Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst for å få allergisk sjokk av Saxenda

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst for å få allergisk sjokk av Saxenda

juni 5 2022 - 22:04
jeg er ei kvinne som er overvektig, og jeg fikk av legen min resept på saxenda torsdag. Men jeg sliter sånn med angst for å få allergisk sjokk av å ta medisinen. Det er en injeksjon jeg tar i magen hver dag. Men angsten og redselen for å få sjokk er så sterk og kraftig at jeg kjører til legevakten hver dag og tar medisinen i bilen utenfor. Jeg tør ikke ta den hjemme i tilfelle jeg får sjokk. Dette er så grusomt vondt for meg at jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg vil ta medisinen for den er mitt eneste håp for vektnedgang. Så tenker jeg at jeg skal få det hjemme og være døds syk og det er 10 min kjøring til legevakten. jeg vet ikke når jeg er trygg nok på å ta medisinen hjemme heller. prøver å søke på nettet etter svar men finner ikke. Men er det fare for å få det nå etter 4 dager med medisinen? uff skammer meg over dette.
Avatar

Re: Angst for å få allergisk sjokk av Saxenda

feb 9 2023 - 10:34
Basert på det jeg kan om fysiologi er sjansen for å få allergisjokk svært lav når du har tålt noe flere ganger. Hvertfall hvis du ikke har fått allergisjokk av andre ting tidligere. Generelt er sjansen da for allergisjokk helt minimal. Jeg kjenner flere som går på denne medisinen, og ingen har opplevd noen alvorlige bivirkninger.

Kanskje det kan hjelpe deg å ta medisinen sammen med noen andre? Så vet du at de hjelper deg om det skulle være noe. Ikke det at det vil skje noe, men det kan bli en trygghet midlertidig for deg. Og når du har gjort det mange nok ganger så har du jo sterke bevis for at kroppen din tåler det. Allerede det at du har tatt den så mange ganger er jo egentlig et bevis på det.
Til forsiden