dette, og jeg anbefaler deg å starte med kognitiv terapi.

Men for nå, det du skal vite er at det er HELT normalt å ha angst for angst slik du beskriver!
Til forsiden