Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst - får ikke hjelp

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst - får ikke hjelp

mars 11 2023 - 03:32
Jeg har slitt med spiseforstyrrelser og angst i en lenger periode. De første årene har det vært en konstant følelse av indre uro, uten at jeg har hatt noen konkrete tanker eller bekymringer. Jeg gikk til psykolog for veldig lenge siden. Hun mente dette var generalisert angst, uten at jeg har fått noen diagnose.

Etter hvert fikk jeg mange bekymringer som stort sett var veldig irrasjonelle, som jeg også selv var klar over. Det føltes helt uutholdelig å gå rundt sånn, spesielt etter å kjenne på denne følelsen i 6-7 år ca daglig. Jeg ba om henvisning til psykolog, men fikk avslag. Da var jeg overlatt til meg selv. Da mistet jeg håpet. Klarte ikke å forstå hvordan jeg skal kunne fikse dette selv når jeg har gått rundt sånn i så mange år.

Heldigvis fikk jeg et veldig stabilt liv som medførte at denne følelsen gikk bort og var der svært sjelden.

Nå, to år senere, har det skjedd mye på kort tid som har medført at denne indre uroen har kommet tilbake. Jeg føler jeg begynner å havne i et dårlig spor igjen, hvor jeg kan få tilbakefall på spiseforstyrrelsen, fordi jeg får et stort kontrollbehov. I tillegg orker jeg virkelig ikke å gå rundt med den følelsen noe mer.

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg vet at jeg ikke får noe psykolog. Og har heller ikke funnet noen andre tilbud her jeg bor. Jeg klarer jo heller ikke å hjelpe meg selv. Jeg blir ganske rådvill.. Det frister veldig å få medisiner, men det er jo ikke det optimale..

Har noen noen gode råd til meg?
Avatar

Hei!

mars 12 2023 - 17:07
Sendt PM.
Avatar

Re: Angst - får ikke hjelp

mars 13 2023 - 16:04
Prøv igjen, og vær skikkelig ærlig med fastlegen din. Det du beskriver her skal kvalifisere til hjelp hos psykolog. Jeg fikk avslag hos dps første gang jeg søkte når angsten tok seg opp (fikk tilbud om et nettbasert kurs da). Da var plagene mine generelle og på et plagsomt, men relativt fungerende nivå. Et år etter var det ulevelig og jeg fikk hjelp. Skikkelig trist helsevesenet har blitt sånn at man må være "døden nær" for å få hjelp.

Hva med å søke om plass hos flere privatpraktiserende psykologer med refusjonsavtale i nærheten av deg? I tillegg til dps?

Sender deg varme tanker og en klem
Til forsiden