Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst etter tidligere arbeidsforhold

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst etter tidligere arbeidsforhold

jan 11 2021 - 17:13
Hei!

Jeg har vært i svært dårlig arbeidsforhold mellom januar 2018 til Juni 2019. Der var på jobb døgnet. Fra jeg sto opp og til jeg la meg, samt meldinger som tikket inn på natten. Det var lange arbeidsdager (mellom 9-19 timer) også var det dagen på igjen. Lite hvile og fred å få. Kroppen begynte etter en tid og respondere med skjelving, hender som rister, prikking i hendene, et hode verk som var kraftig at øyet holdt på å falle ut.
Da hadde jeg fått nok, og gikk til legen. Da fikk jeg beskjed at jeg burde finne meg en annen jobb (Det var lite arbeid rundt om på denne tiden, sånn generelt). Jeg ringt inn til sjefen at dette var blitt for mye for meg, og jeg må få hjelp. Da ble jeg møtt med latter, og ting ble verre for meg på jobb.

Jeg kontaktet den tillitsvalgte i bedriften, som var min bestevenn og fortalte om hvordan jeg hadde det, og vi MÅ få flere folk. Da fikk jeg som svar "aner du hvor dyrt det er å permitere folk, dersom det skulle være relevant?
Jeg sank enda lavere ned enn det jeg var da. Tanker som om jeg ikke var god nok, var jeg bare til bry, burde jeg egentlig leve? Var tanker som jeg hadde lenge.
Jeg visst at jeg var svært flink i yrket mitt, men klarte ikke det umennesklige presset som jeg hadde. Jeg sto i det i 1 år til hvor jeg tilslutt gikk på dagen fra den bedriften jeg jobbet i den gang.

Takke være at jeg traff min kjære et halvt år inn i denne perioden, som har gidd meg mye kjærlighet. Uten henne, hadde jeg ikke klart å holde ut livet, slik det var den gangen

Siden væren 2018 har jeg hatt en sånn klump i halsen som aldri vil gå vekk, dette er angst. Noe jeg aldri jeg kunne få. Under litt arbeidspress eller å tenke på den tiden jeg hadde i firma får det til å knytes i halsen.

Er det noen som har opplevd lignende, men tanke på arbeidspress i en lengre periode og vært så gale at det har endt med å få angst?
Avatar

Re: Angst etter tidligere arbeidsforhold

jan 11 2021 - 17:18
Jeg hadde en lignende opplevelse i forbindelse med studier. Men hva slags oppfølging får du fra helsevesenet? Det virker jo som om du har støtte fra fastlegen ihvertfall.
Avatar

Re: Angst etter tidligere arbeidsforhold

jan 11 2021 - 17:40
Nei, det har vært lite hjelp å få fra fastlegen min. Var innom der 3 ganger mellom april til august. Den tredje gangen jeg var der traff jeg heldigvis på en vikar, som gav meg sykemelding i 2 uker. Litt før jeg fikk sykemelding så var det en person som ble tvunget ut av bedriften. Han hadde hatt sykemelding der i vell 1 år, pga dårlig arbeidsfohold, og etter han kom tilbake så ble han presset på det verste, og hadde tilslutt valgt om å si opp selv, eller bli sagt opp!
Etter jeg hadde fått greie på dette, turte jeg ikke å ta sykemeldingen.
Avatar

Re: Angst etter tidligere arbeidsforhold

jan 11 2021 - 17:42
I februar 2019, så fikk jeg et noe som jeg trodde var en hjerte infarkt, men etter å lest på nettet om angst og helse så tydet dette på noe helt annet. Jeg fikk meg ny jobb i mai 2019, etter jeg gikk på dagen hos de andre jeg jobbet hos.
Avatar

Re: Angst etter tidligere arbeidsforhold

jan 11 2021 - 18:01
Det høres veldig merkelig ut at fastlegen ikke hjelper deg. Det du beskriver er alvorlig nok til at fylkeslegen burde se på saken. Men jeg vet jo ikke mer enn det du skriver her...
Avatar

Re: Angst etter tidligere arbeidsforhold

jan 11 2021 - 18:13
Det tror jeg på.
Men det som er dumt er at fastlegen min aldri har notert ned noe om disse tilfellene jeg har hatt. Så står egentlig bare på bar bakke, men tanke p gå videre med noen av tingene, til rettsak eller lignende..
Avatar

Re: Angst etter tidligere arbeidsforhold

jan 11 2021 - 18:22
Da legger du frem sakskomplekset for fastlegen på nytt, og krever utskrift av journalnotatene før du går. Evt. kan du gjøre lydopptak av samtalene, og legge disse frem som bevis for fylkeslegen dersom du ikke er gjengitt riktig i journalen. Rettssak trenger du ikke tenke på enda, det er ganske mange ledd frem. Og se om du kan få en erklæring fra andre som har jobbet på samme sted.
Avatar

Overtramp

jan 11 2021 - 18:26
Høres ut for å være et grovt overtramp dette her. Også overtramp av tillitsvalgt. Forstår at du har en knipe. Men ikke veldig rart at du er utslitt.

Du har trolig en dokumentasjon, timelister/periodelønnslipper osv.

Samlet arbeidstid må ikke overstige 13 timer i løpet av 24 timer med mindre bedriften har søkt om dette. Samlet arbeidstid må heller ikke overstige 48 timer i løpet av 7 dager, gjennomsnittsberegnet over 8 uker.

Det kan søkes om:
25 timer i løpet av 7 dager.
200 timer i løpet av en periode på 26 uker.

Men aldri mer enn 400 timer iløpet av 52 uker. Det virker som du har vært over dette her. Et par timer pr dag blir for forbi 400 timer iløpet av et år.

Arbeidsmiljøloven
§ 10-4 og 10-6

Du kan chatte/kontakte arbeidstilsynet her: https://www.arbeidstilsynet.no/kontakt-oss/telefon-chat/

Dette pågår trolig fortsatt på samme sted.
Avatar

Re: Angst etter tidligere arbeidsforhold

jan 11 2021 - 23:55
Har oversikt over alle timene jeg har jobbet der, men se det mangler en del timer, kontra det jeg har jobbet. Har stolt blind på at timene ikke har blitt tuklet med. De fleste månedene jeg jobbet bikker over 200 timer, og på det meste opp i mot 240
Til forsiden