Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst for å bli sykemeldt

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst for å bli sykemeldt

feb 3 2020 - 19:17
Hei! Lenge har jeg vært redd for å bli utbrent, eller gå på en smell fordi jeg drar det for langt. Jeg har hatt en ganske tøff ungdomstid med vold, overgrep, selvskading og selvmord. Barndommen bestod mest av mobbing. Jeg har ikke vært god på skole, så jeg gjorde det jeg kunne, og ente opp med et fagbrev, noe jeg er mer enn fornøyd med. Jeg har jobbet 100 % siden jeg fikk fagbrevet, og er relativt stolt av meg selv, og vet at de rundt meg også er det. Men i det siste har jeg fått mye angst anfall i helgene, og gråter mye og sover lite, og er mye redd. Jeg har tenkt mye på, "åh klarer jeg å gå på jobb i morgen? Jeg må det. Jeg klarer det." Men tenk hvis ikke? Jeg er så redd for å dra på jobb en dag og begynne plutselig å gråte der. Jeg er livredd for å bli sykemeldt. Jeg vet at jeg trenger et rutinert liv.
Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Jeg går til psykolog. Men tør ikke si for mye, for da er jeg redd noen vil sykemelde meg.
Trenger noen råd.
Avatar

Re: Angst for å bli sykemeldt

mars 8 2020 - 16:20
Fy søren, høres ut som du har vært gjennom mye. Veldig stolt av deg for det du har klart. Må være vanskelig å engste seg så mye for noe du egentlig vil. Kan kjenne igjen litt av tankegangen.
Hvordan går det med deg nå? Hva er det med å bli sykemeldt du frykter så fælt? Høres usannsynlig ut at noen psykolog eller lege kommer til å presse deg til å bli sykemeldt dersom du ikke vil dette. Det å bli sykemeldt pleier faktisk å være ganske vanskelig og mange leger vil prøve å unngå det. Så hadde prøvd å være ærlige med de. Det kan bidra til å ta brodden av engstelsen og håpløsheten din kanskje. Ofte sprekker trollene når man lyser på de.
Å holde på struktur er virkelig gull verdt om man kan. Aktivitet og arbeid er faktisk medisin mot angst. Dersom sykemelding like vel skulle være et midlertidig alternativ for deg, kunne jo delvis sykemelding vært en mulighet? For det er ikke verdt å presse seg selv til det punktet du faktisk MÅ sykemeldes.
Jeg sender deg en stor klem og minner på at ting er forbigående. Du skal ikke ha det sånn her for alltid!
Avatar

Flexibel

mars 9 2020 - 23:47
Nå vet jeg ikke hva slags yrke du har fagbrev i, men om du tar det opp med lege/psykolog når du er i en dårlig periode at du kanskje kan få 50% flexibel sykemelding så du jobber normalt, men om en dag ikke er så bra så kan du falle litt tilbake på den.

Skjønner det ikke er lett, det hjelper også og være litt åpen om ting med leder på jobb om han/hun er noen du har god relasjon til.

Jeg føler med deg, en skal ikke være redd for og få litt hjelp på sånne måter av lege/psykolog når en har det tøfft i perioder.

Håper det går bra med deg. :)
Til forsiden