Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst for å miste tenner

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst for å miste tenner

juni 9 2019 - 11:09
Hei
Har de siste ukene fått ett merkelig angstsymptom som uroer meg...en følelse av at fortennene er løse eller noe sånt...de lager også en slags «klikkelyd» om jeg presser på de, men dette er ikke alltid...har vært hos tannlegen med fullsjekk og røntgen osv, men han fant hverken hull eller noe annet..han sa faktisk at det er sjelden de får inn folk med så fine og sunne tenner ...har merket meg at denne følelsen er værst når det er værskifte...og der er også dager jeg ikke merker noe som helst...noen andre som har erfart dette med angst?
Avatar

Re: Angst for å miste tenner

juni 9 2019 - 16:28
Angst kan ofte være irrasjonelt, så det trenger ikke være noe fysisk galt for å kjenne på det.

Jeg kan kjenne meg igjen i frykten for at det er noe galt med fortennene. Men jeg føler mer på at tennene blir mindre pga. syreskader.

Jeg vet at et symptom på magnesium-mangel er angst, og at D-vitaminmangel kan nedstemthet/depresjon som gjør deg mer sårbar for angst. Kan være en ide å ta blodprøver for å utelukke det. Viktig å huske på å IKKE ta tilskudd for det uten å snakke med lege først. Hjalp meg veldig med å redusere angsten.

Væromslag er jo en form for endring og jeg vet hvertfall at jeg synes det er ubehagelig med endringer i alle former og størrelser og kjenner på et ubehag når de kommer. Og det er godt mulig at det kan trigge en angstreaksjon.

Håper dette hjelper litt og at du har en fin helg.

P.S. Jeg kjenner mindre til angst de dagene jeg spiser frokost ;)
Til forsiden