Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst etter mye sykdom, syk igjen? MS eller ALS?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst etter mye sykdom, syk igjen? MS eller ALS?

april 22 2018 - 12:56
Hei!
Jeg har siste 1,5 året hatt to kreftdiagnoser og diverse andre ting. Lungebetennelse og cøliaki. Opplever at jeg har stor bekymring knyttet til egen helse. Hjertebank, svimmel, stram muskulatur, trist. Tenker mye negativt og googler symptomer. Bekymrer meg også for at økt negativt stress/bekymring vil senke immunforsvaret og skape sykdom.

Har leamus rundt knærne og nervesmerter i den ene foten. Synes jeg nå har blitt merkbart tynnere rundt lårene siste uka. Bekymrer meg for om det er muskelsvinn. Kan jeg ha ALS eller MS?
Har tatt mr av hodet for nesten 2 år siden. Ingen tegn til ms da. Har vært hos nevrolog grunnet dette og er henvist tilbake dit nå. Dessverre er det lang ventetid.

Kjenner jeg er så sliten av bekymring, tar lett til tårene og tenker mye på sykdom.
Avatar

Re: Angst etter mye sykdom, syk igjen? MS eller ALS?

april 28 2018 - 22:39
Føler med deg...
Kjenner igjen alle de symptomene du ramser opp. Har alle selv, og er egentlig frisk som en fisk. Huet som kødder med oss.
Husk at når det gjelder muskeltap hos ALS pasienter er det målbart over ganske kort tid.
Her er en fin link hvis du er redd for ALS, test for muskeltap.Tenker når det gjelder MS, så kan jeg ikke veldig mye om det. Men det jeg vet, siden jeg kjenner noen som har det og det gjør du sikkert selv også, er at det går fint å leve med om man skulle være så uheldig å få det. Det er ingen sjukdom som tar livet av deg hverken i dag eller i morgen. De fleste med MS lever faktisk helt gode liv, men trenger kanskje etterhvert litt ekstra tilrettelegging.
Du har nettopp vært igjennom en periode med sykdom, som sikkert har vært steintøft. Hva er sannsynligheten for at du er rammet av enda en sjelden og tøff sykdom? Veldig liten...
Fikk du tilbud om psykolog hjelp ifbm kjeft sykdommen? Mange sliter etter sånne perioder og har behov for hjelp. Be om hjelp hvis du trenger det.
Lykke til.

Redigert av admin, det tillates ikke å dele web adresser og personlig info i forum
Til forsiden