Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst for alt!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst for alt!

aug 30 2011 - 18:32
Jeg vet ikke om dette er en vanlig form for angst. Men jeg har angst for alt.

Er jeg hjemme alene så har jeg angst for dører som ikke er låst. Jeg har en rutine, da låser jeg kjeller dør, loft dør, alle soverommene, ytterdøra og så tar jeg med meg en kniv og låser meg selv inn på rommet mitt og har tv'en på lavt så jeg hører det hvis noen kommer.
Jeg kan heller ikke ligge i senga med ryggen mot soverommet, jeg må alltid ha ryggen mot veggen, jeg må ha oversikt over rommet og jeg sover aldri uten tv eller lys på!
Jeg hater og gå i trapper og jeg pleier og løpe opp fordi jeg har angst for at noe skal være bak meg. Jeg tørr ikke gå ut alene, ikke bare når det er mørkt men hele tiden ellers. Men jeg nærmer meg ikke skogen, eller et lite befolket sted alene. jeg hører lyder hele tiden og er alltid redd for noe, men jeg vet ikke hva det er. Jeg har angst for og gjøre alt, og det blir så slitsomt. Jeg vil ha muligheten til å gå meg en tur i skogen alene en gang i blandt uten og være redd!
Avatar

Re: Angst for alt!

aug 30 2011 - 20:36
Hei

Jeg skjønner at dette er tøft for deg.. Og det er slitsomt.. prøv og tenk på noe annet.. fokus på noe annet. nynn på en sang eller noe kom på andre tanker. Prøv og fokuser på og pust.. det du hører er ikke farlig. og det vil nok aldri komme noen bak deg i en trapp i huset ditt. men jeg forstår du har det sånn.. Jeg har hatt det delevis på samme måte.. men som sakt prøv og fokuser på noe annet. prøv og gjør noe annet. når du vet du er skeptisk på noe. hører du på musik eller noe.. Ikke press deg for mye om gangen.. litt og litt..

OM ønsklig kan du legge meg til som venn :) så kan vi prate sammen. vil gjerne "hjelpe"

Stor klem :))
Avatar

Re: Angst for alt!

aug 30 2011 - 20:51
Har lagt deg til som venn! alltid godt å ha noen og prate med!
Avatar

Re: Angst for alt!

aug 30 2011 - 20:52
Jeg har noe veldig lignende, da jeg forklarte dette til en psykolog sa hun at jeg hadde dødsangst, sosial angst og generalisert angst. Rett og slett redd for alt ! Absolutt ikke noe lett å takle, men hos meg så har det vokst litt bort . Jeg styrer mye og tenker gjennom alt som Skal skje. Men så lenge jeg konfronterer angsten så ble den litt og litt svakere. Det er absolutt noe man kan ta bort ! :) stor klem fra meg :)
Avatar

Re: Angst for alt!

aug 30 2011 - 20:58
håper jeg vokser det av meg! for det er vanskelig og leve med!
takk!! :)
Avatar

Re: Angst for alt!

aug 30 2011 - 20:58
Angst for alt blir vel kalt for generalisert angstlidelse. En blir veldig skuddredd i en slik periode. Hadde det slik lenge faktisk. Strever ikke så med låste dører egentlig da. Låser døra her men det er stort sett for å ikke skvette så om jeg skulle få besøk. Jeg er veldig skvetten og dersom det er en uvanlig lyd så hopper man til. Folk er ekstra ikke for dem er så store. Om katta kommer så kan det være kleint men det er jo ikke så ille da.

Det ligger vel også en liten paranoia inne i det du snakker om. At noen skal være ute etter deg. Det kan jo hjelpe å tenke på hvor reelt dette er. Har du gjort noe spesielt som vil få noen til å følge etter deg?
Er usikker på hvorfor det blir slik men kjenner jo godt til følelsen og det er ubehagelig. Hadde en periode der jeg ikke følte meg trygg noe sted her i huset. Generelt føler jeg meg anspent og uttrygg overalt men det har jo blitt bedre da. Hadde noen dager da en låste seg inn på badet og satt der i flere timer for en var sikker på at det var et eller annet der ute. Har kjent på dette med dører etter det. Har litt små noia for dører til tider men stort sett går det greit siden en kan ta å regne på oddsen på at det skal skje noe.

Det å sove med lys på og slikt har jeg ikke gjort på mange år. Må ha det helt mørkt. Har dog vært et par ganger hvor en må ha på lyset for å se om det er noe der eller ikke. Fått en slik følelse av et nærvær av noe slag. Varte og rakk helt til en snakket med "det". Usikker på om hvordan dette funker og om det er eksternt eller internalt. Det hjalp iallefall.
Mange nevner dette med å bruke affirmasjoner. Det kan jo hjelpe.
"Jeg er trygg"
"Jeg er ikke redd"
"Jeg har kontroll"
Det er mye kraft i ord selv om det kan være teit i starten. Prøv det hver dag i en uke og se om det funker. Du har som regel mer kontroll over situasjonen enn det du tror selv. Det må læres på samme måten som kroppen har lært å reagere som den gjør nå. Det er jo en aktivisering av FOF instinktet og er ikke unaturlig på noe måte selv om det ikke er hensiktsmessig å ha det på hele tiden.
Til forsiden