Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst for ALS

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst for ALS

mars 25 2019 - 12:44
Hei,

Har trålet forumet etter poster om ALS, men trenger nå å få ut litt selv.

Det som begynte med ‘senebetennelse’ i venstre skulder har nå utviklet seg til en noe ubrukelig arm, samt at den andre armen også har begynt å verke. Jeg sliter også veldig med anklene, spesielt ankelen i høyre fot. Har veldig ‘tunge’ bein og armer om dagen, selv om jeg er ei forholdsvis spe og liten dame. Samtidig har jeg mye rykninger i kroppen, samt leamus i nesen av alle steder.

Jeg begynte dermed å google. Og googling skremmer livet av meg. Jeg synes jeg har symptomer som tilsvarer ALS, MS og andre stygge sykdommer, noe som gjør at jeg har utviklet en stor helseangst og sliter med å fungere i hverdagen. Har blitt henvist til revmatolog, men da dette tar sin tid så søker jeg dermed her etter noen med enten erfaringer rundt ALS, eller bare noen som kan berolige meg.

Takker på forhånd for alle svar.
Avatar

Hei

mars 25 2019 - 13:18
Jeg skjønnerdu bekymrer deg hele tida.Det er forståelig men du bør prate med legen hva du mistenker.Når du googler på egenhånd kan det også bli for skummelt du kan komme over mye rart.samtidig vil jeg si noen kan finne ut av det selv i forhold til symptomene.så det kan være både og.Lykke til videre.håper det går bra med deg!
Avatar

pssssst

mars 25 2019 - 17:48
bra mrsfreak

ta dette med din lege

å google selv kan gå helt galt av sted
Avatar

Me too

mars 25 2019 - 18:18
Har også senebetennelse i venstre skulder. Har også leamus som kommer og går. Hvordan har du fått bekreftelse på at du har senebetennelse ?
Avatar

Takker for svar

mars 25 2019 - 19:24
Ja skal til legen igjen, og også fysioterapeut i morgen, så håper det kan berolige meg litt. Er så fort gjort å tenke det verste når man har vondt i diverse ledd og samtidig opplever leamus og prikking.

Angående senebetennelsen var det legen som konkluderte med det, fikk satt kortisonsprøyte, men det hjaøp dårlig. Skal nå til revmatolog og utredes for EDS og Fibromyalgi. Tar gledelig i mot begge diagnoser så lenge jeg slipper unna ALS og MS..
Avatar

Uff ja...

mars 25 2019 - 19:45
Ja, man tenker alltid det verste dessverre. Utrolig vondt og den tanken forsvinner ikke. Sliter skikkelig. Hvor har du leamus og prikking ?

Fikk bekreftet senebetennelse på MR jeg fordi jeg hadde ei væskeansamling der. Fikk dette etter jeg falt på skulderen min i ei trapp..
Avatar

Uff enig, fort gjort å krisemaksimere

mars 25 2019 - 22:20
Ja jeg også.. klarer ikke gå på jobb, og i dag begynte jeg faktisk å gråte på matbutikken.. så jeg føler angsten styrer meg veldig nå frem til jeg får komme til spesialist for å finne ut hva det er.

Jeg føler prikking/stikking i hendene og fingrene, samt legg og en fot. Lemusen er faktisk aller verst i nesen, det har jeg hatt en god mnd nå, men har nå fått litt i tærne også.

Uff, de henger godt igjen også disse senebetennelsene..
Avatar

Re: Angst for ALS

mars 25 2019 - 22:27
Jeg har vært hos nevrolog også, men alt er bra. Han kunne si at det var 150 % sjanse for at jeg ikke hadde de stygge sykdommene jeg er redd. Går hos manuellterapaut nå og har fått et treningsprogram. Men det gjør så vondt.. :( jeg har mest leamus i armen ved der jeg har betennelse. Lurer på om det er en sammenheng eller ikke.. Blir snart gal av dette jaget! Har vært redd denne stygge sykdommen, som jeg ikke en gang kan skrive navnet på, siden i sommer..... Forferdelig! Tenker på det dag og natt..
Avatar

Uff..

mars 28 2019 - 13:44
Jeg skal til legen igjen i morgen.. fikk fascikulasjoner i tungen idag. Jeg er regelrett LIVREDD nå, da jeg vet det kan være et symptom på ALS.. tenker uansett å bli henvist videre til både nevrolog og psykolog, da dette tar vekk all livsgnist hos meg.
Avatar

Kjære deg

mars 28 2019 - 14:12
Uff, føler med deg. Kan skjønne det går utover livsgnisten. Er her om du ønsker å slå av en prat eller bare lufte ut tanker og bekymringer. Kan være godt å dele det man har på hjerte når livet står på sitt verste:)
Alt godt til deg:)
Avatar

Re: Angst for ALS

mars 30 2019 - 07:23
Hvordan gikk legetimen?
Til forsiden