Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst for alvorlig sykdom

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst for alvorlig sykdom

jan 10 2021 - 21:31
Er i en veldig stressende periode som føler til mye angst og uro. Kom nettopp hjem fra legevakten der jeg fikk beskjed om at alt så fint ut. Det var kunnen fysisk undersøkelse uten noen generelle tester. Har de siste ukene vært redd for og ha blodpropp i beina. Er nummen i begge beina og har en følelse at jeg har masse blod i de - som om noen har surret en strikk rett over knærne. Har noen erfart denne følelsen? Er svært ubehagelig å tro at jeg snart kommer til å dø av blodpropp, eller måtte amputere beina..
Avatar

Re: Angst for alvorlig sykdom

jan 10 2021 - 21:40
Det er veldig skremmende når man henger seg opp i en tanke om at noe alvorlig feiler en. Det kan gjøre at man rett og slett SKAPER symptomer og kjenner på ting som egentlig ikke er der. Eller ting som har vært der hele tiden, men som man først nå har begynt å legge merke til pga. angsten. På legevakten regner jeg med du ble møtt av leger og sykepleiere som undersøkte deg. Du er sånn sett svært heldig fordi da kan du jo utelukke at det feiler deg noe alvorlig! De ville jo aldri sendt deg hjem om du var i fare. Du må stole på fagfolk, disse menneskene er de beste av alle oss til å vurdere medisinske tilstander... Hvilken kunnskap har vi andre egentlig? En magefølelse, en angst urolig hjerne som prøver å overbevise oss om at vi er syke og internett som krisemaksimerer? Leger baserer heldigvis sin kunnskap på ekte kunnskap, på erfaring fra andre, på mange års studier...

Nummenhet er ikke så uvanlig ved angst, var mye plaget med det samme selv før... Typisk ved blodpropp vet jeg er at området hovner opp mye, blir heeelt hardt, og ekstremt vondt. Ofte får man da blodfortynnende. Det er i alle fall det jeg har hørt fra mennesker jeg kjenner som har hatt blodpropp.

Om du fortsatt er urolig, kan du jo få en time hos fastlegen din? :) så kan han eller hun avkrefte at det er snakk om noe alvorlig, kanskje det roer angsten..
Til forsiden