Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst for å skuffe

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst for å skuffe

juni 10 2018 - 23:05
Jeg er snart ferdig med VGS og 13 års utdannelse som betyr at jeg snart skal ut å studere. Jeg regnte litt på snittet mitt og fant ut at d var mye dårligere enn jeg trodde.. jeg vet at mor kommer til å bli skuffet av meg og det holder meg oppe om nettene, noen ganger gråter jeg meg til søvne for jeg føler meg ubrukelig. Men jeg vet faktisk ikke hva som kan roe meg og hva jeg kan gjøre for å få en bra fremtid og ikke være avhengig av noen. Og ikke minst ikke skuffe mor. Jeg har gjort det jeg kunne, men det var ikke godt nok og den følelsen må jeg leve med til jeg dør. Er ikke godt å tenke på hvordan jeg bare svikter.
Avatar

Re: Angst for å skuffe

juni 11 2018 - 00:57
Du trenger å få ting i perspektiv...

1) Livet er midlertidig. Om du har "dårlig snitt" er totalt irrelevant og meningsløst i den konteksten.

2) Verdien din som person defineres ikke av "snittet" ditt. Og hvis moren din virkelig er glad i deg (som jeg antar at hun er), så vil hun ikke bli så skuffet over deg. Hun ville sikkert ha håpet på noe bedre for deg, og vil kanskje bli litt skuffet over selve snittet ditt i seg selv - men hun vil ikke være skuffet over DEG som person. Ser du forskjellen?

3) "Er ikke godt å tenke på hvordan jeg bare svikter."
Jeg er sikker på at du ikke "bare svikter". Jeg er sikker på at du bare ser på deg selv som verre enn det du egentlig er.

Men uansett er det lurt å bli komfortabel med det å svikte andre... Ikke at du skal like det, eller bevisst forsøke å svikte noen - men at du skal akseptere det.

En stor del av livet (antageligvis den største delen) handler om å akseptere seg selv slik man faktisk er - hvordan man enn er. Det å akseptere at man er uperfekt/feilbar. De fleste kommer aldri ordentlig dit, så det er bra om du starter å jobbe med det så tidlig som mulig.
Til forsiden