Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst for angsten!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst for angsten!

mars 17 2013 - 18:23
Tenkte jeg skulle skrive litt om hva som skjedde igår. Jeg å kjæresten min var hos min mor på besøk,jeg har hatt angst i mange år å jeg kjenner den igrunn daglig men har gått på Efexor i 8år nå så jeg har klart å holde kontrollen å fungert helt greit. Nå har jeg trappet ned fra 150mg til 75mg. Så tilbake til det som skjedde igår så drakk jeg 2 kopper med kaffi å etter en stund begynnte jeg å føle at ting ikkje var som det skulle. Ble småkvalm å tungpustet ganske så fort å jeg følte det var bare å komme seg hjem å legge seg.

Da ble ting bare verre,klarte å komme oss til sengs å følte kroppen begynnte å riste å skjelve,hjertebank som slo så hardt å kraftig,fikk en prikking eller kille følelse i hodet å hender at på en måte som om foten din sover å du ska vekke den igjen liksom. Det ble vansklig å puste skikkelig selv om jeg prøvde så følte jeg at jeg fikk for lite luft,klarte forsovidt å holde meg rolig å dama mi støttet meg gjennom det,etterpå etter en times tid så begynnte d å gå bedre,følte at jeg var helt skutt å tårene trillet.

Mange tanker kom når jeg låg der,såg meg selv ligge på akutten med ledninger over kroppen å ambulanse folk over alt. Alt gjikk bare rundt å rundt. Klarte etter en stund å endelig sovne selv om jeg var kvalm å ekkel.

Dagen idag har jo vert litt bedre men har følt hjertebank å utmattelse så å si hele dagen. Har tenkt tanken på at er d mulig at jeg har fått d kraftigere tilbake å må jeg kjempe enda hardere nå ? Tenkter på jobben min å folk rundt meg. Mest meg selv siden jeg er så ufattelig lei av det her. Man må passe på alt man både gjør å drikker. HAr så og si kuttet heelt ut med alkohol siden jeg blir veldig dårlig dagene etter..

Men så kommer selvføgelig spørsmålet jeg stiller meg ofte,hva om legen min har tatt feil ? Kan angst være så steike hardt? Komme tilbake så brått ? Skape så masse ubehag?

Pustevansker,kvalme,svimmel,muskesmerter,hjertebank o.s.v I got them all! Noen ganger gjennom hele dagen.. : (

What too do ?
Avatar

Du er ikke alene...

mars 18 2013 - 20:07
Hei, ville bare stikke innom og si at du ikke er alene. Jeg må stikke ut en tur nå, men skal svare deg mer utfyllende senere. Skriver bare kort her fordi at for alt jeg vet sitter du og har et angstanfall akkurat nå og kanskje dette kan være til hjelp. DU ER IKKE ALENE!

Ha en fin kveld :)
Avatar

Takk

mars 18 2013 - 23:16
Takk for svar,har gått greiere idag for å si d sånn.. Viktigste for meg er å vite at det jeg har er angst å at folk forstår eller har følt noe av d samme som jeg skriver,ja jeg vet jeg ikke er alene.. Synest det er forferdelig at folk skal ha det slik som det her..
Avatar

Effexor

mars 20 2013 - 15:22
Hei:)
Ville bare si at jeg kjenner meg igjen. For min del så er jeg litt usikker på hva som kommer først. Tankene eller angsten, men det som er sikkert er at når jeg merker at jeg har angst, begynner katastrofetankene å komme, og det baller på seg i hodet. Jeg kan svette, hyperventilere osv. Men det som jeg la merke til i brevet ditt var at du har trappet ned på effexor. Jeg har gått på 150 mg effexor i ca 12 år. I høst begynte jeg å trappe ned. Det gikk greit følte jeg, men etter en stund, når jeg hadde sluttet helt, begynte en "angstklump" i maven å komme. Jeg begynte også å gråte mye lettere, men i begynnelsen var det ok, men så følte jeg at jeg gråt mer og mer, og liksom gravde meg ned i en slags tristhet. Etter 6 uker uten effexor, dro jeg til legen, og gråt og var fortvilet, og legen mente jeg burde begynne på effexor igjen. Nå er det ca 2 uker siden jeg begynte på 75 mg igjen, og det har vært et angst-helvete,(har lest at det er vanlig ved opptrapping) men det virker som det bedres noe nå. Er mest deprimert nå. Skal opp til 150 mg igjen. Tror jeg må gå på Effexor for å være så noenlunde stabil faktisk. Kanskje det er det at du har trappet ned som gjør plagene værre? Håper det ordner seg.
Klem
Avatar

Efexor

mars 20 2013 - 16:24
Takk for svar :) Har tenkt litt over no i det siste med nedtrappinga av Efexoren at d kan ha vert det som gjor d store utslaget,har igrunn kjendt meg litt uggen i lengre tid så d måtte jo bare komme endag. Er jo det å føle seg så bedreten form hele dagen gjennom. Har merket etter angstanfallet at forma e masse dårligere,både pusten å hvordan jeg fungerer. Veldig stramme muskler å spenninger spesielt i nakken som fører til svimmel/ubehag følelse i hodet. Er så vansklig å vite om det er angst eller andre ting for du klarer liksom aldri å tenke klart på hva du ska føle. Selv om legene sier d så blir man skeptisk. Får bare håpe d blir bedre etterhvert,merker også at jeg er ofte trøtt å kan sove i mange timer om dagen. Bare å stå opp er tungt..
Til forsiden